Научни чуда во Ку`ран

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Јок. Ако те разберат ќе треба да го напуштат Исламот, а тоа може да доведе до несакани последици за нив.

Еднаш роб, засекогаш роб.
ама го заборавивте и законот за веројатност, кој ако е во корелација со извод (не од матична кнога на родени) и тоа од трет степен, тогаш вероватно ја добивате вистинската равенка.
П.С. ако заборавив нешто, слободно корегирајте/додатете :D

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.253
Поени од реакции
12.265
ама го заборавивте и законот за веројатност, кој ако е во корелација со извод (не од матична кнога на родени) и тоа од трет степен, тогаш вероватно ја добивате вистинската равенка.
П.С. ако заборавив нешто, слободно корегирајте/додатете :D
Закон на веројатност би го користел само ако е дадена густината, дали Гаусова, дали нормална... :D
Не знам како би се опишала религиозната веројатност позната како „верувам“ кај религиозните!
Тоа го немам сретнато во светата книга на муслиманите. Мухамед не бил математичар. А пак арапските математичари биле доволно заплашени за својата моќ да НЕ ја искористат за поправање на законот :) И ете не нас сега, се мачиме со муслиманите по форуми, по улици...

Член од
9 април 2013
Мислења
319
Поени од реакции
224
ајде тогаш објасни каква е таа научна вистина со 7-те неба? како тоа сонцето се врти околу земјата, молим те објасни ми како е тоа научна вистина?
objasnato e svrti nekoja stranica nanazad,
ako navistina tolku posakuvas da soznaes nesto poveke , eve ti preporacuvam da ja posetis ovaa stranica , i mozes da doznaes nesto poveke ako te interesira , kur'an ispred nauke &civilizacije http://www.mlivo.com/kuraninaukabymlivomustafa.pdf
--- надополнето: 24 јуни 2013 во 15:08 ---
Оди описмени се бе бруко една, . Тетреб еден.
dobro taka neka bide kako vikaat starite iznervirajgo i ke si go pokaze vistinskoto lice, , tokmu ti si go pokaza vistinskoto lice,, sto da se pravi ne se site kako tebe nepismeni , ,,, ouuu , pardon pismeni,

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
objasnato e svrti nekoja stranica nanazad,
ako navistina tolku posakuvas da soznaes nesto poveke , eve ti preporacuvam da ja posetis ovaa stranica , i mozes da doznaes nesto poveke ako te interesira , kur'an ispred nauke &civilizacije http://www.mlivo.com/kuraninaukabymlivomustafa.pdf
--- надополнето: 24 јуни 2013 во 15:08 ---

dobro taka neka bide kako vikaat starite iznervirajgo i ke si go pokaze vistinskoto lice, , tokmu ti si go pokaza vistinskoto lice,, sto da se pravi ne se site kako tebe nepismeni , ,,, ouuu , pardon pismeni,
прашањето е наменето за дискусија, а не за гледање клипчиња. значи твој поглед на работите и да објасниш со свои зборови

Член од
1 јуни 2012
Мислења
277
Поени од реакции
31
Има, како нема само што финтата е дека секогаш им текнува одкако науката ќе открие нешто. На пример теоријата за биг бенг, на нив им текна дека била во куранот дури одкако научните ја презентираа како научна хипотеза. Се до 1929 година, муслиманите поим немаа дека во куранот пишувало за биг бенг, или имале ама за инат не кажувале, чекале Едвин Хабл да се роди.

Абе добро ти пред да се родиш аку мајкати планирала каку ке се викаш без да знае таткоти, можел да предпостави kako ке те вика мајкати? МЕ РАЗБРА

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Daj postirajte nekoe drugo "Cudo" od kuranot sto go imate procitano za da ja obnovime diskusijata.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Daj postirajte nekoe drugo "Cudo" od kuranot sto go imate procitano za da ja obnovime diskusijata.
нема чуда, само плагијати и присвојување на фактите. :tapp:
свесни се дека ако само пробаат да кажуваат за таканаречените чуда, дека ќе бидат побиени по сите можни научни основи

Член од
1 јуни 2012
Мислења
277
Поени од реакции
31
нема чуда, само плагијати и присвојување на фактите. :tapp:
свесни се дека ако само пробаат да кажуваат за таканаречените чуда, дека ќе бидат побиени по сите можни научни основи

Од кај утврди дека Куранот е начна книга?
--- надополнето: 24 јуни 2013 во 17:12 ---
Alooo vidi go naslovot na temata....Sl***c.

Добро бе аку јас отворам тема Македонија е светска сила? И пази што пишуваш пот ...... ок

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
--- надополнето: 24 јуни 2013 во 17:12 ---
Добро бе аку јас отворам тема Македонија е светска сила? И пази што пишуваш пот ...... ок
Ti go ostaviv delot pot da si dopolnis sam.

Nego ti moderator si... ili wanna build more mislenja ?

Eve poprosto za da go razberes ti ....Dajte nekoe cudo spomnato vo kuranot na sto naukata nemoze da dade objasnuvanje.

Член од
1 јуни 2012
Мислења
277
Поени од реакции
31
Ti go ostaviv delot pot da si dopolnis sam.

Nego ti moderator si... ili wanna build more mislenja ?

Eve poprosto za da go razberes ti ....Dajte nekoe cudo spomnato vo kuranot na sto naukata nemoze da dade objasnuvanje.

Koj del od recenicava netie jasen NEE NAUCNA KNIGA!

Член од
1 јуни 2012
Мислења
277
Поени од реакции
31
е како не е кога во него го пишува биг бенг-от?

Да ама во Куранот непишува со наслов БИГ-БЕНГ тоа сакав дати кажам?
И ти мислиш дека сега некој го дополнил тоа во куранот?
--- надополнето: 24 јуни 2013 во 19:49 ---
Знаеме бе дека е така, не викај, аман.

Хехе ама јас кажувам дека нее научна книга вие истото темата таква била што аку некој отвори друга дискусија со наслов Македонија 2 светска сила и тоа ке постане не?

Kajgana Shop

На врв Bottom