Најдобар совет што сте го добиле?

Џ

ЏинЏер

Гостин
...бла бла бла бла бла И СО ПАМЕТ У ГЛАВА :)
Не знам за најдобар, ама дефинитивно најчесто добиван ми е овој. Ај океј е мајка ми дома кога ме замара, на тоа се навикнав, ама другиве?
Не ми е јасно од која причина повеќето луѓе што ме знаат мислат дека паметот не ми е во глава. Па кај би бил на друго место? Кај комшијата у двор? :cautious:

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Бирај ги луѓето околу тебе по тоа колку можат да поднесат од тебе кога ќе поминуваш низ тешки моменти.
Втората селекција направи ја на база на тоа колку од претходно избраните ќе те поддржат кога ќе пробуваш до крај да бидеш тоа што си.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.127
Поени од реакции
25.600
Освен во неопходни ситуации избегнувај да должиш било што а нарочито пари. Ако веќе должиш врати ги најбрза прилика што можеш.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Шо те боли кур (скопски дијалект).

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Само ми е жал што не го искористив тој совет....

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Најдобар совет:
Не барај никаков совет.:)

Член од
13 септември 2011
Мислења
143
Поени од реакции
469
Скоро сѐ на светов се купува со зборови.
Внимателно со зборови. Збор секогаш може да се додаде, но никогаш не може да се одземе. Учтивост за луѓе е тоа што топлина за восок. Мирот вреди повеќе од вистината. Увото е авенија до срцето. Манири на човек се огледало каде го гледаме неговиот портрет. Пријателот те советува во негова корист. Гладот не верува. Оправдување е втор збор за лага. Во текот на целиот живот, повеќе задоволуваме со нашите пропусти отколку доблести. Заљубеноста во себе е прв знак за губење меморија. После играта, и крал и пиун се пакуваат во иста кутија. Другар на сите е тој кој е другар на ниту еден.
На сиромашните многу им недостига, на алчните сѐ. Добар другар е второ его. Пороците се учат без учител. Чесноста е весела сиромаштија. Кој дал, ќе побара. Стар човек - два пати дете. Среќата не е лесна работа; многу тешко ќе ја најдеш во себе, невозможно е да ја најдеш на друго место. После здрав разум, дијаманти и бисери се најретки нешта. Осаменост е потребна за рефлекција; но, немој да бидеш простак затоа што тогаш секаде си во пустина. Нема среќа од сите страни.

Ова се меѓу најважните совети и кој добро ги запамти и применува, си намалува значителен дел од проблемите кои сите нѐ следат. Не постојат „нови“ совети - сѐ што треба да знаеме е веќе кажано. Наша цел е да се применува. Дури ни таа задача не ја извршуваме како што треба... многу малку останува понатаму!

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.014
Поени од реакции
8.692
Аспиринот си е аспирин, купи си од најевтиниот.

Kajgana Shop

На врв Bottom