Напредни ИТ обуки за 180 невработени обезбеди државата

B

Black Guard

Гостин
Па ова не заслужува тема бре,вакви теми се отвараат на афрички форуми.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.941
Поени од реакции
16.256
а зошто нема нигде кажано каде треба да се пријавиш?!? :)
Во Завод за вработување се пријавуваш.
Барем јас таму се пријавив...и тоа пред месец ипол, и еве уште чекам да ми се јават. Оставаш број...
6 дена поминаа од 15 септември, изгледа списоците неможат да ги скројат. :icon_lol:

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
Во Завод за вработување се пријавуваш.
Барем јас таму се пријавив...и тоа пред месец ипол, и еве уште чекам да ми се јават. Оставаш број...
6 дена поминаа од 15 септември, изгледа списоците неможат да ги скројат. :icon_lol:
ако случајно добиеш некаква информација или кога ке те викнат пиши ми едно пораче ако сакаш да не му ја мислам

Член од
14 март 2010
Мислења
16.941
Поени од реакции
16.256
ако случајно добиеш некаква информација или кога ке те викнат пиши ми едно пораче ако сакаш да не му ја мислам
Ќе пишам во темата обавезно.
Ама песимист сум за ова.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.941
Поени од реакции
16.256
за што се пријави инаку ?
со средно или високо образование ?
Средно електро...
Не ни го пополнував јас, таа што беше вработена пополнуваше само, ради реда. Мислам ко ќе те викнат (ако биде некогаш тоа) ќе одбериш конечно што сакаш.
Јас и забораив што имаше во опции за одбирање.

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.233
Поени од реакции
349
Ако
Ако си член на ВМРО-ДПМНЕ може да те викна ако НЕ , свиркајси.
Комплекс или неиформираност ?

Минатата година година околу 1.5 месец "доцнеа" барем така ни беше кажано од инструкторката кај што идев на курс,пријавувањето заврши на 31 август а почнавме со предавања околу 3-4 ноември,СИТЕ беа повикани на тестирање,колку за информација на политичаров @fenomen - пријателот има членска од сдсм а идевме заедно на курс ;),и да нема врска дали си со средно или со факултет битно е да си невработен сега гледам услов било да си 1 година пријавен како невработен.

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
Комплекс или неиформираност ?

Минатата година година околу 1.5 месец "доцнеа" барем така ни беше кажано од инструкторката кај што идев на курс,пријавувањето заврши на 31 август а почнавме со предавања околу 3-4 ноември,СИТЕ беа повикани на тестирање,колку за информација на политичаров @fenomen - пријателот има членска од сдсм а идевме заедно на курс ;),и да нема врска дали си со средно или со факултет битно е да си невработен сега гледам услов било да си 1 година пријавен како невработен.
наместо да кажеше нешто поврзано од тоа што е бил лани тој ми зборува за партии ... па до кога бе вака бе
фала за информацијата "dwa"
имам само едно прашање - тестовите за сите беа исти без разлика на што си се одлучил ?
инаку не е услов да си една година невработен грешка си информиран/а

Член од
1 јули 2010
Мислења
138
Поени од реакции
22
Тој курс што треба да си една година невработен уште не е започнат,овој беше услов само да си невработен не е битно колку долго.Само незнам колку може да научиш нешто за програмирање за 3 месеци,јас лично се пријавив ама незнам колку ќе успеам да сватам нешто

Член од
14 март 2010
Мислења
16.941
Поени од реакции
16.256
Тој курс што треба да си една година невработен уште не е започнат,овој беше услов само да си невработен не е битно колку долго.Само незнам колку може да научиш нешто за програмирање за 3 месеци,јас лично се пријавив ама незнам колку ќе успеам да сватам нешто
"Teпање на време„ ...додека чекаш некаде да се вработиш.
Јас 4 години учев програмирање и уште не ми се јасни некои работи, а не пак од 3 или 6 месеци, па дури викаат и ќе те вработеле.o_O
Добра перална за парички е ова т.е секој курс организиран од заводот..

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.233
Поени од реакции
349
наместо да кажеше нешто поврзано од тоа што е бил лани тој ми зборува за партии ... па до кога бе вака бе
фала за информацијата "dwa"
имам само едно прашање - тестовите за сите беа исти без разлика на што си се одлучил ?
инаку не е услов да си една година невработен грешка си информиран/а
незнам дали беа тестовите за сите исти ...

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
се дешава нешто во врска со ова викањето или не прелажаа

Член од
14 март 2010
Мислења
16.941
Поени од реакции
16.256
се дешава нешто во врска со ова викањето или не прелажаа
Денес бев во агенцијата за вработување, ми дојде покана за курс за англиски јазик или компјутери што сакаш да си избереш.
Мислев дека е за овие курсеви, ама тоа си било башка, и ќе се одржеле, барем така ме информираа мене, па сеа ќе видиме. Вработената таму ми рече дека уште траело пријавувањето или така нешто..

Член од
14 октомври 2011
Мислења
5
Поени од реакции
0
Здраво на сите:)
Дали некој знае колку време траел курсот за CISCO минатата година и во која институција се одвивал истиот?
Поздрав

Kajgana Shop

На врв Bottom