Најдобар македонски метал бенд?

Најдобар Македонски Метал Бенд?

• Вкупно гласачи
    133

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Случајно ако е копија темава, да си ебам векот ама се умрев барање не најдов ништо слично.

Кој Бенд од македонскава метал сцена гас стопанкин ебава према вас? Иако денеска врие од бендови веќе не се ни знае кој е што е сепак ќе поставам неколку најпознати и пред се Активни бендови не што извадиле по некое ИП добро и сеа воопшто не се појавуваат на сцената.

Према мене моментално Serpentine Fire (sk) и Dedicated For Life (sk)
пуздер прават на македонскава метал сцена.

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Има и други мак метал бендови :)
Иако за мене фавоирт се Dedicated for life !
Си ги заборавил на анкетата : SmuT , Last act of Defiance, Decadence (MK) сигурно има повеќе ама не ми текнува :)

Петра П.

насмевка
Член од
16 јануари 2008
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.297
Ne mozam da odberam najdobar metal bend posto ima povejke bendovi koj so se stvarno za postuvane i so stvarno se potrudile i funkcioniraat odlicno. Od anketata gi odbrav
Serpentine Fire:
vokalot - prekrasen mozebi i nadobar :D stvarno moken glas :D a plus kako grupa odli4no funkcioniraat pesnite se odli4ni.

Isto taka na prvo mesto bi gi stavila i Maras- isto taka odli4en bend :D
Skullcrash- super se rasturaat :D kefica se iiiiiii Aeon Arcanum dosta dobra grupa :D

No i drugite grupi se super gi po4ituvam... sozdavaat umetnici se :wink:

Член од
3 јануари 2008
Мислења
16
Поени од реакции
0
Dedicated for life, Formless Terror се далеку од најдобри јас ич не би ги сместил во листата на подобри. Кј се Holocaust , Titanium ?Моментално мислам дека Aeon Arcanum и Maras се најдобри металци ,а за HC Hardfaced се разбира ;)

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
defnitivno spored mene najbolji thrash metal bend u Makedonija se Serpentine Fire.

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
Едини добар македонски бенд е Санаториум .. сите останати се ѓубре, постојат со години и години и имаат издадено по едно демо со 2-3 песни и ужасен звук .. ја незнам ни од каде наоѓате песни од македонски бендови !

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
Едини добар македонски бенд е Санаториум .. сите останати се ѓубре, постојат со години и години и имаат издадено по едно демо со 2-3 песни и ужасен звук .. ја незнам ни од каде наоѓате песни од македонски бендови !
Љеље БЛА.
Си чул нешто друго освен Санаториум уопште? Ебаго. Dedicated For Life имаат ДВА студиски албуми, вториот со светска продукција. Скапи парчиња музика. Hardfaced исто. Марас исто. Титаниум спремаат албум кој ќе ти го разнесе задникот. Отвори ги очите и ушите, македонскиот метал се наоѓа лесно.
Dedicated for Life ми се омилени нели. Дисциплинирани, стегнати, напнати и баш посветени :) Исто многу ги почитувам Hardfaced, Titanium, Victim Yield, LAOD, Lelek, Aeon Arcanum. Воопшто повеќето од нашите бендови се творци на високо-квалитетна музика.

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Многу бендови ги нема на листата. Orion ми е дефинитивно најомилен македоснски бенд. Исто така, квалитетни се и Last Act Of Defiance, Arhont, Aeon Arcanum, Skullcrush, Victim Yield, The Unknown и др.
А Hardfaced не се метал. Врска немам што бараат во анкетата. :tapp:

Kiro Hametovski

Sniffericious
Член од
11 декември 2005
Мислења
1.685
Поени од реакции
43
Victim Yield највише ми праат мерак од листава. Ми праеа највише Serpentite Fire дур Фичо пееше. Да не ме разберете погрешно, новиов вокал е одличен, моќен и се најдобро, али ич не ми одговара со музиката што они ја праат. ...А и башка ептен се како лајт и поспори песните откога се со таков вокал. Иначе од македонските бендпви ептен се стегнати и Formless Terror, Aeon Arcanum, и секако Arhont. Парче!!!:)

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Skullcrush,DFL i Infected Mushrooms
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
Aхахахахахаххаххахахахахахахахахахахахахахахахаххахахахахахаха
ахахахахахаххахаахааххахахахахахахахаххахахахахахахахахахаххахахахахахахахах
бахахахахахахахаха
бхуахахахахахахахахаххахахахахахахахаха
ахуахуаухаухаухахиахиахуауаууаихахуахиахиахиахиахиаиа

Kajgana Shop

На врв Bottom