Навала од Македонци во Грција

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Тој не те еби в мозок.Тие збораш за 200тина луѓе шо ја управуват државата.И сега нив инает му тераш и за инает одиш Грција,па фати негде Шќиприја или Татарстан ако толку сакаш на море.
А кој може мене да ми кажува каде да одам на одмор?Ти,тој,оној?Потоа кој си ти или било кој да ме вика предавник ако јас ја поминам јужната граница?Со што ти си донел повеќе за оваа држава од мене?Што си ти подобар или полош од мене?
Ова не е инат,туку разговараме кој го зема правото да кажува кој е предавник а кој светец овде?Јас хипотетички одам за Грција,а ти реално ме пцуеш.

F

FilipMacedon

Гостин
leandra;2601501[B напиша:
]А кој може мене да ми кажува каде да одам на одмор?Ти,тој,оној[/b]?Потоа кој си ти или било кој да ме вика предавник ако јас ја поминам јужната граница?Со што ти си донел повеќе за оваа држава од мене?Што си ти подобар или полош од мене?
Ова не е инат,туку разговараме кој го зема правото да кажува кој е предавник а кој светец овде?Јас хипотетички одам за Грција,а ти реално ме пцуеш.
Леандра не е проблемот тоа,туку проблемот е што полниш каса на држава која спрема тебе и твојот народ се однесува расистички.

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
А кој може мене да ми кажува каде да одам на одмор?Ти,тој,оној?Потоа кој си ти или било кој да ме вика предавник ако јас ја поминам јужната граница?Со што ти си донел повеќе за оваа држава од мене?Што си ти подобар или полош од мене?

Никој. Слободна волја. Free Will. А може некој мене да ми кажува дали треба да се викам Македонец или ФИРОМец, или Северјанин?

П.С. А во ред е хипотетички да те пцуеме?

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Од кај ја извади поентава:)
Не,народот од што сака оди во Грција на море.И ако сака на месечината ќе оди,како ќе си ги измериме кој е поголем патриот,јас што одам 10 дена во грција или ти што ме е*беш цел живот во мозок?
Е, во контекст на еб*њето во здрав мозок, погледај го видеово целосно, ова е грчкиот туристички спот за ова лето, специјално за нас:

И размисли, дали револтот кон нашата Влада или револтот кон Грчката Влада, треба да биде поголем!?

И соодветно на твојата реакција, во однос на нашиве квази патриоти, одговори ми со што те привлече Владата во Атина?

Никој нема да ви се меша во изборот, ваше право е да одите таму и нивно право е да ве третираат како секта бидејќи им го дозволувате тоа.

Едно лето, барем едно лето во животот ставете го достоинството пред егоизмот.

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Абе ич к*** не ме боли мене кај ојш ама во 90% од случаите ако ја поминиш та граница фактички го пшомагаш непријателот.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.886
Поени од реакции
12.421
Добро сега, ќе иде некој грција, да не идам сам? :vozbud: Не ме оставајте саам.

Абе тие што идат пак ќе идат, џабе...па и камења да паѓаат.
Но АБЦ што спомна, условите охридско навистина се тешки. Никој не ме тера, но друго чаре :toe: ска.

M

marsovka

Гостин
Леандра не е проблемот тоа,туку проблемот е што полниш каса на држава која спрема тебе и твојот народ се однесува расистички.
Е, во контекст на еб*њето во здрав мозок, погледај го видеово целосно, ова е грчкиот туристички спот за ова лето, специјално за нас:

И размисли, дали револтот кон нашата Влада или револтот кон Грчката Влада, треба да биде поголем!?

И соодветно на твојата реакција, во однос на нашиве квази патриоти, одговори ми со што те привлече Владата во Атина?

Никој нема да ви се меша во изборот, ваше право е да одите таму и нивно право е да ве третираат како секта бидејќи им го дозволувате тоа.

