Навивачки групи во Македонија!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.900
Поени од реакции
73.082
Ако направам тансфер по скопска шема и одам во друга група, која е појака од твојава, дали тогаш моево мислење по автоматизам ќе биде повредно од твоево или не, ако судиш мислење според тоа што е напишано океј, ако не најлесно е ај види си групата, што е аргумент на немоќ во глобала.
Ќе биде повредно. Едно е да коментираш суштински промашувања, друго е да коментираш смешки од типот на утнато било името на училиштето на парола, извадена од средношколци.

Минатиот пат кога оправавме на темава, не ми реплицираше на втората реплика, едноставно ти си имаш став дека Комити треба да бидат идеална група, јас ти викам прво види го опкружувањето, па ќе зборуваме.

Едно е да коментираш зошто Комити не се поредовни на РК Вардар, што за мене е неправилно, зошто не се направил протест против оттуѓувањето на имотот на ФК Вардар (безразлика што членови на групата го одржаа клубот во живот) и ред други работи, тоа се веќе грешки од кои треба да се учи и треба да се коментираат. За другото, нема ни простор, ни поента за дискусија.

Твојата група ја споменувам затоа што ти е доказ од твој двор дека организацијата не оди лесно како во 90тите и 2008-13, 2022 сме, треба пореално да гледаш на можностите како на твојата група (која пак ќе повторам е очајна дури и непостоечка дури и за нашава очајна сцена), така и на другите.

Зошто никогаш не си искоментирал корео или издание на друга навивачка група освен Комити? :D
Јасно, најактивни сме, највеќе простор има за грешки, ама до толку сите други биле безгрешни? :D

Член од
7 март 2022
Мислења
120
Поени од реакции
604
Ќе биде повредно. Едно е да коментираш суштински промашувања, друго е да коментираш смешки од типот на утнато било името на училиштето на парола, извадена од средношколци.

Минатиот пат кога оправавме на темава, не ми реплицираше на втората реплика, едноставно ти си имаш став дека Комити треба да бидат идеална група, јас ти викам прво види го опкружувањето, па ќе зборуваме.

Едно е да коментираш зошто Комити не се поредовни на РК Вардар, што за мене е неправилно, зошто не се направил протест против оттуѓувањето на имотот на ФК Вардар (безразлика што членови на групата го одржаа клубот во живот) и ред други работи, тоа се веќе грешки од кои треба да се учи и треба да се коментираат. За другото, нема ни простор, ни поента за дискусија.

Твојата група ја споменувам затоа што ти е доказ од твој двор дека организацијата не оди лесно како во 90тите и 2008-13, 2022 сме, треба пореално да гледаш на можностите како на твојата група (која пак ќе повторам е очајна дури и непостоечка дури и за нашава очајна сцена), така и на другите.

Зошто никогаш не си искоментирал корео или издание на друга навивачка група освен Комити? :D
Јасно, најактивни сме, највеќе простор има за грешки, ама до толку сите други биле безгрешни? :D
Што се замарате толку со кој што рекол. Не сте и вие нормални ке му се објаснувам на Интегрален прослава 35 години на навивачка група прашува кој ја организирал.. Агенција за млади и спорт се главни организатори и толку завршува разговорот со него. Дајте утре да видиме што ке се случува на стадион колку карти се продадени ке видиме утре.
Поздрав до (Б)сТрумица со песната https://www.youtube.com/watch?v=UQp3bNVlFRE

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.026
Поени од реакции
7.124

Како прво за мојава група не знаеш ништо, проблемот не е тој на кој алудираш, толку, еве имаме тотално подмладување на групата со екипа која допрва започнува сериозно во нашиве навивачки води, ќе збориме реков кога ќе има резултати.

Кога прв ги фалев ЦЦА, кога реков шамарот на свадбарот е вашата најголема навивачка победа, дека ќе ви дојде препород , половина се откажувавте од кајгана тогаш, кога давав реални критики кои беа сите исклучиво позитивни вредеше мислењето, кога ви ги поддржував сите акции тогаш едуциран бев, сега тема на потсмев ќе терате со луѓе што во навивање не се разбират ни 3 % од тоа што јас го знам и имам проживеано, кога сме кај групата дур сме биле активни сами го потврдувавте нашиот квалитет, па од вас идеа сведоштвата за победи наши во однос 1 према 10 со противникот , и тоа не еднаш туку во два наврати.
Слободно дави критики за групава во секое издание, не е проблем, ама нека бидат издржани, нема совршени ебига.

