Нато и ЕУ или Името?

Нато и ЕУ или Името ?

• Вкупно гласачи
    182
  • Гласањето е завршено на .
Z

Zona Pelucida

Гостин
Да имав малце повеќе пари ќе ти уплатев во агенцииве да отидеш на екскурзија до Софија и Букурешт. Тие земји беа на наше приближно ниво пред да влезат во ЕУ. Сега таму е беда! Нивниот навидум кренат стандард го прикрива огромното класно раслојување. Со која сигурност знаеш дека животот во ЕУ ќе ни биде подобар?
Па незнам брат со која сигурност,спореди некоја членка на ЕУ со Македонија,таму сиромаштија значи да неможеш да си дозволиш најнов i-pod,кај нас неможеш сол у очи да си брцнеш.И премногу плитко размислуваш,не ми беше на мене поентата само шетањето надвор од Македонија,ќе имаме повисок стандард на тој начин,ќе доаѓаат странски инвеститори,нови работни места,а вака ќе се чешаме само.Млекарите ти се доказ,сеа продаваат крави за 100 денари за во кланица,ни храна ќе немаш бе човек,дај размислувај малце.

M

marsovka

Гостин
Вака против Власите немам ама баш ништо. Имам против тие копилиња сдс транзициони херои(Штерјо, Хари, Минчев) што по некоја случајност се Власи.
види разликата е во власите и нас е тоа што они знаат како да работат ,а тоа што имало и макодонци кои добиле фирми и ги усрале кој ни е крив...

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Промената на името не значи промена или губенје на идентитетот,зар овие години во независна Македонија не бевме Македонци???Разберете дека влезот во НАТО е премногу битен за оваа држава,доагаат странски инвестиции,лугето се вракаат на работа и пред се нема умарање повеќе со граници и глупости,НАТО гарантира безбедност.Патриот да,но не по цена зивотот да го поминеме у беда ,сиромастија и изолираност,па погледајте ги другиве земји,само ние останавме како чир на балканов,,една Албанија е сега пред нас,СРАМОТА.Сега дури почнавме да вадиме и антички корени и наместо да ја смириме ситуацијата со Грциве ние усте толку.Сакам само усте да казам една работа.Букурест бесе срамота за тие сто беа,зосто?Затоа што не смееа да предлозат друго име за Македонија (Република Македонија-Скопје) без референдум на народот,а нивното наводно потврдуванје на доверба се виде и на овие избори,искоција оние само сто работата им зависесе од тоа дали ке гласаат за нив или не.Така да другар ти со си нели од вмро размисли убаво ,не сум ни за едни ни за други,али такви педерски работи срамота е народов сто не ги казнува,а и кој народ?50 % се со бугарски пасоси,другите се надвор од дрзавава и останаа само стариве да ја чуваат
Ама не е само името проблем за грците АЛООООО
колку пати да се повторам ...
Темава е неточно поставена ...
НАТО И ЕУ / Името + устав, пасош, јазик, институции, СЕ што е Македонско денес

ова стај го на другата страна не само името ...

Mangavadu

пролетер
Член од
23 март 2009
Мислења
695
Поени од реакции
42
Па незнам брат со која сигурност,спореди некоја членка на ЕУ со Македонија,таму сиромаштија значи да неможеш да си дозволиш најнов i-pod,кај нас неможеш сол у очи да си брцнеш.И премногу плитко размислуваш,не ми беше на мене поентата само шетањето надвор од Македонија,ќе имаме повисок стандард на тој начин,ќе доаѓаат странски инвеститори,нови работни места,а вака ќе се чешаме само.Млекарите ти се доказ,сеа продаваат крави за 100 денари за во кланица,ни храна ќе немаш бе човек,дај размислувај малце.
Ама споредбата со Германија или Шведска не држи. Јас споредувам со Бугарија и Романија. Клошарски земји како нашава што еве живеат прекрасно во ЕУ. Не знам колку следиш меѓународна политика ама еве ќе го кажам ова:

Бугарија ја внесе во ЕУ партијата на царот Хабсбуршки беше или нешто така(ме мрзи да гуглам за нижа раса чоек-Бугар). На следните избори таа партија освои помалце од 10 посто гласови. Како е тоа можно? Ако тие донеле просперитет ќе победеле. Иста е ситуацијата и со Романија.

Не е ЕУ бајка како што ни продаваат во недостаток на програми и идеи двете партии ВМРО и СДСМ. Стварно сакам да можам во моментов да те однесам во Букурешт на едно 15 минути и ќе плачеш за Скопје, не знам што друго да ти кажам.

Член од
23 декември 2007
Мислења
486
Поени од реакции
6
Јас ниту ги бранам грчките ставови,ниту ми е гајле за тебе,или за некој друг,САКАМ ВО ЕУ,за јас да уживам,и да имам подобра иднина,па нека ти се гади колку сакаш.
Не ти е гајле за мене, не ти е гајле за некој друг, не ти е гајле за името на државата и радо се би продала за да можеш да уживаш. Твоите зборови се музика во ушите на Бакојани. Секоја чест.

Z

Zona Pelucida

Гостин
Ама споредбата со Германија или Шведска не држи. Јас споредувам со Бугарија и Романија. Клошарски земји како нашава што еве живеат прекрасно во ЕУ. Не знам колку следиш меѓународна политика ама еве ќе го кажам ова:

Бугарија ја внесе во ЕУ партијата на царот Хабсбуршки беше или нешто така(ме мрзи да гуглам за нижа раса чоек-Бугар). На следните избори таа партија освои помалце од 10 посто гласови. Како е тоа можно? Ако тие донеле просперитет ќе победеле. Иста е ситуацијата и со Романија.

