Насилства во Македонија

Член од
7 октомври 2013
Мислења
74
Поени од реакции
26
Абе ебати се, убијците од смилковско езеро уште не се осудени и се се прави за да поминат со лесно, а додека пак тој македонецот кој во самоодбрана уби 2ца Албанци кои го нападнале него и неговото дете ЕКСПРЕСНО доби доживотна робија. Па ништо да не не чуди, прво самата држава им дава слобода на Албанците и затоа истите немаат страв ни од суд ни од полиција. Да се потсетиме и на немирите на Кале, фрлаат со камења тепаат, полицијата им става лисици, а заменик министерот шиптарот неписмен оди со клучот и им ги вади лисиците.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
А и позната ви е изреката она Село без кучиња тоа е Македонија...

Доволно е само да се знае дека чува тука некој нема потреба од друго...

Член од
15 декември 2009
Мислења
770
Поени од реакции
479
До когаш ќе бидете жртви во сопствена држава? До кога ќе трпите?
До кога убиците на македонскиот народ ќе бидат министри во влада?

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.865
Поени од реакции
10.358
Секогаш се бистри политика и решенија после вакви настани. Македонија и Македонците немаат никакви опции освен овие:

- Косово 2.0;
- ќе зборат грчки, српски и бугарски како дел од овие држави, според претходно зацртаните цели на истите.

Ние треба само да си го одбереме помалото зло. Засега нашите политичари гледаат да ќарат нешто додека Косово 2.0 не се случи целосно. Ниту ќе бидеме дел од ЕУ, ниту ќе поправиме демографија кога најголемиот дел од младите се иселија. Грците знаат како да играат, додека се инаетиме Албанците одработуваат за нив.

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
Сочуство до блиските на Ангел

.....по којзнае кој пат некој млад живот треба да згасне па македонците на момент да заборават на политичките поделби и да застанат еден до друг....вчера Ѓорче беше пример дека обединет народот е посилен од секоја власт, од секоја полиција, од секој шериф, од секој политичар.....што направија предходно сите тие гомнојатци кои вчера беа во Ѓорче да ја смируваат тензијата? Дали на момент мрднаа со прст од своите фотељи и мерцедеси да спречат да се убиваат деца кои само сакаат да го заштитат своето....ако веќе вчера се работеше само за убиство при криминален чин, што мајка бараат БЈБ ДБК и остала багра (која моментално служи за заштита на бизниз интереси) во Ѓорче?

...свесни се дека не си ја вршат работата и дека поради мир во коалиција, на група дивјаци им е дозволено да прават што сакаат без никакви последици....па сите бели мечки заштитени со закон само поради својата етничка припадност си земаат за право да прават што сакаат

уште колку Ангели, Мартини, Филипи, Киревци, Аександровци,.... треба да умрат за да сфатиме дека сме премногу поделени, раскарани и оставени сами на себе со нефункционален правен систем и државни органи кои работат по партиска директива

ако не си помогнеме сами на себе, никој од надвор нема да дојде и да ни помогне

Член од
15 декември 2009
Мислења
770
Поени од реакции
479
Македонија и Македонците немаат никакви опции освен овие:

- Косово 2.0;
- ќе зборат грчки, српски и бугарски како дел од овие држави, според претходно зацртените цели на истите.
.
Ако бират пи*ки и без кичмењаци како тебе тогаш да...
ако Македонците се уште имат МУ*А ќе направат онака како сакат во СВОЈА држава...Или ќе не има или не.
Секој ден,година,месец еден и повише млади животи се гаснат поради орците.

И после се гордеете со Александар Македонски,викате Солун е наш....Не можете да се заштитие во свопствена држава.
Оваа генерација на Македонци е пропаст,плашливци и пи*ки...
И немој некој да ми продава приказна како полиција не ви дава или власт..Па вие гласате...

Каде сте сега вмровци или сдисмовци да се соберете и да преземете нешто,како можевте очи да си вадите преко интернет поред неколко недели кој е поголем патриот..Каде сте сега пи*ки мали исплашени...

Во мое време шипптар не можеше да дојде до центар на градот а да не изеде ќотек...а сега вие нови генерации ќутите и пуш*те само.
Па вие сте криви,вие ме нервирате што сте преплашени смрадови и патриоти на интернет.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
у пичку матер нека иде се вчера ми се насолзија очите од тага и жал у пичку матер нека иде се мислам што и да се каже патиме патиме 4 деца смилковско сега ова децата ни се тепани по автобуси жими се незнам незнам што да кажам има ..................цел живот ко да го јадеме а племето седи на страна и се смешка болно тажно што кур и да кажам џабе е ................................................................

Член од
23 декември 2007
Мислења
314
Поени од реакции
165
Резултат на националистичката политика на албанските партии! Извини како да не се револтира народот кога некој на лош македонски јазик роден на косово или богзнае каде ти вика - Ако не исполните ова ова и ова ќе има немири. Многу грешите и имате вина како цела заедница само не сакате да признаете, со вакво однесување нема ништо добро да се изроди во иднина, само ќе биде полошо.
Hypocrisy has its own elegant symmetry

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
А свињите цајкански мене ме праќат на часови у АМД оти сум поминал на празна улица кај шо немаше ниедна кола, а не на пешачки. Наместо да спречуват вакви работи ко вчера, гомната мене ме третират ко криминалец.
Да ви ебам сортата цајканска !!!

Red Widow

vintage soul
Член од
17 мај 2013
Мислења
101
Поени од реакции
163
Бог да го прости , нека му е лесна земја ..... Уште колку животи треба да згаснат за во оваа наша мутава државичка да почнат органите нејзини да функционираат како што треба ? Права вукојебина сме а не држава !

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.492
Поени од реакции
5.586
Ако бират пи*ки и без кичмењаци како тебе тогаш да...
ако Македонците се уште имат МУ*А ќе направат онака како сакат во СВОЈА држава...Или ќе не има или не.
Секој ден,година,месец еден и повише млади животи се гаснат поради орците.

И после се гордеете со Александар Македонски,викате Солун е наш....Не можете да се заштитие во свопствена држава.
Оваа генерација на Македонци е пропаст,плашливци и пи*ки...
И немој некој да ми продава приказна како полиција не ви дава или власт..Па вие гласате...

Каде сте сега вмровци или сдисмовци да се соберете и да преземете нешто,како можевте очи да си вадите преко интернет поред неколко недели кој е поголем патриот..Каде сте сега пи*ки мали исплашени...

Во мое време шипптар не можеше да дојде до центар на градот а да не изеде ќотек...а сега вие нови генерации ќутите и пуш*те само.
Па вие сте криви,вие ме нервирате што сте преплашени смрадови и патриоти на интернет.
Кога беа протестите за Мартин и за масакрот имаше пратиска наредба да не излегуваат на протест. Мислите дека ќе биде поинаку денес? За една недела ќе се заборави и така се до следниот инцидент.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Еден ден да не си раат, еден ден. Трагедија до трагедија, испогинавме у пм. Немам што да кажам, немам зборови.

А вие што делите приказни за соживот во вакви моменти срам да ви е, не знам со кое лице се гледате во огледало.

Kajgana Shop

На врв Bottom