Сум ги критикувал само Комити што знам, бев најголем дежурен критичар на Чкембари кога мешаа се и сешто на ограда, од тотенкемпф и тревка едно до друго, сум ги критикувал и за други работи, имам тон групи критикувано низ форумов, па вклучително и мојава, но во моментов другиве немат повредни активности, тоа е.

Член од
6 февруари 2011
Мислења
803
Поени од реакции
3.444
Те држам за збор :kafence:

Ај и за другите, која бројка ја очекувате на прославата? Дајте отприлика опсег што би било успех, а што неуспех.
Воопшто не е битна бројката дали ќе сте 1000 или 2000 во каков очај се клубојте не заслужват ништо,секако ќе е успех, настрана пецкањата се изборивте да имате можеби најатрактивен противник шо би гостувал на второлигашки вардар и тоа е за почит.

Член од
22 февруари 2009
Мислења
1.064
Поени од реакции
2.951
Во врска со бројката, јас не ни сакам да има повеќе од 1000 луѓе на запад. Се знае што носи тоа, ликови падна од марс, пијани, дрогирани, не почитуваат никакви паравила, не слушаат инструкции, не навиваат, прават непотребни тепачки, уништуваат изведби на кореографии и пароли, палат пиро кога не треба, врлаат бакљи у терен и што уште не.
Затоа јас би бил задоволен со 1000 на запад и 5000 на Југ.

Член од
12 септември 2022
Мислења
14
Поени од реакции
172
Направив акаут на форумов за да се обидам дискусијата да ја подигнам на некое повисоко ниво, да се обидеме да ги надминеме обичните глупости, малолетнички заебанции и префрлање. Знам јас добро низ какви све проблеми поминува обичен навивач од општестени осуди до тоа да сите наши клубови овде 90% од корисниците на форумов ни се заглавени во втора лига. Сите македонски фудбалски великани играат втора лига, на се тоа какви се не перипетии поминува обичен навивач од општествени осуди до очобол од фудбал. Колку е силен мотивот и колку треба многу да работиш да имаш 200-300 луѓе во коп. На ден пред прославата да разјасниме некој работи и како вие марионетски одигравте во наша полза. Во изминатите 15-20 дена групата направи врвна организација: Билборди, плакати, пароли низ Македонија, пароли во Скопје, организација за продажба на карти на ниво на цело Скопје, активирање на познати личности од спортот и јавниот свет да повикаат за натпреварот, дополнителен онлајн маркетинг, бакљада на градски како најава. Секоја екипа и подгрупа зема учество во мобилизацијата,како шлаг на тортата вчерашниот огромен караван низ улиците на Скопје. Ваква општа еуфорија поврзана со ФК Вардар не памтам од времето кога игравме против Бате Борисов, што само ви го доловува мометот што можете да очекувате и видите утре. Ако го земете во предвид фактот дека последниве две години групата функционира на највисоко ниво. Она што ја разлути македонската ултра јавност е моментот со паролите низ Македонија. Вака сега како за почеток на оваа долга тема ФК Вардар е најуспешниот македонски спортски фудбалски клуб, со богата традиција и историја. ФК Вардар припаѓа на сите МАКЕДОНЦИ не само на скопјани. Вардар е за сите и сите македонци се радувале, се надеваме во иднина дека повторно ќе се радуваат на неговите успеси. Колку, како и дали работите вие на тој ваш локал патриотизам нема да навлегувам доволно ви кажуваат вашите изданија на трибина. Старите би рекле кучињата си лаат, карванот врви. Но во дигитално општество не е баш така. Вие самите и сите заколнати противници на Комити со не контрола на вашиот бес ја направивте нашта прослава по актуелна од било кој настан. Славевте сите вие но за ниту една прослава не се зборувало толку долго и толку опширно, со секоја ваша слика од превртена парола, оставен коментар, оставено мислење работевте во наша полза сите овие денови. Просто е не е битно каков ќе биде коментарот кога никој нормален човек не нафаќа да чита коментари на портали или страници. Но една работа се нарекува алгоритам колку повеќе одреден пост има коментари толку повеќе истиот станува вирален.Со таквото однесување допринесовте постовите наменети за прославата да стигнат до многу повеќе луѓе. Ви благодариме затоа. Друго да бидеме сурово искрени едни према други. Во Македонија па и на цел Балкан многу мал број млади дечки тргнуваат на трибина поради љубов кон клубот за жал тоа е така, прво се тргнува поради групата подоцна се стекнува и љубов према клубот.... Она што вие можеби сега мислите дека можете да го спречите со една извадена парола и слика со истата за неколку месеци или година ќе немате како, водата секогаш го наоѓа својот пат. Ако групата продолжи да функционира на ова ниво неминовен е фактот дека за кратко време ќе почнат да доаѓаат екипи од други градови не поединци или мали групи туку организирани екипи. Вам и на нас ни останува да уживаме во утрешниот ден.

Член од
5 ноември 2022
Мислења
60
Поени од реакции
355
Dobro be luge abe ne e sramota vakvi detski prepucavanja da ima, tolku ke bidite, malce ke bidite kopirate od drugi grupi ili bilo sho. Namesto da recite bravo za sekoj trud sekoja grupa sho go praj za da mobilizira clenstvo i da organizira spektakl vie bockate bespotrebno. Ne ste svesni kolku trud i vreme odzema da organiziras eden vakov nastan(tie sho se vo organizacijata znat najdobro kolku mu trpat drugi obvrski vo zivotot zaradi ovs utre so ke go organizirat). Utre i 500 dusi da bidat ne e bitno, tie nivnoto si go napravija. Znaci ne gi branam tuka komiti( i od niv ima vakvi kancer clenoj so bockat so detski komentari) muabetot mi e, poveke da go cenite trudot na sekoja grupa i clenstvo sho se vlozva istata da ja izdigni na povisoko nivo, otkolku da bockate ko deca, ova vazi za site clenovi so pisat na forumot.
Автоматски споено мислење:

Dobro be luge abe ne e sramota vakvi detski prepucavanja da ima, tolku ke bidite, malce ke bidite kopirate od drugi grupi ili bilo sho. Namesto da recite bravo za sekoj trud sekoja grupa sho go praj za da mobilizira clenstvo i da organizira spektakl vie bockate bespotrebno. Ne ste svesni kolku trud i vreme odzema da organiziras eden vakov nastan(tie sho se vo organizacijata znat najdobro kolku mu trpat drugi obvrski vo zivotot zaradi ovs utre so ke go organizirat). Utre i 500 dusi da bidat ne e bitno, tie nivnoto si go napravija. Znaci ne gi branam tuka komiti( i od niv ima vakvi kancer clenoj so bockat so detski komentari) muabetot mi e, poveke da go cenite trudot na sekoja grupa i clenstvo sho se vlozva istata da ja izdigni na povisoko nivo, otkolku da bockate ko deca, ova vazi za site clenovi so pisat na forumot.

Член од
11 декември 2013
Мислења
1.404
Поени од реакции
3.314
Кога се во прашање Комити секоја бројка е неуспех. Јер Скопје милионски град, срамота е да не можат стадион од барем 70.000 да наполнат.
На прсти се бројат сите пофалби што сме ги добиле овие две години :D
Као океј е, ама сепак ќе бараме влакно во јајцето :D

Еве уште еден коментар кој е типичен коментар на "едуциран навивач кој не навива за ниту еден клуб, не оди по утакмици, ама знае се".

Прегледај го приврзокот 355239

Целата најава била копирана од српските групи, па дури и од Варвари. Па после вика 40 групи вака најавиле (кој од кого копирал, мајката...).
Комити немале капацитет надвор од Скопје, а погодете кои го држеле Скопје? :D

Не се замарајте со што ќе кажат другите. Уживајте во утрешниот ден. Ми течат солзи уште сега кога знам што ќе се случува, кога гледам каква барем моментална еуфорија владее по населбиве. Ме кине пролив од возбуда уште од сабајле, немам излезено од вц на работа :D

Цел товар на организацијата падна на Комити, душа оставија дечките, со месеци трае организацијата на настанот, бркање цела работа што треба да ја брка клубот кој нема ни управа, ни финансии, ни ништо. И сега некој ќе замара вака било онака било, а неивните групи не личат на ништо.

Утре е ден за да се изнауживаме сите будали што одиме редовно по утакмици, бар за момент да заборавиме на депресијата од играње по ниви, забрани за гостувања, забрани за пиро, најголем противник во факинг Воска итн. Сигурно ќе бидеме сведоци на голем спектакл, каков што со сигурност нема да доживеат ниту еден од групите на оние што ќе ни солат памет.
Абе и на фб ли ме следите што пишувам :pos:

Како прво за мојава група не знаеш ништо, проблемот не е тој на кој алудираш, толку, еве имаме тотално подмладување на групата со екипа која допрва започнува сериозно во нашиве навивачки води, ќе збориме реков кога ќе има резултати.

