Научни чуда во Ку`ран

A

ateist

Гостин
За сите љубители на исламските научни чуда, ќе наведам неколку од ВРВНИТЕ достигнувања на Кyранот, кои до ден денес уште им се чуди науката...

2. Освен што се наоѓаат во најдолното небо, според Кyранот ѕвездите паѓаат Сура 67:5; 37:6-8... Иако научниците „погрешно“ тврдат дека не паѓаат ѕвездите, туку метеорите и кометите...

Иако научниците не знаат, сепак ѕвездите паѓаат, и тоа не е случајно. Тие паѓаат како во видео-игрица за да ги погодат ѓаволите. Проверете ги горните сури. Тоа го опишува толку „маестрално“ Кyранот.
Чорбаџија ............немој да се чудиш де........истата прича е и во библијата

Судии: 5:20 Од небесните врвици војуваа, војуваа ѕвездите против Сисара.

Јов: 3:9 Да се помрачат ѕвездите на нејзиното разденување, напразно таа да и се надева на виделината, и да не ги гледа никогаш веѓите на зората!
9:7 Штом ќе му заповеда на сонцето, тоа не се раѓа, Тој ги запечатува и ѕвездите со Својот печат.
22:12 Зар Бог не е во небесната висина и зар Тој не им го гледа темето на ѕвездите?
25:5 Ете, и месечината ја губи својата светлина пред Него, за Неговите очи ѕвездите не се чисти.

Даниел: 8:10 Тој порасте сè до Небесната Војска, ги обори на земја некои од Војската и од ѕвездите па ги згази.

Авдија: 1:4 Да се извисиш како орел, да свиткаш гнездо меѓу ѕвездите, и оттаму ќе те слезам - говори Господ

Матеј: 24:29 ”Веднаш по тагата на тие денови, сонцето ќе потемни; месечината нема да ја дава својата светлина; И ЅВЕЗДИТЕ ЌЕ ПАЃААТ ОД НЕБОТО,-- РЕКОЛ ИСУС ХРИСТ

Марко: 13:25 ЅВЕЗДИТЕ ЌЕ ПАЃААТ ОД НЕБОТОи небесните сили ќе се расклатат.

Откровение: 8:12 И четвртиот ангел затруби: и беше удрена третината од сонцето и третината од месечината и третината од ѕвездите,

Матеј: 17:2 И беше преобразен пред нив, лицето Му светна како СОНЦЕТО, а Неговата облека стана бела како светлината.

2 Коринтјани: 4:6 Зашто, Бог, Кој рече СВЕЛИНА ДА ЗАСВЕТИ ОД ТЕМНИНАТА, Тој засвети ВО НАШИТЕ СРЦА, за да ги ОСВЕТЛИ СО ПОЗНАВАЊЕТО на Божјата слава во лицето на Исуса Христа.

Откровение: 2:28 И ќе му ја дадам ѕвездата Деница.
22:16 ”Јас, Исус, го испратив Својот ангел, да ви го посведочи ова на црквите. Јас Сум корен и род Давидов; сјајната ЅВЕЗДА Деница!”
.
.
.
.
.
.
.

Чорбаџија :tapp: :tapp: :tapp: и тоа дудуците од Ислам :tapp: :tapp: :tapp:

ако во крстозборки негде сретнеш - те.............ЅВЕЗДА............ВИДИ КОЛКУ БУКВИ ТИ СЕ ОСТАВЕНИ ..............

ЅВЕЗДА - АС - ПРВАК - ШАМПИОН

ЛЕСНО СЕ РЕШАВА

1.Според Кyранот постојат 7 неба, едно врз друго Сура 67:3; 71:15
Римјаните: 10:6 А праведноста, која е од верата, зборува вака: „Да не речеш во своето срце: „Кој ќе се искачи на небото?” односно, да Го симне Христа;

2 Коринтјани: 4:16 Затоа не се истоштуваме, па и ако се распаѓа нашиот надворешен човек, внатрешниот се обновува од ден на ден.
12:2 Знам ЕДЕН ЧОВЕК во Христа, кој пред четиринаесет години, не знам дали во телото, не знам дали вон телото, Бог знае, беше грабнат и ИЗДИГНАТ ДО ТРЕТОТО НЕБО.
12:3 И за таквиот човек знам, не знам дали во телото, не знам дали вон телото, Бог знае

Дела Ап.: 7:49 ’Небото Ми е престол, а земјата е подножје на Моите нозе. Каков дом ќе ми изградите - говори Господ - или какво ќе биде местото за Моја починка?

