Навивачки групи - љубов за тимот или кревање акции?

Indigo

баниран/а
Член од
8 септември 2012
Мислења
763
Поени од реакции
414
Во денешно време многу често се среќаваме со навивачи кои одат да се дерат на стадион, па дури и на улица го „бодрат“ својот тим, а незнаат да набројат половина од играчите. Па тоа кога ќе видам на фејсбук слики од MZT или Family Aerodrom од девојчиња, абе што да ти кажам. Не ми е јасно која им е логиката, си мислат дека нешто повеќе се ако носат таква маичка и на стадион пеат второ-одделенски песнички и се навредуваат помеѓу себе? Аеродромски п*чки, центарски п*чки ? И што? Овој е од Центар а ние сме од Аеродром и ајде ќе го тепаме? брејј проста нација човече.. Или пак, ние сме комити они се city park boys, ајде ќе се тепаме? Која е поентата? It's a f*cking sport!
Овие работи мене ми се многу сељачки и се гадам од нив, немам ништо против вистински навивачи кои сакаат и бодрат еден тим, но нажалост тие ги има во многу мал процент, останатото е се сељачишта што нема каде да се издуваат па се дерат на стадион. Пишете свое мислење, многу ме интересира оваа работа од друг агол кој јас неможам да го фатам, и ако може да ми кажете што е толку интересно?

#За најпаметните што ќе кажат дека сум љубоморен или сум бил жртва на некоја ваква тепачка, не сум бил, однапред да знаете.

2

~2A

Гостин
Има типови на луѓе што одат на стадион да караат/врнат по судијата,да плукаат по него,да фрлаат со сончоглед и сл.Едноставно ја изнесуваат негативната енергија на некој начин си се "олеснуваат".

Друг тип на луѓе се луѓе кои што не мислат на ништо друго освен да се степаат и сл. За мене лично тие се сељаци, договараат на фејсбук ферка 5 на 5 , 10 на 10 или па чекаат во заседа и сл.Овие луѓе ко мали биле многу тепани и сега мора негде да се изживуваат.За мене лично спортот е спорт игра во која треба да уживаме додека гледаме на натпревар,а не да се плашам да не се затепаат тие до мене што навиваат УЛТРАСИТЕ. :icon_mrgr:

П.с. едно прашање до креаторот на темата:
-Да не те изнатепале бе батка? :)

Indigo

баниран/а
Член од
8 септември 2012
Мислења
763
Поени од реакции
414
Indigo_child, you are back? :O
I don't know what are you talking about.
Има типови на луѓе што одат на стадион да караат/врнат по судијата,да плукаат по него,да фрлаат со сончоглед и сл.Едноставно ја изнесуваат негативната енергија на некој начин си се "олеснуваат".

Друг тип на луѓе се луѓе кои што не мислат на ништо друго освен да се степаат и сл. За мене лично тие се сељаци, договараат на фејсбук ферка 5 на 5 , 10 на 10 или па чекаат во заседа и сл.Овие луѓе ко мали биле многу тепани и сега мора негде да се изживуваат.За мене лично спортот е спорт игра во која треба да уживаме додека гледаме на натпревар,а не да се плашам да не се затепаат тие до мене што навиваат УЛТРАСИТЕ. :icon_mrgr:

П.с. едно прашање до креаторот на темата:
-Да не те изнатепале бе батка? :)
#За најпаметните што ќе кажат дека сум љубоморен или сум бил жртва на некоја ваква тепачка, не сум бил, однапред да знаете.
не прочита до крај а?

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Во денешно време многу често се среќаваме со навивачи кои одат да се дерат на стадион, па дури и на улица го „бодрат“ својот тим, а незнаат да набројат половина од играчите. Па тоа кога ќе видам на фејсбук слики од MZT или Family Aerodrom од девојчиња, абе што да ти кажам. Не ми е јасно која им е логиката, си мислат дека нешто повеќе се ако носат таква маичка и на стадион пеат второ-одделенски песнички и се навредуваат помеѓу себе? Аеродромски п*чки, центарски п*чки ? И што? Овој е од Центар а ние сме од Аеродром и ајде ќе го тепаме? брејј проста нација човече.. Или пак, ние сме комити они се city park boys, ајде ќе се тепаме? Која е поентата? It's a f*cking sport!
Овие работи мене ми се многу сељачки и се гадам од нив, немам ништо против вистински навивачи кои сакаат и бодрат еден тим, но нажалост тие ги има во многу мал процент, останатото е се сељачишта што нема каде да се издуваат па се дерат на стадион. Пишете свое мислење, многу ме интересира оваа работа од друг агол кој јас неможам да го фатам, и ако може да ми кажете што е толку интересно?

Другар јас сум од Куманово , одев во Скопје ради невладина организација преку школо ... сум видел двајца од Центар ( мислам ) и еден од Аеродром , се дружат заедно .... нема никаков проблем ....