Едно лето, барем едно лето во животот ставете го достоинството пред егоизмот.
Абе ич к*** не ме боли мене кај ојш ама во 90% од случаите ако ја поминиш та граница фактички го пшомагаш непријателот.
Ако се раководиме по тој принцип значи грчкине газди би требало секој Македонец да го отпуштат од фирмите нивни и да го заменат со албанец/турчин итн?
Двете влади намерно ги отежнуваат процесите за името за да добијат поени кај гласачкото тело.
@зора сериозно ама ти ние сме во војна со Грција за да ги наречеш непријатели?
Мсилам сериозно има моменти кога мислам дека самат влада не турка кон такви чекори,запуштени плажи хаос во угостетилството цени големи а за грција ти нудат аржман од 100 евра 10 дена на море со се превоз за со 50- 100 евра
Што ќе бираш ти?

F

FilipMacedon

Гостин
Ако се раководиме по тој принцип значи грчкине газди би требало секој Македонец да го отпуштат од фирмите нивни и да го заменат со албанец/турчин итн?
Двете влади намерно ги отежнуваат процесите за името за да добијат поени кај гласачкото тело.
Мсилам сериозно има моменти кога мислам дека самат влада не турка кон такви чекори,запуштени плажи хаос во угостетилството цени големи а за грција ти нудат аржман од 100 евра 10 дена на море со се превоз за со 50- 100 евра
Што ќе бираш ти?
Зошто да отпуштат Македонец кој работи за мизерни плати,толку ли не ти е јасно дека не експлатираат

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
Што ќе бираш ти?
како шо рече братот ... ставете го еднаш достоинството пред егоизмот :toe:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Конечно муабет да си направам со многу луѓе:)
Филип,кај и да ја наполнам касата во соседствата истото ќе го добијам и во Охрид да седам пак на апаши ќе им ги дадам парите.Јас секогаш ќе бидам таа со празен џеб.
Гоч,слободна воља,никој не може да ни кажува како да се викаме.Јас не ја бранам политиката на Грците,напротив ја презирам таа фашистичка иницијатива од нивна страна.Но од друга страна ни моиве не се ништо подобри,ако досега не најдоа решение,значи само си го ладеле а ние им плаќаме да си го ладат.Јс плукам по Грците но плукам и по моите кои се неспособни и со никој спор немаат решено.Како така,од цел свет само нас не мразат сите?Што народ ќе бевме мамата.
Брат,владата во Атина со ништо не може да ме привлече.Може да ме привлечат островите,журките и добрите забави.Јас не одам од што ја сакам Грција,одам од што сакам да видам нешто што не сум видела,а според цените е и прикладно.Ова со достоинството ти е фино,и сосема те разбирам.Дали би ме советувал да одам во Бугарија и Албанија на одмор?

mmm121

Pentaxian
Член од
27 јуни 2006
Мислења
545
Поени од реакции
21
коа сме веќе кај парите .... едно прашање.
На пример некој продукт кој го барав во Солун чини 180 евра. Во Скопје чини 250-260 евра. Што добивам јас ако го купам од Скопје .... ???

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Една идеја за сите што не им се оди Охрид. Мапа на РМ ја има по сите книжари - чини 65 ден. Па скокнете до Дојран (ако не сте биле), до Преспа, до Крушево, до Струмица. Или плажите се во прашање....

M

marsovka

Гостин
Зошто да отпуштат Македонец кој работи за мизерни плати,толку ли не ти е јасно дека не експлатираат
Тоа и го прават и на албанецот /турчинот/ромот на сите кои живеат тука и покрај голениот поцент на невработени лесно можат да ги заменат

како шо рече братот ... ставете го еднаш достоинството пред егоизмот :toe:
Тоа ќе се случи кога ќе видам дека нашиве водачи го прават истото, бидејќи тие се однесуваат препотентно и секој кој им контрира му лепат етикета предавник и одбиват да го сослушаат секој кој не се согласува со нив јас одбивам да ги слушнам нив едноставно и просто
беееееееееееее,бееееееееее,
да се слушам

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Нашата влада ве турка во Грција на одмор, а Грчката влада кај те турка?

Не барајте изговори, малце самокритичност за промена.

Се жалиме немаме пари, владава не инвестирала, краделе, а 5000х500 евра е 2,5 милиони евра.
И ова само за викенд.

Па да ви кажам искрено, после пак, ќе ми мочкате на темиве за тоа дека владава трошела безвезе за некои споменици 16,5 м.евра во период финансиска криза нели, па баш сте најголемите лицемери.

Kajgana Shop

На врв Bottom