Второзаконие: 1:10 Господ, вашиот Бог, толку ве размножи што денес ве има колку и ѕвезди на небото.
4:19 и за да не се заведеш, кога ќе ги подигнеш своите очи кон небото па ги видиш сонцето, месечината и ѕвездите - сета небеска војска - па да им се клањаш и да им искажуваш почитување. Господ, твојот Бог, им ги даде нив на сите народи, секаде под небото.
4:36 Од небото ти го слушаше Неговиот глас, за да те поучи; ти дозволи да го видиш Неговиот голем оган на земјата; и ги чу Неговите зборови од средината на огнот.
4:39 И така, денес сознај и засади во своето срце: Господ е Бог горе на небото и тука на земјата - друг нема.

.
.
.
.

НЕБО = ?
КОЈ СЕ 7- те НЕБА ?

АЈДЕ ДА ВИДИМЕ ДАЛИ РЕЛИГИОНО ВЕРСКИТЕ "НАУЧНИЦИ" ИМААТ МОЗОК ?

го имаат ли ова решено ?
знаат ли да го решат ?

S

smart ass

Гостин
Атеист немој толку хаарш ленгвич бе...

Нејсе кога сме кај науката,еве еден софтвер кој го користат многу муслимани низ светот т.е без разлика во која временска зона се сепак во право време може да се молат.
http://www.webfilehost.com/?mode=viewupload&id=9778246

Од овој линк максимум 10 даунлоади се дозволени...не зависи од мене:toe:

A modern aid for an ancient tradition, Athan Basic helps Muslims perform daily prayers anywhere in the world.
Еве истио и за телефон,па побарав солидно така да овој оди и на симбиан,и на мотороли самсунг сеедно...

http://www.webfilehost.com/?mode=viewupload&id=5001563

ЅВЕЗДА - АС - ПРВАК - ШАМПИОН

ЛЕСНО СЕ РЕШАВА
Атеист не можеш толкувањето да го изедначиш со денешното значење на Ѕвезда Ас..

Еве ти велиш е Шампион... ај вака

Fallen Star???

Што е??

Метеорит? Или пак АС-Шампион ама прв од позади??

Za toa so sedum neba objasnetao E Kako e podeleno neboto nauka e toa ,

Planinte ja stitat zemjinata kora od stalni potresi

i ne se raoboti dali e animirano ili ne se raboti za citati od kuranot koi gi potvrduva denesnata nauka
Јас само побарав да ми кажете со кои Научни методи е докажано.

А земјотресите-потсети се на турција,на Скопје...Мексико во 1995...

Истите се предизвикани од т.н Сеизмички бранови(кои колку за инфо денес се користат во медицината...кај заболекарите и абе не предизвикуваат земјотрес),а и ова бе подземните/подводни нуклеарни проби шо ги правеа французи.амери руси...и тоа има влијание троа.

Ете ти едноставно еден слој подземја да се мрдне троа...толку е:toe:

Планините не штитат од земјотреси:nenene:

A

ateist

Гостин
Атеист не можеш толкувањето да го изедначиш со денешното значење на Ѕвезда Ас..
немој бе ..................:music5:

Ѕвезда - Ас - Првак - шампион - Главен Лик -Јунак
.
.
.
.
.

Вечерва ѕвездите ќе пеат за Хаити

Останати вести
„Негатив“ ја отвора концертната сезона во „Хавана“
Шерил Кол прогласена за најфотогенична жена на светот

Познатите ѕвезди Боно од „Ју-ту“, Џастин Тимрлејк, Стинг, Алиша Кис, Брус Спрингстин, „Колдплеј“, Ријана, Тејлор Сфивт, Џеј Зи вечерва ќе настапат на хуманитарниот концерт за помош на Хаити - карипска држава што неодамна ја погоди разорен земјотрес и зад себе остави голем број жртви и материјална штета

http://www.novamakedonija.mk/NewsDetal.asp?vest=121101547499&id=50&prilog=0&setIzdanie=21890

