Националната стратегија за еднаквост и недискриминација 2022-2026 година: на што смрди ова?

Член од
6 декември 2022
Мислења
960
Поени од реакции
1.459
Од билтенот на северџанската влада, на нивната “редовна“ седница, намерно закукулено никој да не примети, носеле меѓу другото и... Националната стратегија за еднаквост и недискриминација 2022-2026 година?!
Ова смрди на:
- понатамошно жртвување на Македонецот, Македонките ќе ќутат оти ќе печалат од овој закон како “вечно обесправени“ што веќе стана типично однесување
- транџи низ градинките и основните школи, ама само низ каурските: овија правоверните нема да ги дираат.
Усвоениот Акциски план содржи временска рамка и финансиски импликации за реализација на Стратегијата до 2026 година. Националната стратегија е стратешки документ во националната политика за еднаквост и недискриминација, чија главна цел е обезбедување на концепирани решенија во реализацијата на правата на сите граѓани без дискриминација по било која основа.
Детали од “стратегијата“ нема на владиниот сајт, значи на повидок пита гомнарка.
Линк од владиниот билтен, ништо посебно
 
Член од
2 април 2023
Мислења
61
Поени од реакции
181
Зборуваш на зомбиран народ, единствен спас за нормалните кои станаа реткост у нашава земја е куќа во планина на 1200 метри надморска висина што подалеку од таканаречената цивилизација
 

Kajgana Shop

На врв Bottom