Не е ЕУ бајка како што ни продаваат во недостаток на програми и идеи двете партии ВМРО и СДСМ. Стварно сакам да можам во моментов да те однесам во Букурешт на едно 15 минути и ќе плачеш за Скопје, не знам што друго да ти кажам.
Пишувај колку сакаш,џабе ти е,нема да ме предомислиш,не споредувај Бугарија и Романија,порано бугарите се сметаа за сиромаси,гревои,питачи,види ги сега,за таа сметка ние го носиме тој епитет.ВО ИЗЛОАЦИЈА СМЕ!

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Се повеќе романски фамилии ги предаваат своите деца на државн институции зошто неможат да ги издржуваат.
Веста е од пред 2 дена.

Z

Zona Pelucida

Гостин
Не ти е гајле за мене, не ти е гајле за некој друг, не ти е гајле за името на државата и радо се би продала за да можеш да уживаш. Твоите зборови се музика во ушите на Бакојани. Секоја чест.
Значи,да бевме Срби бидејќи на нив им е гајле за ЕУ,американциве ги молат да станат членка на НАТО,затоа што србите имаат потпора од русите,им чуе за друг,вака никој не не сака,не е ова Југославија на времето,сложен балкански народ.Вмро-дупимене го призна косово,од никој сега немаш подршка,од кој кажи ми?Мали сме,два милиона народ,со што ќе се бориш,кажи ми.

Mangavadu

пролетер
Член од
23 март 2009
Мислења
695
Поени од реакции
42
Пишувај колку сакаш,џабе ти е,нема да ме предомислиш,не споредувај Бугарија и Романија,порано бугарите се сметаа за сиромаси,гревои,питачи,види ги сега,за таа сметка ние го носиме тој епитет.ВО ИЗЛОАЦИЈА СМЕ!
За кого сме во изолација? За СОРОС мафија. Е кај се бугарите бе жити се? Или ја тоа нешто не знам.

И како може да не се споредуваме со новите членки. Ја не знам со кого треба да се споредуваме. Ајде кажи ти направи анализа, а не слепо да се пишуваат бајките на ВМРО и СДСМ за ЕУ.

И немој со тој став: Пишувај колку што сакаш џабе ти е. Ако не си тука за размена на идеи, мислења, сфаќања, учење нови работи тогаш ја не знам со каква цел си на форумов.

Z

Zona Pelucida

Гостин
Се повеќе романски фамилии ги предаваат своите деца на државн институции зошто неможат да ги издржуваат.
Веста е од пред 2 дена.
Па и кај нас доаѓаат цигани на врата,шиткаат бебиња за 500 денари.

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44
Веста е од пред 2 дена.
Абе не им крши филм......што ќе им се деца битно е да се во ЕУ.:tapp:
ЕУ му е мајката...шитни се,продај....ЕУ е правото нешто

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
И во Македонија има богати кои одат на кафе во Кан и Ница со швалерки.
И ?

Се говори за романски фамилии од средна класа а не за циганите, кои го изгубиле работното место и кои се не работ од бездната, ако не се и во неа веќе пошто сопствено дете да дадеш е беда голема.

Член од
23 декември 2007
Мислења
486
Поени од реакции
6
Значи,да бевме Срби бидејќи на нив им е гајле за ЕУ,американциве ги молат да станат членка на НАТО,затоа што србите имаат потпора од русите,им чуе за друг,вака никој не не сака,не е ова Југославија на времето,сложен балкански народ.Вмро-дупимене го призна косово,од никој сега немаш подршка,од кој кажи ми?Мали сме,два милиона народ,со што ќе се бориш,кажи ми.
Мислиш дека некој ги моли Србите? Русите ги користат за да им бркаат во очи на Американците, а ЕУ само им фрла морковчиња пред избори, исто како и на нас.

Само со цврст став можеме да се бориме, амебите никогаш немаат извојувано победа. А ако го направиме тоа велепредавство, тоа ќе биде само почетокот на нашите проблеми.

Mangavadu

пролетер
Член од
23 март 2009
Мислења
695
Поени од реакции
42
Абе не им крши филм......што ќе им се деца битно е да се во ЕУ.:tapp:
Да не беше жалосно ќе беше смешно. Немате поим колку луѓе имаат паднато на оваа бајка што нашите вонсериски политичати ни ја пласираат еве 15 години. Секој си мисли дека со влагање во ЕУ ќе стаен милионер. Жално е. Испрани мозоци.

Се говори за романски фамилии од средна класа а не за циганите, кои го изгубиле работното место и кои се не работ од бездната, ако не се и во неа веќе пошто сопствено дете да дадеш е беда голема.
Полемикава не ви е на место пошто во Романија сите се Цигани.

Z

Zona Pelucida

Гостин
Мислиш дека некој ги моли Србите? Русите ги користат за да им бркаат во очи на Американците, а ЕУ само им фрла морковчиња пред избори, исто како и на нас.

Само со цврст став можеме да се бориме, амебите никогаш немаат извојувано победа. А ако го направиме тоа велепредавство, тоа ќе биде само почетокот на нашите проблеми.
Значи и самиот Гвујо е свесен дека нема да влеземе,ви мачка очи само во јавност дека ќе влеземе во ЕУ без промена на име,ако не сега за десет години,е браво бе,ја десет години ќе бидам на раб на живо и мртво,па ни за десет нема да не внесе се додека верувате во(како што пиша членот погоре)светот на бајките.

Kajgana Shop

На врв Bottom