.
.
.
.
Софија под ѕвездата на Гоце Делчев

Датумот бил избран случајно, по желба и на двајцата родители и со консултација на матичниот лекар, а тоа што Софија се роди на 4 февруари, на истиот датум како македонскиот револуционер Гоце Делчев, за премиерот е само чиста случајност

http://daily.mk/html/makedonija_12318_114_0
.
.
.
.
Бијонсе ѕвезда на вечерта

Утрински
- 01.02.2010
Американската пејачка Бијонсе е апсолутна победничка на 52. доделување на наградите „Греми“, одржано во неделата на 31 јануари во Лос Анџелес. Таа освои дури шест „Греми“- грамофони, најмногу за една музичарка досега.

http://www.time.mk/cluster/870268d1ea/bijonse-zvezda-na-vecherta.html

.
.
.
Војната на ѕвездите без победник, Арсенал со пресврт во Белгија

Во дербито на вечерта, во Милано ѕвездите на Интер и Барселона одиграа без голови и не ги израдуваа бројните љубители на фудбалот ширум светот кои се надеваа....

http://www.taratur.com/node/11257
.
.
.
.

Но, веројатно изборот на музиката на гостите, посебно на ѕвездите на вечерта, Прљаво Казалиште, направи атмосферата да биде навистина несекојдневна и ...

http://tatkovina.wordpress.com/.
.
.
.
март 2010 ... Ако ѕвезда се станува според добиените аплаузи, водителот Сашко Коцев ... Домашни музички ѕвезди на вечерта беа Тони Зен и Слаткаристика. ...

"ЗЛАТНА БУБАМАРА" ВО ЗНАКОТ НА САШКО КОЦЕВ И БАЛКАНСКИТЕ ЅВЕЗДИ

Во ЕУ со геј парада

Ако ѕвезда се станува според добиените аплаузи, водителот Сашко Коцев беше главна ѕвезда меѓу сите големи ѕвезди на завчерашната "Златна Бубамара на популарноста". Полн со свежи и духовити досетки, "кумановац" до солзи ја насмеа преполната скопска Универзална и беше најзаслужен 13-тото издание да не биде баксузно, туку позитивно и опуштено.

Низ неговото "стенд ап комеди" сценарио, испрати неколку јасни пораки: фесјбукот ги отуѓува луѓето, во ЕУ ќе влеземе само со геј парада во Скопје, а народот во Македонија е разубавен поради црбно-белите фотографии во биометриските пасоши.
Во недостиг на домашни поп ѕвезди, ова година имавме четири Балкански. Ретка можност е во една вечер, на истата сцена да ги видите авангардниот Оливер Мандиќ со песнта посветена на Тоше, секогаш насмеаниот Бајага, легендата Звонко Богдан со неговите тамбураши и Масимо Савиќ со "Елено ќерко", за жал на плејбек. Бубамара и оваа година боцкаше со актуелните македонски приказни. Добар дел од шоуто беше посветен на хит серијата "Илјада и една ноќ", па организаторите направија исценирано доцнење на преставата која наместо во 20 часот, почна кога заврши "Шехерезад". Домашни музички ѕвезди на вечерта беа Тони Зен и Слаткаристика. Одличен спој на докажани легенди и некои нови клинци. Маестралната Вања Лазарова, заработи пет минутен аплауз за "Со маки сум се родила". Фалеа наградите за пејачка на годината, група на годината и концерт на годината. Ова веројатно значи дека Македонија имаше слаба музичка година. "Како ли ова ви успеја? Вакво шоу никогаш нема да случи на хрватскиот Порин. Три часа се смеев", коменираше Масимо Савиќ на коктелот потоа. Сценариото за шоуто го напишаа Ранко Петровиќ и "Рок-барок" академија.

М.Џаровска

Фото: Д. Перковски

http://www.vest.com.mk/?ItemID=9EF1B2326FC6284A805990B82577C276.
.
.
.
..
.
.
Битие: 1:3 И Бог рече: „Нека биде светлина!” И бидна светлина.

2 Коринтјани: 4:6 Зашто, Бог, Кој рече СВЕЛИНА ДА ЗАСВЕТИ ОД ТЕМНИНАТА, Тој засвети ВО НАШИТЕ СРЦА, за да ги ОСВЕТЛИ СО ПОЗНАВАЊЕТО на Божјата слава во лицето на Исуса Христа.

22:16 ”Јас, Исус, го испратив Својот ангел, да ви го посведочи ова на црквите. Јас Сум корен и род Давидов; сјајната ЅВЕЗДА Деница!”
.
..
.
smart ass.........:tapp: :tapp: :tapp: :tapp: и тоа дудуците од Ислам :tapp: :tapp: :tapp: и сите дудуци од религии и вери секти дрндупки драпешници и свему томе слично :tapp:
:tapp: :tapp:

не за џабе библијата ваквите ги нарекува ГЛУПОЉУПЦИ

Псалм: 4:2 Човечки синови, до кога ќе ја обрнувате Мојата Слава во срам? До кога ќе ја љубите суетата и ќе ги барате лагите?

Пословици: 1:22 „До кога, вие глупави, ќе ја љубите глупоста, и до кога на потсмевачите ќе им биде мило потсмевањето, и до кога безумниците ќе го мразат знаењето?

па да !

стварно глупољупци .Точно е .

S

smart ass

Гостин
Падната ѕвезда од пред 2000 години нели може да биде ѓаоло наместо некој тркач на париз дакар кој бил многу добар ама ете МАместо прво место човекот испаднал 8 ил 9-то.(ДЕНЕС)

И така ѕвездата го губи сјајот.

A

ateist

Гостин
Јован: 13:15 зашто ви дадов ПРИМЕР и вие да правите онака, како што ви направив Јас.

1 Петрово: 2:21 Зашто за тоа сте повикани, зашто и Христос страдаше за вас и ви остави ПРИМЕР, за да врвите по Неговите стапки.
5:3 и не како да господарите над оние, кои ви се доверени, туку бидете му ПРИМЕР на стадото.

Ѕвездите..........се Орејентири..............нив ги следат луѓето............ОТСЕКОГАШ

луѓето го следат нивниот ПРИМЕР .......... ГИ СМЕТААТ ЗА ВОДАЧИ ЛИДЕРИ

нив ги земаат за ПРИМЕР

Битие: 1:3 И Бог рече: „Нека биде светлина!” И бидна светлина.

.
.
.
2 Коринтјани: 3:18 А ние сите, со откриено лице, ја одразуваме Господовата слава и се преобразуваме во ист лик

Римјаните: 12:2 Немојте да се прилагодувате со овој свет; туку, преобразувајте се преку обновувањето на вашиот ум,

Римјаните: 8:29 зашто оние кои ги познаваше однапред, нив и ги предопредели да се преобразат според ликот на Неговиот Син,

Галатјани: 4:19 деца мои, кои пак сум во породилни маки, додека Христос се вообличи во вас..........
ПАВЛЕ ГИ "РАЃА" НОВИТЕ ИСУСИ ХРИСТИ......НОВИТЕ ЅВЕЗДИ .
.

1 Петрово:
5:3 и не како да господарите над оние, кои ви се доверени, туку бидете му ПРИМЕР на стадото.

Тит: 2:7 давајќи се во сè себеси како ПРИМЕР за добри дела, во науката - нерасипаност, достоинство,

Филипјани: 3:17 Угледајте се на мене, браќа и гледајте на оние, кои одат онака, како што и вие имате ПРИМЕР во нас!

1 Солунјани: 1:7 така што им станавте ПРИМЕР на сите верници во Македонија и
Ахаја.

.
.
.
.
:je: :je: :je: :je: :je: :je: :je: ..........ДОКАЖАНО..........:je: :je: :je: :je: :je: :je:

Падната ѕвезда од пред 2000 години нели може да биде ѓаоло наместо некој тркач на париз дакар кој бил многу добар ама ете МАместо прво место човекот испаднал 8 ил 9-то.(ДЕНЕС)

И така ѕвездата го губи сјајот.
тоа денес нее проблем

.
..
.
Тоше Поп Симонов
Небото над Македонија ќе "падне" од ѕвезди
Александар Митевски

-Мислам дека за овој, да го наречам феномен, веќе во повеќе наврати имам зборувано, па така што и да кажам, бидејќи сў уште го мислам истото, ќе излезе дека се повторувам. Накратко, основниот проблем на небото над Македонија е во многу основаното сомневање дека еден ден едноставно ќе падне. Од ѕвезди! Никаде на светов нема повеќе ѕвезди на квадратен метар од кај нас! Мислам, сето тоа е убаво, додека станува збор за хоби, но проблемот настанува кога ѕвездата ќе реши станувањето ѕвезда од хоби да го претвори во професија, значи нешто од што се живее. Тука веднаш се појавува еден таков неверојатен сплет на причинско-последични приватно-професионални ујдурми што тоа во најголем број случаи завршува со лесни и тешки облици на алкохолизам и наркоманија, промискуитет на сите нивоа, нервен слом, тотално банкротирање на сите најблиски роднини и пријатели, по што нормално следува прекинување на односите со истите, вонбрачна бременост, брак поради бременост, или развод поради нечија бременост или која било од другите наведени причини. Шпанска серија!!! Ретко некоја од ѕвездите останува цел живот да свети со целиот свој сјај, кој го има во почетокот од едноставна причина што многу е лесно да се стане, ама многу е тешко да се остане!!!

http://217.16.70.245/?pBroj=1070&stID=6250&pR=19

.
.
..