Кога прв ги фалев ЦЦА, кога реков шамарот на свадбарот е вашата најголема навивачка победа, дека ќе ви дојде препород , половина се откажувавте од кајгана тогаш, кога давав реални критики кои беа сите исклучиво позитивни вредеше мислењето, кога ви ги поддржував сите акции тогаш едуциран бев, сега тема на потсмев ќе терате со луѓе што во навивање не се разбират ни 3 % од тоа што јас го знам и имам проживеано, кога сме кај групата дур сме биле активни сами го потврдувавте нашиот квалитет, па од вас идеа сведоштвата за победи наши во однос 1 према 10 со противникот , и тоа не еднаш туку во два наврати.
Слободно дави критики за групава во секое издание, не е проблем, ама нека бидат издржани, нема совршени ебига.

Сум ги критикувал само Комити што знам, бев најголем дежурен критичар на Чкембари кога мешаа се и сешто на ограда, од тотенкемпф и тревка едно до друго, сум ги критикувал и за други работи, имам тон групи критикувано низ форумов, па вклучително и мојава, но во моментов другиве немат повредни активности, тоа е.
Добре дојде во клубот, "дежурни виновници и провокатори"

Уживај нема да ти се налутиме. Купи си карта не се многу скапи. Знам на Ратко Капушевски никогаш не му простивте за цените на картите. Ела ќе се дружиме, забавата е во кругот сепак. :)
Човек па тебе ништо да не ти каже, како мајка му на Ратко си станал :)

Последно уредено:
Член од
30 мај 2021
Мислења
271
Поени од реакции
4.393
Бруно Фернандеш, еден од најдобрите фудбалери на денешницата, со порака го честита големиот јубилеј на нашиот клуб. Оваа фотографија нека сведочи за големината на нашиот Вардар, а за сите навивачи нека биде мотив плус.

23.11.2022 / Градски стадион /19:30ч.
1669133862656.png

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.900
Поени од реакции
73.082
Фотошоп ли е? Која управа на мвр го најде Пеналдеш за да го слика? Дали е спонзорот од Катар што се најавуваше лани тој што го пронајде Бруно на првенствово? Ќе го носи ли во Вардар идна година?
Зошто е Македонија на латиница, треба на кирилица, вака може станува збор за салатата Македонија во Италија или малото гратче во Охајо што има 12.000 жители и носи име Македонија?
Каква порака сакаат да пратат Комити со тоа што натпревар им најавува играчот што ја отпадна Македонија во бараж?
Дали Сајберот ќе ги засака барем малку Јунајтед после ова? Последново е сигурно не, за другото не знаеме :P

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.500
Поени од реакции
28.925
Во врска со бројката, јас не ни сакам да има повеќе од 1000 луѓе на запад. Се знае што носи тоа, ликови падна од марс, пијани, дрогирани, не почитуваат никакви паравила, не слушаат инструкции, не навиваат, прават непотребни тепачки, уништуваат изведби на кореографии и пароли, палат пиро кога не треба, врлаат бакљи у терен и што уште не.
Затоа јас би бил задоволен со 1000 на запад и 5000 на Југ.
B5B4E105-918F-49F9-8583-E24ECF0A0618.jpeg
Toa e fudbalot… :D

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.308
Поени од реакции
24.441
Фотошоп ли е? Која управа на мвр го најде Пеналдеш за да го слика? Дали е спонзорот од Катар што се најавуваше лани тој што го пронајде Бруно на првенствово? Ќе го носи ли во Вардар идна година?
Зошто е Македонија на латиница, треба на кирилица, вака може станува збор за салатата Македонија во Италија или малото гратче во Охајо што има 12.000 жители и носи име Македонија?
Каква порака сакаат да пратат Комити со тоа што натпревар им најавува играчот што ја отпадна Македонија во бараж?
Дали Сајберот ќе ги засака барем малку Јунајтед после ова? Последново е сигурно не, за другото не знаеме :P

ova ke da e... plus si imaat i oni Vardar...

1669135059995.png

Член од
30 август 2012
Мислења
3.554
Поени од реакции
6.208
Де бе барем ова е лесно...
Му досадвате на Стефан Ристовски, кој го замолува Бруно и решен проблем.
Истото беше за стадионот со Пандев и Игуаин.
П.с. Утре не му давајте слики од стадион ќе :ROFLMAO: мисли Македонија е 10.000 жители

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom