Единствен начин идиотиве да го изгубат статусот вработени е да се привлече медиумско внимание...Ако сакате да помогнете тоа никако не можете да го направите со кеш. Купете нешто и однесете им го на децата на кои им треба помош. Последно нешто што направив е: купив 10 радија будилници и ги раздадов на дечиња згрижени во фамилии. Вака знаете дека помошта сигурно завршува на вистинско место и дека ќе бидат користени, а воспитачките или некои други вработени нема да им ги земат. Нема да посочам во кој дом за дечиња воспитачките и другите вработени ги собираат новите алишта и си ги делат меѓусебе, а она што не им се бендисува им го даваат на дечињата. Два - три пати се расправав со вработените, ама после сфатив дека им правам беља на дечињата и баталив. Кај нас службите за социална заштита не функционираат во полза на загрозените. Министерството воопшто не го ни спомнувам, не можете да замислите кој калабалак е прособран таму.
Таа багра таму е добро уиграна, никој не може да ја раздрма, НИКОЈ!Единствен начин идиотиве да го изгубат статусот вработени е да се привлече медиумско внимание...
Да они се боговиТаа багра таму е добро уиграна, никој не може да ја раздрма, НИКОЈ!
hehe, maltene ista slucka, posle svrtuvanjeto za zaminuvanje, mu frlame moneta na plocki i toj instiktivno se zavrtuva-bara kade e monetata, abe vaka si gluv majcin?Во Охрид имаше еден што оставаше по масата пораки глувонем сум помогнете и после некое време иде и ги собира. И таман се врти од масава наша да си оди, другаров му вика почекај еве ти. И овој се сврте
Се разбира не му даде пари, туку му се „отвори“ пред цела кафана.
Како не никој не може .. не сте свесни која моќ ја поседува народот !! За нивна среќа у Македонија народо е прилично глуп и обично се раѓа со скршена кичма ...Таа багра таму е добро уиграна, никој не може да ја раздрма, НИКОЈ!
Во најмала рака, сигурен си. Инаку мислам дека не земаат толку голема провизија на 100 денари, многу е помала, но не сум сигурна.Исто ти се фаќа, кога уплаќаш 100 денари во банка тогаш банката ќе ти земе 20-30 денари провизија. Така да од 130 дадени, кај корисникот стигаат 100 денари.
Околу 20-30 денари е банкарската провизија по налог... до кај 10.000 мислам, после има друга тарифа, па трета...Во најмала рака, сигурен си. Инаку мислам дека не земаат толку голема провизија на 100 денари, многу е помала, но не сум сигурна.
Реков не знам, не сум сигурна.Околу 20-30 денари е банкарската провизија по налог... до кај 10.000 мислам, после има друга тарифа, па трета...
На истио начин на кој тобако индистријата се богате , на кој фармацевските компании ги пунат џебовите со лекови за лажни болести или продават терапија за болести за кои има лек ( рак ) итн .. its a fucked up world ..Реков не знам, не сум сигурна.
Значи најдобро, собирање во кутија па предавање на крајниот корисник.
Не можам да разберам како може некој да заработува во хуманитарна акција, страшно.
Ехеее, со кутиите кои дубари ги прават... Од каде знаеш кој колку донирал? Законите кои се за социалата се за никаде, направени се токму за проневери. Само ако сам си ја организираш хуманитарната акција може да бидеш сигурен/а дека нема проневери, колку повеќе луѓе толку поголем сомнеж. Не е секој човек на тоа место за да помогне, а не можеш да ги допазиш сите.Реков не знам, не сум сигурна.
Значи најдобро, собирање во кутија па предавање на крајниот корисник.
Не можам да разберам како може некој да заработува во хуманитарна акција, страшно.
Што знае овој???Спиро Ристовски стапи на функцијата Mинистер за труд и социјална политика на 28 јули 2011 година.
Роден е на 6 јули 1981 година во Скопје.
ПРОФЕСИОНАЛНО ИСКУСТВО
2011
Министер за труд и социјална политика.
2008
Заменик-министер за труд и социјална политика.
2007-2008
Заменик-директор на Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување-МАПАС.
2005-2006
Правник во приватен сектор.
ОБРАЗОВАНИЕ
2005
Дипломиран правник, Факултетот за правни студии „Јустинијан Први“, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје.