Нарекувајте го исламот "ислам"

Член од
4 јули 2012
Мислења
153
Поени од реакции
79
АБЕ СЕ НАЧЕКАВ АЈ НЕКОЈ НЕКА МИ ОБЈАСНИ
so vas ne se debatira...
na bilo kakov nacin da vi se odgovori vie pak se ismejuvate..
lugje so zdrav razum sekogas gi izbegnuvaat lugjeto sto ne razbirat sto sakas da im kazes.
sto i da im zboris tie pak po svoe si teraat.
ete vie ste takvi.
bolje ne prasuvajte nisto,
no pak nema da me svakjate znam..
jas nemam vekje nikakva zelba za debata so vas.
bolje mi e so amerikanci i anglicani da si debatiram.
barem tie prifakjaat objasnuvanje i se blagodarni!

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
so vas ne se debatira...
lugje so zdrav razum sekogas gi izbegnuvaat lugjeto sto ne razbirat sto sakas da im kazes.
ete vie ste takvi.
ЈАС побарав објаснување пошто не разбрав, а не како што кажуваш дека го отфрлам, и неможам да отфрлам или негирам нешто што не ми е објаснето
немој без потреба да се нервираш

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
so vas ne se debatira...
ete vie ste takvi.
Копирање цитати од куран до бескрај, постирање исламски пропаганден материјал, одбегнување на директно поставени прашања НЕ се нарекува дебата.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Пепелашке, измислена приказна во која првите 10 жени имаат улога да ги опишат лошите и добри карактеристики на мажот во еден брак, а 11та треба да е пример на покорна и верна жена кон секој свој сопруг, која ќе знае да ги процени неговите квалитети.

Значи у приказнава, типот онака од разонода без причина, ја разведуе за помлада, и генерално би требало да преставува лош потез и за еден муслиман, бидејќи нели можел и таа младата со убаите цицки да ја ожени, без да ја остави првата.

И се ова е само за да добие бомбастичен ефект за одлуката на Алаховиот пратеник, кој вели дека е исто толку добар како оној што ја оставил, ама он нема да ја остави никогаш.

Значи оди чекор понатаму и го прави највисокото и најсветлото нешто во релацијата со една жена, то ест секогаш ќе го чува бракот со неа, за разлика од тој у приказната.

И сите треба да речат и помислат, лелее колку бил кул и морален овој пратеников Алахов.:P Ги има собрано сите добри квалитети, и ниту еден од лошите.

Сума сумарум детска приказна:)

Така отприлика би требало да биде ова што е содржано у наведениот хадис. Може ќе добиеме и друго објаснување. Ќе видиме:)
фала Мики :cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::love::love:

Член од
4 јули 2012
Мислења
153
Поени од реакции
79
ЈАС побарав објаснување пошто не разбрав, а не како што кажуваш дека го отфрлам, и неможам да отфрлам или негирам нешто што не ми е објаснето
немој без потреба да се нервираш
ete pak ne ste svakjale!

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
ete pak ne ste svakjale!
ај нема везе не ми се расправа ма да убаво прашав некој да ми објасни ( не те прашав баш тебе лично ама ок кој било) а никој не навредив
--- надополнето: 13 јули 2012 во 23:49 ---
ај нема везе не ми се расправа ма да убаво прашав некој да ми објасни ( не те прашав баш тебе лично ама ок кој било) а никој не навредив
ама ете мики ми одговори

Член од
4 јули 2012
Мислења
153
Поени од реакции
79
--- надополнето: 13 јули 2012 во 23:49 ---

ама ете мики ми одговори
ni da sakate nemozete da ne navredite,
vasata cel e poznata, vaseto vistinsko lice odamna e otkriena.
odgovor ni ne zasluzuvate.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Остај ти овие жалопојки.

Дај кажи зашто за да некој стане муслиман е доволно да изјави пред најмалку двајца сведоци муслимани, дека ја прифаќа верата, и ништо повеќе за почеток?

И согласно тоа, што е доволно за да некој ја напушти вашата вера, се разбира не у мртовечки сандак, туку гордо со крената глава?

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
нешто не е во ред со тебе гледам почнуваш да провоцираш
АМА ај те молам ако не знаеш да одговориш или несакаш тогаш немораш сигурно некој друг ке одговори ај поз

Член од
8 мај 2012
Мислења
56
Поени од реакции
74
А според вас Abu-Bakr која е нашата цел ?
И извинете ако ова прашање ве навреди, на некој само вас познат начин.

Член од
8 мај 2012
Мислења
56
Поени од реакции
74
SECTION: 16
O believers! Fight the unbelievers who hem you in, to let them know how strong you !
Според „алах“ мораш да се „бориш“ на форумов :) Ај можи во куран 2,0 ке има дефинирано како да се однесувате на форум.
--- надополнето: 14 јули 2012 во 01:43 ---
Што правел Мухамед цел живот. Што му била целта. Да го шири исламот низ светот. Цел свој живот фактички Мухамед го поминал ширејки ја верата на насилен начин. Ако го прашаме Мухамед дали бил добар:) , дали ширењето на верата е добра работа:) , сигурно ке одговори со да.

Исламот убаво си кажува, ако правиш нешто добро, тогаш е ОК да лажиш.

To this effect, the Prophet says: 'He is not a false person who (through lies) settles conciliation among people, supports good or says what is good."

Од тука произлегуваат сите нелогичности, помегу она што пишува во куранот и она што го говорат муслиманите. Според самиот куран на муслиманите им е допуштено да лажат и да не убедуваат со никакви аргументи дека куранот е мир. Ова тие го прават во името на куранот. Затоа ако сакате да видите што се крие под исламот, немојте да одите кај муслиман, прочитајтего куранот самите и ке видите што всушност е исламската идеологија. Цел на муслиманот е да ја шири неговата идеологија, и од куранот очигледно се му е допуштено, лажење и насилство.
--- надополнето: 14 јули 2012 во 02:04 ---
Еве едно видео каде експлицитно се гледа како лажат дека нема насилство во куранот, аеве и линк од насилствата што се пропагираат во самиот куран
Линк: http://www.thereligionofpeace.com/Quran/023-violence.htm
Видео:
http://youtu.be/OmizyHFabqQ

Член од
2 мај 2012
Мислења
216
Поени од реакции
264
Најсмешно ми е кога тој мулата кога го лаже и го праи будала онака аматерски у лице, со пола уста, и на крај уште му вика "Бил ти не си толку паметен" :pos:
Ама ѕвер е ликот мора да се признае, стаил Цепелин за рингтон. :icon_lol:

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Најсмешно ми е кога тој мулата кога го лаже и го праи будала онака аматерски у лице, со пола уста, и на крај уште му вика "Бил ти не си толку паметен" :pos:
Ама ѕвер е ликот мора да се признае, стаил Цепелин за рингтон. :icon_lol:
:pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom