Навредливи билборди во Скопје

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Значи вака ќе се обидам пак да објаснам .......... кој/а кога ќе влезе во брак, колку деца ќе имаат, дали некоја ќе го абортира плодот или не, дали некој ќе биде верник или Атеист и.т.н. и.т.н. си е право на личен избор ............ основно демократско начело е правото на сопствен избор .... како и правото на лични сфаќања, сопствен начин на живот...
Сите луѓе имаат различни сфаќања, на пр. некој брка кариера и ќе се ожени после 30ка и ќе склопи со жена му 1 дете, едноставно такви сфаќања имаат многу луѓе, сакаат да имаат комфор, сакаат да напредуваат во животот, сакаат на тоа едно дете да му обезбедат солиден живот, од друга страна пак имаме и лица кои влегуваат во брак помлади и склапаат повеќе деца, едноставно на ваквиот тип на луѓе и не им се битни работи како кариера, напредок и сл. гајле им е дали ќе живеат во шупа и што ќе јадат, битно им е да трчаат неколку деца околу нив, меѓутоа нивно право си е тоа, такви сфаќања си имаат и нека си тераат, но никој нема право да ги наметнува таквите сфаќања врз лицата кои ги немаат таквите сфаќања ............ а факт е дека некои работи се наметнуваат(и тоа пред се медиумски), особено алудирам на кампањите против абортусот, како и на кампањите за 3/4 дете, а исто така и не ми се допаѓа тоа што ептен ревносно се напаѓаат лицата кои имаат поинаква секс.определба, па добро што е крив некој си таму Трпе на пр. што ете не е хетеро, туку е хомо, зарем утепал некого па до толку да се мрзи таквиот човек, значи сега ајде сите да скокнеме и кој е геј да го замотаме со синџири и да го фрлиме во Вардар или да го запалиме јавно на плоштад ............... а исто и ајде сите да скокнеме и кој не сака да се крсти и кој несака да влезе во црква да го стреламе ...... :tapp:
Јас личен став кај Арнаутите, Цигани, Турци, Босанци, Црнци , Азијати не гледам особено кај Азијатите;)Утре кога пак ќе ве тепаат по улици немој да доаѓаш и да плачеш тука.Крај краева твоите постови ми се крајно идиотски и не се ни замарам во глобала да ги читам, затоа што се шаблон од прв до последен.
Со тоа 70 годишно перење мозок на ЛИЧНО ПРАВО гледаме еден куп наркомани, самоубиства, убиства.

Наметнување е кога некој ќе дојде дома со пиштол и ќе ти го стави на чело, а до тогаш ти можеш да сереш до утре заедно со твоите педерчиња ако не си и ти(што е очигледно).

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Јас личен став кај Арнаутите, Цигани, Турци, Босанци, Црнци , Азијати не гледам особено кај Азијатите;)Утре кога пак ќе ве тепаат по улици немој да доаѓаш и да плачеш тука.Крај краева твоите постови ми се крајно идиотски и не се ни замарам во глобала да ги читам, затоа што се шаблон од прв до последен.
Со тоа 70 годишно перење мозок на ЛИЧНО ПРАВО гледаме еден куп наркомани, самоубиства, убиства.

Наметнување е кога некој ќе дојде дома со пиштол и ќе ти го стави на чело, а до тогаш ти можеш да сереш до утре заедно со твоите педерчиња ако не си и ти(што е очигледно).
Малку грубо ама генерално точно.

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Не зборувам за оваа власт туку за секоја власт. Така е уреден системот, ако не ти чини може и за тоа да дискутираме на друга тема. Претпоставувам ти си и анархист? :)
Сега ќе ти постира песна од најголемиот капиталист-Џон Ленон, а воедно и англиски патриот.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Не зборувам за оваа власт туку за секоја власт. Така е уреден системот, ако не ти чини може и за тоа да дискутираме на друга тема. Претпоставувам ти си и анархист? :)
Така де, тоа и реков, за болдот.
Дали сум анархист? Имаше тема на форумов за анархија види таму, но еве и ќе ти кажам. Жесток противник сум на Анархизмот.

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Така де, тоа и реков, за болдот.
Дали сум анархист? Имаше тема на форумов за анархија види таму, но еве и ќе ти кажам. Жесток противник сум на Анархизмот.
Па премногу се запињаш за некакви индивидуални права кои се секогаш пред колективните. Кога живееш во заедница некогаш и ќе си ускратуваш од своите права ако ги попречуваш туѓите права, тоа е тоа.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Државата од друга страна има други интереси и си го искажува својот став преку рекламни кампањи. Ти зборуваш за некое егоистичко општество во кое никој не води грижа за ништо освен за себе и преувеличуваш со некакво неидење во црква и стрелање. Те молам кажи ми еден пример кога некој бил прогонуван што НЕ одел во црква.
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 21:01 ---
Државата си е држава, ама јас сум јас, ти си ти ....... секој еден поединец си е посебна индивидуа со посебни сфаќања, начин на живот и.т.н. а државата ја формираат сите тие индивидуи(кај нас 2 милиони) ......... значи индивидуа си е индивидуа, а државата е збир на сите тие индивидуи ......... јас, ти, Петре, Стојко, Трпе, Миле, Јанко, Фазли, Арбен и.т.н. и.т.н. и секоја од тие индивидуи си има посебен свој живот, јас мислам едно и така си терам на тој начин си живеам, тој ми е патот, некој друг си има поинаков пат во животот, некој трет па сосема поинаков и.т.н. впрочем тоа и е демократијата всушност .......... неможат сите луѓе исто да мислат, сите да имаат ист начин на живот, исти сфаќања и.т.н. Дури и двајца родени браќа на пр. едниот може да има сосема поинаков начин на живот и сфаќања од другиот, вакви примери има безброј ......... но лично право си е тоа, никој нема право да суди !
Ретко кој ги сфаќа овие работи од психолошки аспект, знаете што повеќе на некого нешто сосила му се наметнува и му се труби, толку повеќе истиот тој добива одбојност кон работите кои му се наметнуваат НЕ по негова воља, што повеќе нешто се наметнува толку повеќе ќе се има контра-ефект и револт кон тоа што се наметнува, тоа е нешто како заштитен механизам на човековата психа !

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Па премногу се запињаш за некакви индивидуални права кои се секогаш пред колективните. Кога живееш во заедница некогаш и ќе си ускратуваш од своите права ако ги попречуваш туѓите права, тоа е тоа.
Така ли? Ти си ги ускрати своите права? Како тоа во потпис што ти стои? ОК јасно ми е

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Државата си е држава, ама јас сум јас, ти си ти ....... секој еден поединец си е посебна индивидуа со посебни сфаќања, начин на живот и.т.н. а државата ја формираат сите тие индивидуи(кај нас 2 милиони) ......... значи индивидуа си е индивидуа, а државата е збир на сите тие индивидуи ......... јас, ти, Петре, Стојко, Трпе, Миле, Јанко, Фазли, Арбен и.т.н. и.т.н. и секоја од тие индивидуи си има посебен свој живот, јас мислам едно и така си терам на тој начин си живеам, тој ми е патот, некој друг си има поинаков пат во животот, некој трет па сосема поинаков и.т.н. впрочем тоа и е демократијата всушност .......... неможат сите луѓе исто да мислат, сите да имаат ист начин на живот, исти сфаќања и.т.н. Дури и двајца родени браќа на пр. едниот може да има сосема поинаков начин на живот и сфаќања од другиот, вакви примери има безброј ......... но лично право си е тоа, никој нема право да суди !
Ретко кој ги сфаќа овие работи од психолошки аспект, знаете што повеќе на некого нешто сосила му се наметнува и му се труби, толку повеќе истиот тој добива одбојност кон работите кои му се наметнуваат НЕ по негова воља, што повеќе нешто се наметнува толку повеќе ќе се има контра-ефект и револт кон тоа што се наметнува, тоа е нешто како заштитен механизам на човековата психа !
Демократија е владеење на народот. Кој народ? Мнозинството.

Член од
23 мај 2012
Мислења
21
Поени од реакции
28
Јас лично не верувам во чудото, дури и стварно да се случило мене ама баш ништо не ми мења во животот или пак има некакво влијание во формирањето на моите светогледи.

Но хумор да правиш од нешто што за многу луѓе е свето тоа е многу долна работа и во најмала рака незрела.

Исто ко сега јас да земам слика од жената на некој човек на форумов да ја "натртам" во Фотошоп и сликата да ја ставам на дваесетина билборди во центарот на градот и се разбира сето тоа да го правдам со такозваната "слобода на говор", "демократија" и слични луцидни оправдувања.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497

Koга веќе прашуваш НЕ не сум геј, но не сум ни нацист/фашист кој сонува како ги пали и убива сите лица со поинакви сфаќања ........ значи како прво треба да имаш малку култура, било со некого да разговараш на форум или пак на улица во живо, било каде мора да постои култура, па дури и тотално да се разликувате со ставовите сепак културата е нешто што се учи уште во прво одделение ............ инаку јас немам никакви проблеми со Албанци, ниту ги тепам, ниту ме тепаат и да секојдневно комуницирам со Албанци и поседуваат далеку поголемо ниво на култура од празноглавец како тебе ...... кој те шиша и онака на форумов такви како тебе со такви сфаќања се на прсти да ги изброиш, по тоа се гледа дека сте/си во АУТ !

Tzeentch

Дискретен Херој
Член од
6 октомври 2011
Мислења
581
Поени од реакции
347
Koга веќе прашуваш НЕ не сум геј, но не сум ни нацист/фашист кој сонува како ги пали и убива сите лица со поинакви сфаќања ........ значи како прво треба да имаш малку култура, било со некого да разговараш на форум или пак на улица во живо, било каде мора да постои култура, па дури и тотално да се разликувате со ставовите сепак културата е нешто што се учи уште во прво одделение ............ инаку јас немам никакви проблеми со Албанци, ниту ги тепам, ниту ме тепаат и да секојдневно комуницирам со Албанци и поседуваат далеку поголемо ниво на култура од празноглавец како тебе ...... кој те шиша и онака на форумов такви како тебе со такви сфаќања се на прсти да ги изброиш, по тоа се гледа дека сте/си во АУТ !

Дап, а јас сум принцот на Данска.

В

Вештерот

Гостин
Просто да не ти се верува како жртвите на цензурата во претходниот режим ги користат истите методи со кои се служеше режимот. Како ли го научиле тоа.
Толку.

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Просто да не ти се верува како жртвите на цензурата во претходниот режим ги користат истите методи од режимот. Како ли го научиле тоа.
Толку.
да беше минатиот режим, билбордот воопшто немаше да се појави а авторот уште пред да го состави "делото" ќе беше превоспитан во најблиската полициска станица.

Kajgana Shop

На врв Bottom