- Член од
- 22 февруари 2022
- Мислења
- 311
- Поени од реакции
- 1.779
@ultras1988 Немој многу да не реметиш те молам , ке откажиме и натпревар и прослава и све .......
Ќе биде повредно. Едно е да коментираш суштински промашувања, друго е да коментираш смешки од типот на утнато било името на училиштето на парола, извадена од средношколци.Ако направам тансфер по скопска шема и одам во друга група, која е појака од твојава, дали тогаш моево мислење по автоматизам ќе биде повредно од твоево или не, ако судиш мислење според тоа што е напишано океј, ако не најлесно е ај види си групата, што е аргумент на немоќ во глобала.
Што се замарате толку со кој што рекол. Не сте и вие нормални ке му се објаснувам на Интегрален прослава 35 години на навивачка група прашува кој ја организирал.. Агенција за млади и спорт се главни организатори и толку завршува разговорот со него. Дајте утре да видиме што ке се случува на стадион колку карти се продадени ке видиме утре.Ќе биде повредно. Едно е да коментираш суштински промашувања, друго е да коментираш смешки од типот на утнато било името на училиштето на парола, извадена од средношколци.
Минатиот пат кога оправавме на темава, не ми реплицираше на втората реплика, едноставно ти си имаш став дека Комити треба да бидат идеална група, јас ти викам прво види го опкружувањето, па ќе зборуваме.
Едно е да коментираш зошто Комити не се поредовни на РК Вардар, што за мене е неправилно, зошто не се направил протест против оттуѓувањето на имотот на ФК Вардар (безразлика што членови на групата го одржаа клубот во живот) и ред други работи, тоа се веќе грешки од кои треба да се учи и треба да се коментираат. За другото, нема ни простор, ни поента за дискусија.
Твојата група ја споменувам затоа што ти е доказ од твој двор дека организацијата не оди лесно како во 90тите и 2008-13, 2022 сме, треба пореално да гледаш на можностите како на твојата група (која пак ќе повторам е очајна дури и непостоечка дури и за нашава очајна сцена), така и на другите.
Зошто никогаш не си искоментирал корео или издание на друга навивачка група освен Комити?
Јасно, најактивни сме, највеќе простор има за грешки, ама до толку сите други биле безгрешни?
Како прво за мојава група не знаеш ништо, проблемот не е тој на кој алудираш, толку, еве имаме тотално подмладување на групата со екипа која допрва започнува сериозно во нашиве навивачки води, ќе збориме реков кога ќе има резултати.Ќе биде повредно. Едно е да коментираш суштински промашувања, друго е да коментираш смешки од типот на утнато било името на училиштето на парола, извадена од средношколци.
Минатиот пат кога оправавме на темава, не ми реплицираше на втората реплика, едноставно ти си имаш став дека Комити треба да бидат идеална група, јас ти викам прво види го опкружувањето, па ќе зборуваме.
Едно е да коментираш зошто Комити не се поредовни на РК Вардар, што за мене е неправилно, зошто не се направил протест против оттуѓувањето на имотот на ФК Вардар (безразлика што членови на групата го одржаа клубот во живот) и ред други работи, тоа се веќе грешки од кои треба да се учи и треба да се коментираат. За другото, нема ни простор, ни поента за дискусија.
Твојата група ја споменувам затоа што ти е доказ од твој двор дека организацијата не оди лесно како во 90тите и 2008-13, 2022 сме, треба пореално да гледаш на можностите како на твојата група (која пак ќе повторам е очајна дури и непостоечка дури и за нашава очајна сцена), така и на другите.
Зошто никогаш не си искоментирал корео или издание на друга навивачка група освен Комити?
Јасно, најактивни сме, највеќе простор има за грешки, ама до толку сите други биле безгрешни?
Воопшто не е битна бројката дали ќе сте 1000 или 2000 во каков очај се клубојте не заслужват ништо,секако ќе е успех, настрана пецкањата се изборивте да имате можеби најатрактивен противник шо би гостувал на второлигашки вардар и тоа е за почит.Те држам за збор
Ај и за другите, која бројка ја очекувате на прославата? Дајте отприлика опсег што би било успех, а што неуспех.
Абе и на фб ли ме следите што пишувамКога се во прашање Комити секоја бројка е неуспех. Јер Скопје милионски град, срамота е да не можат стадион од барем 70.000 да наполнат.
На прсти се бројат сите пофалби што сме ги добиле овие две години
Као океј е, ама сепак ќе бараме влакно во јајцето
Еве уште еден коментар кој е типичен коментар на "едуциран навивач кој не навива за ниту еден клуб, не оди по утакмици, ама знае се".
