- Член од
- 14 јуни 2008
- Мислења
- 1.369
- Поени од реакции
- 1.075
Владина цензура е, не си само ти.Само кај мене ли не се отвараат неколку сајтови или што е работава, некоја цензура да не е ?
Владина цензура е, не си само ти.Само кај мене ли не се отвараат неколку сајтови или што е работава, некоја цензура да не е ?
Ќути, добро е што не и го објави идентитетот. Ќе те обвинеа за неморално новинарство и подгревање националистички тензии. Истите кои пекаат цело време дека се заташкуваат стории од медиумите сега сакаат тоа да се прави.Она кога добиваш низа на навреди зашто реков дека убиецот е полош од луѓето кои кршат продавници...Има ментални луѓе.
Прееска кога бил Сокол го молеле да бидат срушени мостовите, затоа што луѓево што живеат онаму кај насипот велат дека само за криминал ги користат, како шорткат за стигање до нивната закон free територија.Не сум во тек - какво рушење?!?!?!?!
Имаше денес на медиумите дека граѓаните на Ѓорче барат да се сруши мостот. Јас пишав мој коментар дека гледајки го мостот повеќе ми личи на криминален премин отколку на инфраструктурен објект што има некоја друга функција. ЗОшто не верувам дека многу Македонци одат во тоа криминално дувло од другата страна.Не сум во тек - какво рушење?!?!?!?!
Е, сега овој ќе ја реши. Тој само се чекаше.Директорот на УБК Сашо Мијалков пред малку беше во Ѓорче Петров на местото каде има тензии меѓу полицајците и жителите кои излегоа на улиците поради убиството на 18 годишното момче што се случи попладнево.
Во Ѓорче има стотици полицајци од специјалните единици Алфи, популарните Желки и забележливо е присуство на оклопни возила.
Искршени се десетина дуќани, а пред очите на екипата на „Фокус“ беше приведено едно момче кое наводно кршело излог.
Насобраната толпа ги каменуваше полициските коли, при што е погодена жена во главата која бараше медицинска помош, при што пристигна амбулантно возило.
Ако е така тогаш да и се плукнам на скапаната држава и на власта скапана, и овциве што ги гласаат , обичниов народ што нема интернет претпоставувам дека нема појма што се случува, еве моиве до прееска кога ги прашав не знаеа ништо , од мене дознаа, до каде ќе оди ова со диктаторов да ги контролирта медиумиве бе , срамота, предавници на сопствениот народ.Владина цензура е, не си само ти.
А кај да кружат кога несмеат во Сарај да одат , мора негде да кружат а Центар очигледно е најбезбеден за кружење.Што полиција кружи низ центар неможам да поверувам.
Тоа им е и целта на изродите да ни се одмили сопствената земја. Јас верувам дека попрво на нив ќе им се одмили отколку на нас.Секој ден се помалку и помалку љубов имам за оваа моја земја! Немам зборови, ми се грози, ми се повраќа од жал! Нека му лесна земја, тешко на фамилијата...
Епа не знам кој е тој што е обележантој и овој што го иам обележано![]()