- Член од
- 1 јуни 2012
- Мислења
- 277
- Поени од реакции
- 31
interesno e dase pravis pameten a?Најдовте некое чудо или кафе-цигарче муабет ќе тераме?
razgledaj malce web stranicava:
http://www.quranandscience.com/plants.html
interesno e dase pravis pameten a?Најдовте некое чудо или кафе-цигарче муабет ќе тераме?
На запад ништо ново. 120 страни и исти приказни се вртат.interesno e dase pravis pameten a?
razgledaj malce web stranicava:
http://www.quranandscience.com/plants.html
hahaha nisto ostaj. Gresno si razbral bate ili si razbral ama go raskazuvas kaku sto ti saka tebe.На запад ништо ново. 120 страни и исти приказни се вртат.
Колку да прашам, спермата уште ви излегува од кичмата или ви пораснаа тестиси?
Извини помеѓу ребрата и кичмата. Куран 86:6-7hahaha nisto ostaj. Gresno si razbral bate ili si razbral ama go raskazuvas kaku sto ti saka tebe.
sakam da znam prvo kakvo e veruvanjeto tvoe, od kade se proizveduva spermata.Извини помеѓу ребрата и кичмата. Куран 86:6-7
Извини, ако не ги знам толкувањата.
Бајаги такви ќе ги имате изгледа.sakam da znam prvo kakvo e veruvanjeto tvoe, od kade se proizveduva spermata.
inace Kuranot 86:6-7. Posebno stihot 7 e pogresno preveden poso nesi samo ti toj sto kritikuva islamot i kuranot.
epa poso vas ve ima mnogu, ova tie isto kaku date prasav sto jade deneska, a ti mi odgovaras sega idam od na kopanje.Бајаги такви ќе ги имате изгледа.
Ај само уште да кажеш и дека нема научни чуда во него и сите ќе спиеме на раат.kazi drugo sto negiras od Kuranot, i sledno kuranot nee kniga za nauka.
vo koj del od Kuranot kazuva za site zivotinski vidovi od maski pol.Ај само уште да кажеш и дека нема научни чуда во него и сите ќе спиеме на раат.
Кажи кој дел не ти е јасен кај производството на сперма кај животинските видови од машки пол.Тоа ли те засегна толку?
Кажува за човекот.vo koj del od Kuranot kazuva za site zivotinski vidovi od maski pol.
Кажува за човекот.
Кој подпаѓа под царството Животни. Во случајот од машки пол. Јас така разбрав. Сеа може сум грешка, ама ќе предпоставам дека постојат машки и женски пол и горната сура зборува за ејакулација од страна на мажите. Ама сеедно и да се жените. И тогаш би имало фалинка.
Ама си кажа, имате грешки во преведот. Ама некако не ви пречи да си ја буткате агендата и покрај тие нерегуларности.
Аве види и да е слабините, пак не оди. Како факт знам дека спермата се создава во тестисите. Не во/меѓу/покрај/низ/од ребрата/препоните/слабините/'рбетот. Во тестисите/јајцата/ташаците/гонадите.Vie tvrdite deka Kuranot (86:7) ni kazuva deka semeto e proizvedeno megju 'RBETOT (sulb) i REBRA (tara'ib). Arapskite zborovi spomenati od strana na Kuranot se "sulb i tara'ib". Tara'ib se smeta deka znaci REBRA iako ima nekoj spor. Sepak glavnata tocka na interes e zborot sulb. Sulb moze dase prevede kako "slabinite ili 'rbetot" ili dolniot del na grbot. Ama vie go prifakate prevodot kaku vas kevi saka dushata i tvrdite deka Kuranot ne uci deka semeto e proizvedeno megju 'rbetot (sulb) i rebra (tara'ib).
Ti go kritikuvas Kuranot za izrabotka na naucni greski, da ne gresam ama znam deka znaes od kade se proizveduva Spermata ne mislis deka se proizveduva vo Testisite neli?
iako negresam ti navistina mislis deka spermata se proizveduva vo testisite?Аве види и да е слабините, пак не оди. Како факт знам дека спермата се создава во тестисите. Не во/меѓу/покрај/низ/од ребрата/препоните/слабините/'рбетот. Во тестисите/јајцата/ташаците/гонадите.
Ако не ми веруваш за локацијата на создавање, отсечи си ги тестисите и пробај да ејакулираш. Доста конкретен тест, релативно едноставен, крајно болем и опасен по живот. Еве изречито ти викам да не ја направиш таа работа. Ама ако си до толку уверен, слободно одсечи си ги.
А Коранот не го критикувам за ништо. Само хоштаплерите кои се обидуваат да протуркаат агенда која е штетна и лажна.
Инаку како според тебе точно би се превела сурата?
Да, тестисите се одговорни за сперматогенезата.iako negresam ti navistina mislis deka spermata se proizveduva vo testisite?
da ama ne za celo proizvodstvo na spermata, neli?Да, тестисите се одговорни за сперматогенезата.