Тој е горе во височините каде што и секогаш беше. Се наоѓа во темнина. Темнината сме ние, фановите кои чуваме една голема темнина во срцата, бидејќи него повеќе го нема. А на небото има само една сјајна звезда - Тоше, единствена сјајна ѕвезда која секогаш ќе остане да сјае

http://tose-mk.forumakers.com/forum-f11/topic-t419-24.htm.
..
.
.

.
Псалм: 78:31 кога Божјиот гнев се распали на нив: ги покоси со смрт нивните ПРВАЦИ, и ги погуби Израелевите момчиња.
105:36 Ги порази сите првороденци во нивната земја, сите ПРВАЦИ на нивната сила.

Марко: 6:21 И кога дојде погоден ден, кога Ирод на својот роденден, им даде вечера на своите кнезови, на војводите и на галилејските ПРВАЦИ;

2 Самуил: 23:8 Ова се имињата на Давидовите јунаци: Тахмонецот Јосев-Васевет, ПРВАК меѓу тројца; тој замавна со своето копје против осум стотини и ги погуби одеднаш.

Лука: 19:47 И поучуваше секој ден во Храмот. А свештеничките главатари, книжниците и НАРОДНИТЕ ПРВЕНЦИ гледаа да Го погубат.

.
.

ЅВЕЗДИ.............паѓаат , стануваат......
сега модерно време ...електрика..........се гасат -згаснуват.........па пак засветуваат (систем прекидач )

S

smart ass

Гостин
ОК се разбираме.

Но според тебе терминот Звезда во Куранот и Библијата ме интересира што значи(нејсе јас еднаш имам читнато библија...малце од куран(куран на англиски)..па не разбирам толку од религииве-значи ти одговори ми неќам МИКИ номер ЕДИН:pos2: ил ОМАР или Откровенија,воскресенија да ми одговараат:pos2::pos2::pos2::pos2:

П.С не линкувај...така само постот ти ја губи суштината-тоа е научно докажано нејсе посебно странскиве блогови што се...ги прашувале читателите...епа од еден линкк одат на друг,па на трет,па на четврт..и се губи поента.

Поарно пиши весник бр.тој и тој па кој сумња нека бара..јас лично не сумњам.

Член од
26 јануари 2010
Мислења
427
Поени од реакции
10
Еве неколку Аллахови чуда

Се е срушено а џамијата е недопрена во земјотресот во Турција, град Golcuk

Името на Аллах оформено во облак

Дрво во Сиднеј - Австралија, во позиција на РУКУ (на клањање )

После цунамито во Бандар Ачех во Индонезија останат здрав објект само џамијата

Карпа во форма на човек кој се клања

Името Аллах оформено во домат

Појава на цитати од светиот Коран на ногата на дете во јужна Русија

Член од
26 јануари 2010
Мислења
427
Поени од реакции
10
Boze toa mislimanite navistina bile fanaticlo ludilo :toe:
А ти што си бе турчин
[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot][/FONT]

[FONT=&quot]Цитати од Куранот почнале да се појавуваат на телото на 9 месечно бебе од градот Кизлан во Дагестан тврдат неговите родители.

Според родителите, стиховите на арапски јазик кај малиот Али прв пат се појавиле налик на белези веднаш по неговото раѓање. Прво се формирале во облик на поединечни арапски букви, а потоа како зборови за на крајот да излезат цели цитати од Куранот.

Сега детето на едната нога го носи текстот „Алах е креатор на сите работи“.

Родителите велат дека зборови се појавуваат и на зглобовите на бебето вообичаено во понеделник и петок и потоа изчезнуваат, а тогаш детето не може да спие цела ноќ и има повишена температура која не може да се симне ниту со силни лекарства.[/FONT]

A

amco2009

Гостин
Јас незнам со која дрскост се труди да се уништи секоја тема која зборува за исламот а притоа од едни те исти особи првин почнуваат да се потсмеваат, потоа со лични увреди и умоловажувања, клевети, негирање, извртување на работите , бегање од темата за на крај темата добива еден друг правец и се почнува со меќусебно препукување....

