НСДП ќе оди во опозиција?

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
прво, НСДП сеуште не можат да се откргнат од нивната левичарска концепција на која се научиле и од која всушност произлегуваат, и покрај тоа што се дел од влада со нагласаена и изразита денсичарска концепција. влада која има нагласена борба против криминалот и корупцијата, а особено против големите олигарси кои се заштитени од левицата

второ, НСДП сега имаат 6, а не 7 пратеници од проста причина што Јангула Куновска премина во редовите на ВМРО-ДПМНЕ.Уште еден факт дека нивната пратеничка група е ослабена

трето, малку се преценуваат затоа што се пратеничка група со 6 пратеници, а имаат добиено неколку министерски места+потпретседател на собрание

четврто, мислам дека сево ова се случува во пресрет на влегувањето во владата на ВМРО НП и на ПДП,со цел да се створи притисок за да не се посегнува по нивните министри и заменик министри и

пето, се залажат дека го загубиле идентитетот, па со вакви испади, ништо чудно што се случило тоа
Според мене сите партнери во власта, треба да му бидат максимално лојални на премиерот. Со цел владата да функционира најдобро што може.

И на крај вакви прашања на се решаваат преку весници и колкму, туку само на диркектна средба. Комуникација на партнерите во власта за вакви важни прашања е крајно непрофесионален потег, кој лично многу ми мириса на популизам.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Populizmot stana sostaven del od ovaa vlada i prakticno sekojdnevie.Koga moze da se posetat cistacite na kanali za pred TV kamerite ,a da ne se razgovara direktno za ponatamoshniot tek za funkcioniranje na koalicijata,togash ne ostanuva drug epitet za ovaa vlada osven "populizam".

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
city напиша:
прво, НСДП сеуште не можат да се откргнат од нивната левичарска концепција на која се научиле и од која всушност произлегуваат, и покрај тоа што се дел од влада со нагласаена и изразита денсичарска концепција. влада која има нагласена борба против криминалот и корупцијата, а особено против големите олигарси кои се заштитени од левицата

трето, малку се преценуваат затоа што се пратеничка група со 6 пратеници, а имаат добиено неколку министерски места+потпретседател на собрание
Tn oligarhija,barem Sterjo e glaven finansier na Vmro-Dpmne barem zasega.
A za ministri kolku znam imaat 1+1vp.Sosem realno.
Nego Sdsovcite generalno,ne znaat zosto za 10g. vlast nemaa rezultati,pa care pocnaa da baraat kaj najdzidzanite i sega ko sfatija deka ni so nimi nisto ne e sigurno se preispituvaat.

Na kraj da ne zaborajme,Carli saka izbori,a so kompaktni Nsdp nema 80 glasa.

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
itar pero напиша:
Tn oligarhija,barem Sterjo e glaven finansier na Vmro-Dpmne barem zasega.
Ne sum siguren bas za ova. Zatoa kako sto znam oligarsite, osobeno vlaskoto lobi se bliski do SDSM, i do Crvenkovski.
Da bea bliski do VMRO, nemase da se sluci da im bide odzemen monopolot, koj dosega site vladi go tolerirale.

ВМРО

Loved By Few, Hated By Many, Respected By All
Член од
12 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
26
city напиша:
Ne sum siguren bas za ova. Zatoa kako sto znam oligarsite, osobeno vlaskoto lobi se bliski do SDSM, i do Crvenkovski.
Da bea bliski do VMRO, nemase da se sluci da im bide odzemen monopolot, koj dosega site vladi go tolerirale.
Што му беше одземено на Штерјо? Му ги затворил терминалите затоа што незаконски складирал шеќер....:pos2: За Штерјо има 1000000000 по крупни работи отколку за незаконското складирање на шеќер. Штерјо сега го продава Фершпед и ние ке веруваме дека го продава затоа што Груевски е многу опасен и го притиска а уствари се ова излегува како однапред договорена работа. Бај д веј....Груевски во Александар Палас го правеше претставувањето на кандидатите на листите за изборите.
Груевски знае како да го промовира она што го работи. Медиумите се на негова страна. Од големите ѕверки никого не фати. Го затвори нотарот Стојменовиќ кој е само дел од играта за Бачило, а мозокот на операцијата го нема.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Sepak TITO ne se otkazuva taka lesno od "trpezata".:)

Член од
24 февруари 2005
Мислења
242
Поени од реакции
50
Се, се само на ја гледам логиката што мајка бара ВМРО НП во цела оваа ситуација. НСДП можеби нема да опстои, но затоа пак ВМРО НП е лузерска партија од самиот старт и што туку си ги лечите фрустрациите не ми е јасно бидете мажи и признајте си и на себе си и на другите дека НП не ја бива како што можеби не ве бива и вас.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ti uste setas po svetot so bugarski pasos ili odvreme navreme partijata tyi plaka da gnasis normalni forumi, nemas druga rabota, pa tuka kenjas? Te pozdravi ja od drugo mesto.