K

kalimer0

Гостин
Одиме на стадион за да кршиме по се живо и диво бидејќи 6 дена во неделата трпиме и седмиот мора да се испразниме. И ајде тишина да не ви ја викнам цела екипа од Навивачки групи во Македонија на чело со Тетовските Рамбовци па да ве направиме лом

Indigo

баниран/а
Член од
8 септември 2012
Мислења
763
Поени од реакции
414
Другар јас сум од Куманово , одев во Скопје ради невладина организација преку школо ... сум видел двајца од Центар ( мислам ) и еден од Аеродром , се дружат заедно .... нема никаков проблем ....
Види не се сите такви, али е честа појава која воопшто не ми се допаѓа.

K

kalimer0

Гостин
Страста и тензиите помеѓу ривалските клубови се нешто кое не само што е нормално, туку е и здраво. Во време каде индивидуалноста и оттуѓеноста од околината е толку очигледно најмалку што ни треба е политиката, новинарите и полицијата да не разделува и спречува во групацијата. Групирањето за идеологија е здраво, тоа носи револуции, а револуциите го движат светот. Јас се сомневам дека Комити и Чкембари ќе го однесат светот некаде понапред, но секако тие ќе бидат единствените кои ќе застанат гордо пред непријателот додека оние со пенкалцата ќе бегаат под маса.

Indigo

баниран/а
Член од
8 септември 2012
Мислења
763
Поени од реакции
414
Човеку за какви револуции збориш ти? За едно „м*чано“ име на клуб јас да правам конфликти и да наштетувам на сопствен народ? Па што ако не живееме во иста населба? Па што ако не живееме во ист град? Нека има ривалства но до нормален степен, секој нека си го бодри својот тим, нема потреба од навреди и песнички со посвета за противникот.
Другото е се „сељачење“

бутЕ

старлета
Член од
29 март 2011
Мислења
2.232
Поени од реакции
3.837
Човеку за какви револуции збориш ти? За едно „м*чано“ име на клуб јас да правам конфликти и да наштетувам на сопствен народ? Па што ако не живееме во иста населба? Па што ако не живееме во ист град? Нека има ривалства но до нормален степен, секој нека си го бодри својот тим, нема потреба од навреди и песнички со посвета за противникот.
Другото е се „сељачење“
Нормален степен е кога Паткарине од Струга доаѓаат во охрид само да не испровоцираат??? Доаѓаат во охрид и демолираат сала...шо ќе им праиш? 3 трибини се наши една е нивна...надвор ги шекаат уште толку рибари...ако се дојдени за тепање....ЌЕ ГО ДОБИЈАТ!

Член од
17 август 2011
Мислења
10.314
Поени од реакции
18.391
во секој пост за што било е неизбежно да се каже бреј проста нација сме:pos:А жално но вистинито ние сме меѓу најзагревота навивачки сцени.
А што помоќно навивачко движење повење млади луѓе кој не се под директна контрола и размилсување на партиите(власта)..И мислам на млади луѓе кој ќе сменат нешто,кој ќе имаат муда да ризикуваат затвор ќотек за таа промена.Бидејки млад човек колку добро и да размислува тоа не е ништо коа нема сила и моќ да направи промена.

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Нормален степен е кога Паткарине од Струга доаѓаат во охрид само да не испровоцираат??? Доаѓаат во охрид и демолираат сала...шо ќе им праиш? 3 трибини се наши една е нивна...надвор ги шекаат уште толку рибари...ако се дојдени за тепање....ЌЕ ГО ДОБИЈАТ!
Много загреан ти бе !:pos:

Jack Nolan

Сите сме луѓе, но ретко кој е човек!
Член од
31 јули 2011
Мислења
1.587
Поени од реакции
1.506

Го мразам ова, и не само за македонскиве клубови без разлика дали биле кошарка, фудбал или ракомет. Барса, Реал, Манчестер, Челси. Стварно има девојчиња што се разбираат во фудбал па можеби и повеќе од мене, но навистина ме нервира тоа што бладаат безврска а не го знаат составот од клубот за кој навиваат.

Иако немам почуствувано како е да си верен навивач на некој клуб и да одиш на секоја утакмица и да го бодриш тимот, мислам дека тоа е едно од најубавите нешта кое треба да се искуси. Штета што таквите луѓе во Македонија се малку и како што велите одат да се изнапцујат и да се изнајадат сончоглед. Да ги земиме за пример навивачите на клубовите од Англија, Шпанија, Германија и остале. Практично гинат на трибини за својот тим.

Член од
15 јули 2012
Мислења
571
Поени од реакции
832
Абе каква љубов за тимот, се е тоа кревање на акциите. Као: "Еј види ме кој сум, кај се движам, каков сум, најјак сум."
Не генерализирам.
Значи, има вистински навивачи кои си навиваат пристојно чисто од љубов кон клубот, ама за жал во поголем број се оние кои се дерат и урлаат на трибина за да си се "издуваат", прават тепачки и што уште не.

Kajgana Shop

На врв Bottom