Срамота ако некој во тоа што е изложено не верува немора , немора ни да чита , немора ни да коментира, само нека не ја извртува темата .....

• Ми се допаѓа
Reactions: mhh
Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Јас незнам со која дрскост се труди да се уништи секоја тема која зборува за исламот а притоа од едни те исти особи првин почнуваат да се потсмеваат, потоа со лични увреди и умоловажувања, клевети, негирање, извртување на работите , бегање од темата за на крај темата добива еден друг правец и се почнува со меќусебно препукување....
Епа веќе да не се бега од темата кажи ти за некои од научните чуда во Куранот... освен свитканото дрво и каменот во форма на подвожњак.

A

amco2009

Гостин
Епа веќе да не се бега од темата кажи ти за некои од научните чуда во Куранот... освен свитканото дрво и каменот во форма на подвожњак.
Јас на почетокот на Темава ставив неколку видеа каде што сликовито и со цитати од куранот се потврсуваат научни чуда е сега треба да се изгуби 70тина минути за да се изгледаат видеата и на нив може да се даде гледиште никој невели да мене ми е идејата да јас те ковертитрам во ислам или пак обратно ова е дебата и изожуваме работи кои до сега можеби пошироката јавност не ги знаела

А горе наведените слики од Праведен ако не се научни работи ама чуда се и тоа како

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Јас на почетокот на Темава ставив неколку видеа каде што сликовито и со цитати од куранот се потврсуваат научни чуда е сега треба да се изгуби 70тина минути за да се изгледаат видеата и на нив може да се даде гледиште никој невели да мене ми е идејата да јас те ковертитрам во ислам или пак обратно ова е дебата и изожуваме работи кои до сега можеби пошироката јавност не ги знаела

А горе наведените слики од Праведен ако не се научни работи ама чуда се и тоа како
Ако е истиот Босански документарец(со босански превод) имам гледано дел.

Еве мој поранешен пост за него...
1. Дали има некаде нацртано во Куранот угрушак(пијавица), каде е споменат и дали е спомнато за човечкиот ембрион баш во 23 ден ? Ако не е спомнат ембрионот баш во 23 ден тогаш е сигурно да се рече дека сами си одбрале кога највеќе наликува. А и баш не наликува затоа што ембрионот има раце и глава, а ова угрушаков личи на стуткана хартија.
2. "Па од груде меса кости направили" Сакаат да кажат дека костите се уствари составени од месо ?
3. "Он је по земљи непомична брда побацао." Тука нема ништо научно. Како прво, планините не се фрлени туку се таложени со милијарди години. И да, непомична не е научен феномен.
4."Бизантијци су поразени у најнижој земљи" Во Куранот не пишува најниската земја на планетава како што велат во клипот туку само најниската.
4. Ова ми е омилениот дел. "Они који не верују у доказе наше ми чемо сигурно у ватру бацити...замјенити другим кожама." Прво, Ислам дека значи мир мало морген затоа што Коранот обврзува да се фрлат неверниците во оган. Мир ммммммм. Второ, пред неколку децении некој дерматолог докажал дека нервните завршетоци биле во кожата. Тоа и малите деца го знаеле многу пред "неколку децении." Само треба да се стави раката блиску до печка и експериментот е готов без многу научничко докажување. Кога ние не би сме имале кожа не би сме осетиле бол...ние ако немавме кожа немаше да бидеме живи.
5. "И после га као друго створење оживели" Се збори за создавањето на човекот. Човекот е жив и додека е во матката и не мора да се оживува како "друго суштество." И после покажуваат ембрионален развој, само заборавија да кажат дека ембрионалниот развој кај огромен дел од животните е ист како кај човекот. Тоа докажува дека човекот е дел од животинското царство т.е животно.

A

amco2009

Гостин
Ако е истиот Босански документарец(со босански превод) имам гледано дел.

Еве мој поранешен пост за него...
Изгледај па коментирај незнам за кој босански документарец збориш има и тука дел за тоа пијавица со викаш ама мал дел нема да ти биде интересно ако ти го прерасакжам затоа ако стварно те интересира изгледај ако не онда празни зборови се ова

Kajgana Shop

На врв Bottom