Na NP mozes da im vikas kako Tarzan. A se vide Tito, poplaka da ne go nabrkaat od slatkata vlast.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ne be zaripnat beshe,peele so "svatot" stari Makedonsko-Grcki sevdalinki za 1vi Maj.:)

Член од
27 февруари 2006
Мислења
1.356
Поени од реакции
9
i da ne se vrati odtamu, da ostane zasekogas, a Ivan Anastasovski na besilka, ke go razresat od FFm i odma pocna da se buni VMRObilo krivo

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
This just in:

Иван Анастасовски очекува поддршка од Тито Петковски

Петковски во СДСМ беше за слободно изнесување на ставовите. Зошто не би било така и во НСДП, вели Иван Анастасовски
Потпретседателот на парламентот, Иван Анастасовски, наместо на дебата со неговите сопартијци од Извршниот комитет, која беше одложена од страна на партискиот лидер, завчеравечер својата колумна во „Утрински весник” за повлекување на НСДП од Владата ја објасни во интервју за телевизија Алсат.

Анастасовски рече дека колумната била само негова анализа со цел да се отвори дебата во НСДП за досегашното учество во власта, бидејќи кога се носела одлуката за партиципација во власта тоа се направило неформално затоа што се' уште не биле формирани највисоките партиски органи. Рече дека ако НСДП продолжи со такво темпо, ќе биде само партија на функционери.

Анастасовски изјави дека не очекува лута реакција од Петковски и оти тој ќе застане на негова страна. „Петковски во СДСМ се залагаше за слободно изнесување на личните ставови и не гледам зошто тоа не би било така и во НСДП. Мислам дека тој треба да застане на страната на слободното размислување”, рече тој.

„Петковски треба да седне да разговара со премиерот. Не може премиерот да ја заобиколува или да ја маргинализира НСДП. Таа ниту е приврзок на ВМРО-ДПМНЕ ниту на друга политичка партија. Добивме 60 илјади гласа и 7 пратенички места, и ние тој факт секогаш треба да го имаме во предвид ”, изјави Анастасовски.

Негов впечаток е дека министрите на НСДП не се доволно истакнати. „НСДП ги има клучните министерства - одбраната и економијата - поради очекувањата да добиеме покана за членство во НАТО идната година и очекувањата за економски резултати. Мора да ги разбудиме министрите да го покажат своето дејствување”, рече тој.

Анастасовски за Владата рече дека високата популарност и доверба што ги ужива кај граѓаните произлегуваат од добрата медиумска презентација. „Но, граѓаните ќе побараат и конкретни резултати”, рече тој додавајќи дека секоја партија, како што рече, кога ќе дојде на власт тргнува од ново и ја враќа државата назад. „Популизмот не е добро средство за владеење”, рече Анастасовски.

Анастасовски го поддржа Петковски во предлогот ДУИ да влезе во Владата и избор на влада со Бадинтерово мнозинство кое, рече, ќе има за цел да ги заштити изборните резултати во албанскиот блок. „За да бидете реформски определен како влада или како мнозинство мора да контролирате барем 75 пратенички места во парламентот. Само така може да се спроведат брзи реформи”, рече Анастасовски.

Во однос на барањето на ДУИ за решавање на статусот на поранешните борци на ОНА рече дека треба да биде прифатено. „Зошто некои од командантите на ОНА да станат министри или пратеници и да ги уживаат сите благодати, а некој што можеби не отишол по своја волја во ОНА, да остане маргинализиран. Не може некои кои биле со капи на ОНА и си правеле приказни во шумата сега да бидат пратеници и министри, а некој друг да останува повторно на маргините на општеството”, рече тој.

Kelesh komunisticki!

Kajgana Shop

На врв Bottom