Насилства во Македонија

Член од
23 август 2010
Мислења
39.274
Поени од реакции
113.255
Стефан мене а и на многу други ни е сосема јасно дека имаат поддршка и моќно лоби од гнасни пари.а војната секако дека е зло,ама поголемо зло од дереџево на кое сме во своја држава?Ситуацијата со нас е како заболен од сида,и се знае дека ке умре само што се чека.Мене на тоа ме потсеќа најискрено.Само да не биде сега ако се спукаме гадно да го сркнат, зашто не само во околниве држави туку и подалеку ги бие лош глас и не се пожелни.Не можат вечно подршка да имаат,па на нерви одат со тој нивен нацизам, исламски фанатизам и криминално насилно однесување.Инаку момченцево починало на лице место или на пат кон болница искрварило?
Веруј, коа имаш поддршка од Америка каков сака глас нека те бие немаш гајле. :) Затоа они се куропецаат и дигаат џева. Ма не ми се зборува уопште за ова, стара болка ни е, увек кога и да се деси вакво нешто се знае крајниот исход, за жал. Никогаш нема да се свестиме како народ, исто така за жал. Ете вечерва апла се докажа нашата дебилност, мислам дека и самата се увери од коментарите, статусите, твитовите..., колку само дебилен народ постои кај нас.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.682
Поени од реакции
21.158
Vo vakvi slucai site treba da pazat, site se frustrirani, popaleni no jas ke ti dadam fakti deka nie po ladno krvno sme reagirale na vakvi slucai... Dvajcata ubieni albanci od makedonski policaec- nemase blokirani ulici, zapaleni dukjani, prevrteni koli... Muhamet Jashari slucajot- ubien spasuvajki go svojot drugar makedonec, ubien od makedonec isto taka nisto vakvo ne se sluci... sega pretepani pred svoj dvor plus bomba i frlia vo kuka na ovie od Radisani pak isto ladnokrvno se reagirase od albanskiot narod... Ama ne ste vie tolku krivi kolku e MVR sto odma izleguva so iminja kaj javnosta mesto da dava samo inicijali. Ubiecot treba da se kazni so najstroga kazna, no ubiecot ostanuva ubiec nema ni vera ni nacija, rabotete so ladna glava.
охх море ... само метак
http://kajgana.com/iskrsheni-prozorci-i-izlozi-po-protestot-vo-gostivar?page=6

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
Гледам доста луѓе по нетов се жалат на блокираниве портали, во контекст на медиумската блокада на настанов.
кај да е и темава очекувај ја под клуч.

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
Шо не ти е јасно бре?
Си прават шеги на сметка на мртвото дете и точакот и мене најде да ме цитираш оти зборам против тие шеги ?!?!
Кој тоа си прави шеги,дај некој твит

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.026
Поени од реакции
36.807
Не не е проблем да пишуваш такви глупости. Лешот не му се изладил, еј дали има два грама памет?
Другар погрешно си ја сфатил работата, смири се и признај си ја грешката. Дечкото ги осудува оние што тераат сеир со случката ко тие твитерџиите што ти ги постираш низ темата.

Океј е, олади малце.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
@Forza Milan!!! ти се собрале многу дешавки тебе, легни одмори троа сега, доволно како градска алапача пренесуваш муабети. И така сите се ретардирани. Твитер и репер за саглам муабет.

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
Полициски извори: Убиството е расчистено, приведен е Насер Е.

http://republika.mk/?p=253030

:facepalm: од кога тоа полицијата суди и пресудува
градоначалникот апелира да нема изливи на НАСИЛСТВО :facepalm:,да даде Господ тој мозочен излив да има
http://www.kanal5.com.mk/vesti_detail.asp?ID=39836

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.704
Поени од реакции
13.372
Реалност е дека полицијата нема никаква моќ во регионите каде има етничко население. Можат само нас да не апсат на мирни протести. Тоа што се случува не е вина на етничките групи, вина е на политиката што се води и на нашата ценета полиција. Баш да видам „бркот“ што ќе каже утре. Све да и ебам, пион еден, матер нејзина.
Последиците се мртви деца.
Проблемот е полицијата и нејзината за жал реална неефикасност. И самата знаеш за „рациите“ што ги правеа низ парк, за фрлање опушок, за плукање, кога главните ствари се заташкуваат уште од старт.
Краен издаток од сево ова, гневно население кое заслепено од афект прави ѓурултија во име на осуда која е пласирана за жал од истите луѓе кои треба да ја организираат полицијата. Работата е што овие луѓе се недоволно кадри после сета таа образа некако да ја вратат во првобитна состојба. А гневот и омразата се токму и тоа - ствар која треба години и години за да се поврати неколку степени назад.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.258
Поени од реакции
26.107
Полициски извори: Убиството е расчистено, приведен е Насер Е.

http://republika.mk/?p=253030

:facepalm: од кога тоа полицијата суди и пресудува
Го признал убиството наводно. Имало и сведоци. Што се однесува до полицијата, убиството е расчистено. Ама тоа ни одблиску не значи дека атмосферата што ја креира убиството е смирена и под контрола. А тоа е многу поголем проблем во моментов.

Kajgana Shop

На врв Bottom