Прегледај го приврзокот 355239
Целата најава била копирана од српските групи, па дури и од Варвари. Па после вика 40 групи вака најавиле (кој од кого копирал, мајката...).
Комити немале капацитет надвор од Скопје, а погодете кои го држеле Скопје?
Не се замарајте со што ќе кажат другите. Уживајте во утрешниот ден. Ми течат солзи уште сега кога знам што ќе се случува, кога гледам каква барем моментална еуфорија владее по населбиве. Ме кине пролив од возбуда уште од сабајле, немам излезено од вц на работа
Цел товар на организацијата падна на Комити, душа оставија дечките, со месеци трае организацијата на настанот, бркање цела работа што треба да ја брка клубот кој нема ни управа, ни финансии, ни ништо. И сега некој ќе замара вака било онака било, а неивните групи не личат на ништо.
Утре е ден за да се изнауживаме сите будали што одиме редовно по утакмици, бар за момент да заборавиме на депресијата од играње по ниви, забрани за гостувања, забрани за пиро, најголем противник во факинг Воска итн. Сигурно ќе бидеме сведоци на голем спектакл, каков што со сигурност нема да доживеат ниту еден од групите на оние што ќе ни солат памет.
Добре дојде во клубот, "дежурни виновници и провокатори"Како прво за мојава група не знаеш ништо, проблемот не е тој на кој алудираш, толку, еве имаме тотално подмладување на групата со екипа која допрва започнува сериозно во нашиве навивачки води, ќе збориме реков кога ќе има резултати.
Кога прв ги фалев ЦЦА, кога реков шамарот на свадбарот е вашата најголема навивачка победа, дека ќе ви дојде препород , половина се откажувавте од кајгана тогаш, кога давав реални критики кои беа сите исклучиво позитивни вредеше мислењето, кога ви ги поддржував сите акции тогаш едуциран бев, сега тема на потсмев ќе терате со луѓе што во навивање не се разбират ни 3 % од тоа што јас го знам и имам проживеано, кога сме кај групата дур сме биле активни сами го потврдувавте нашиот квалитет, па од вас идеа сведоштвата за победи наши во однос 1 према 10 со противникот , и тоа не еднаш туку во два наврати.
Слободно дави критики за групава во секое издание, не е проблем, ама нека бидат издржани, нема совршени ебига.
Сум ги критикувал само Комити што знам, бев најголем дежурен критичар на Чкембари кога мешаа се и сешто на ограда, од тотенкемпф и тревка едно до друго, сум ги критикувал и за други работи, имам тон групи критикувано низ форумов, па вклучително и мојава, но во моментов другиве немат повредни активности, тоа е.
Човек па тебе ништо да не ти каже, како мајка му на Ратко си станалУживај нема да ти се налутиме. Купи си карта не се многу скапи. Знам на Ратко Капушевски никогаш не му простивте за цените на картите. Ела ќе се дружиме, забавата е во кругот сепак.
Во врска со бројката, јас не ни сакам да има повеќе од 1000 луѓе на запад. Се знае што носи тоа, ликови падна од марс, пијани, дрогирани, не почитуваат никакви паравила, не слушаат инструкции, не навиваат, прават непотребни тепачки, уништуваат изведби на кореографии и пароли, палат пиро кога не треба, врлаат бакљи у терен и што уште не.
Затоа јас би бил задоволен со 1000 на запад и 5000 на Југ.
Фотошоп ли е? Која управа на мвр го најде Пеналдеш за да го слика? Дали е спонзорот од Катар што се најавуваше лани тој што го пронајде Бруно на првенствово? Ќе го носи ли во Вардар идна година?
Зошто е Македонија на латиница, треба на кирилица, вака може станува збор за салатата Македонија во Италија или малото гратче во Охајо што има 12.000 жители и носи име Македонија?
Каква порака сакаат да пратат Комити со тоа што натпревар им најавува играчот што ја отпадна Македонија во бараж?
Дали Сајберот ќе ги засака барем малку Јунајтед после ова? Последново е сигурно не, за другото не знаеме
Де бе барем ова е лесно...Фотошоп ли е? Која управа на мвр го најде Пеналдеш за да го слика? Дали е спонзорот од Катар што се најавуваше лани тој што го пронајде Бруно на првенствово? Ќе го носи ли во Вардар идна година?
Зошто е Македонија на латиница, треба на кирилица, вака може станува збор за салатата Македонија во Италија или малото гратче во Охајо што има 12.000 жители и носи име Македонија?
Каква порака сакаат да пратат Комити со тоа што натпревар им најавува играчот што ја отпадна Македонија во бараж?
Дали Сајберот ќе ги засака барем малку Јунајтед после ова? Последново е сигурно не, за другото не знаеме