A
ateist
Гостин
Чорбаџија ............немој да се чудиш де........истата прича е и во библијатаЗа сите љубители на исламските научни чуда, ќе наведам неколку од ВРВНИТЕ достигнувања на Кyранот, кои до ден денес уште им се чуди науката...
2. Освен што се наоѓаат во најдолното небо, според Кyранот ѕвездите паѓаат Сура 67:5; 37:6-8... Иако научниците „погрешно“ тврдат дека не паѓаат ѕвездите, туку метеорите и кометите...
Иако научниците не знаат, сепак ѕвездите паѓаат, и тоа не е случајно. Тие паѓаат како во видео-игрица за да ги погодат ѓаволите. Проверете ги горните сури. Тоа го опишува толку „маестрално“ Кyранот.
Судии: 5:20 Од небесните врвици војуваа, војуваа ѕвездите против Сисара.
Јов: 3:9 Да се помрачат ѕвездите на нејзиното разденување, напразно таа да и се надева на виделината, и да не ги гледа никогаш веѓите на зората!
9:7 Штом ќе му заповеда на сонцето, тоа не се раѓа, Тој ги запечатува и ѕвездите со Својот печат.
22:12 Зар Бог не е во небесната висина и зар Тој не им го гледа темето на ѕвездите?
25:5 Ете, и месечината ја губи својата светлина пред Него, за Неговите очи ѕвездите не се чисти.
Даниел: 8:10 Тој порасте сè до Небесната Војска, ги обори на земја некои од Војската и од ѕвездите па ги згази.
Авдија: 1:4 Да се извисиш како орел, да свиткаш гнездо меѓу ѕвездите, и оттаму ќе те слезам - говори Господ
Матеј: 24:29 ”Веднаш по тагата на тие денови, сонцето ќе потемни; месечината нема да ја дава својата светлина; И ЅВЕЗДИТЕ ЌЕ ПАЃААТ ОД НЕБОТО,-- РЕКОЛ ИСУС ХРИСТ
Марко: 13:25 ЅВЕЗДИТЕ ЌЕ ПАЃААТ ОД НЕБОТОи небесните сили ќе се расклатат.
Откровение: 8:12 И четвртиот ангел затруби: и беше удрена третината од сонцето и третината од месечината и третината од ѕвездите,
Матеј: 17:2 И беше преобразен пред нив, лицето Му светна како СОНЦЕТО, а Неговата облека стана бела како светлината.
2 Коринтјани: 4:6 Зашто, Бог, Кој рече СВЕЛИНА ДА ЗАСВЕТИ ОД ТЕМНИНАТА, Тој засвети ВО НАШИТЕ СРЦА, за да ги ОСВЕТЛИ СО ПОЗНАВАЊЕТО на Божјата слава во лицето на Исуса Христа.
Откровение: 2:28 И ќе му ја дадам ѕвездата Деница.
22:16 ”Јас, Исус, го испратив Својот ангел, да ви го посведочи ова на црквите. Јас Сум корен и род Давидов; сјајната ЅВЕЗДА Деница!”
.
.
.
.
.
.
.
Чорбаџија и тоа дудуците од Ислам
ако во крстозборки негде сретнеш - те.............ЅВЕЗДА............ВИДИ КОЛКУ БУКВИ ТИ СЕ ОСТАВЕНИ ..............
ЅВЕЗДА - АС - ПРВАК - ШАМПИОН
ЛЕСНО СЕ РЕШАВА
Римјаните: 10:6 А праведноста, која е од верата, зборува вака: „Да не речеш во своето срце: „Кој ќе се искачи на небото?” односно, да Го симне Христа;1.Според Кyранот постојат 7 неба, едно врз друго Сура 67:3; 71:15
2 Коринтјани: 4:16 Затоа не се истоштуваме, па и ако се распаѓа нашиот надворешен човек, внатрешниот се обновува од ден на ден.
12:2 Знам ЕДЕН ЧОВЕК во Христа, кој пред четиринаесет години, не знам дали во телото, не знам дали вон телото, Бог знае, беше грабнат и ИЗДИГНАТ ДО ТРЕТОТО НЕБО.
12:3 И за таквиот човек знам, не знам дали во телото, не знам дали вон телото, Бог знае
Дела Ап.: 7:49 ’Небото Ми е престол, а земјата е подножје на Моите нозе. Каков дом ќе ми изградите - говори Господ - или какво ќе биде местото за Моја починка?
Второзаконие: 1:10 Господ, вашиот Бог, толку ве размножи што денес ве има колку и ѕвезди на небото.
4:19 и за да не се заведеш, кога ќе ги подигнеш своите очи кон небото па ги видиш сонцето, месечината и ѕвездите - сета небеска војска - па да им се клањаш и да им искажуваш почитување. Господ, твојот Бог, им ги даде нив на сите народи, секаде под небото.
4:36 Од небото ти го слушаше Неговиот глас, за да те поучи; ти дозволи да го видиш Неговиот голем оган на земјата; и ги чу Неговите зборови од средината на огнот.
4:39 И така, денес сознај и засади во своето срце: Господ е Бог горе на небото и тука на земјата - друг нема.
.
.
.
.
НЕБО = ?
КОЈ СЕ 7- те НЕБА ?
АЈДЕ ДА ВИДИМЕ ДАЛИ РЕЛИГИОНО ВЕРСКИТЕ "НАУЧНИЦИ" ИМААТ МОЗОК ?
го имаат ли ова решено ?
знаат ли да го решат ?