Windfucker
Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
- Член од
- 30 април 2010
- Мислења
- 8.459
- Поени од реакции
- 15.326
Утрово низ град ме запре една девојка која што се представи како волонтер на здружение на заштита на децата без семејна грижа со тешка ментална попреченост од Гостивар и ми понуди да донирам односно купам честитка од 100 ден и да помогнам на 15те питомци кои се згрижени во домот. Јас во принцип ги избегнувам уличните апели за помош, но девојката изгледаше прилично убедлива според начинот на држење и орацијата, секако сумата не е баш нешто голема и донирав 100 ден.
Еве сега ми се мота честиткава на маса и реков да го проверам сајтот, но кога ќе појдам на нивната веб адреса ficemacedonia.org.mk пребарувачот ме информира дека има вирус, адресата на оваа организација според честиткава е Бул. Кочо Рацин бр. 26-1 со седиште во Скопје.
Ме интерсира дали се работи за вистинска организација која има цел да помогне или пак се работи за скамери кои немаат ниту грам доблест за да заработат.
Еве сега ми се мота честиткава на маса и реков да го проверам сајтот, но кога ќе појдам на нивната веб адреса ficemacedonia.org.mk пребарувачот ме информира дека има вирус, адресата на оваа организација според честиткава е Бул. Кочо Рацин бр. 26-1 со седиште во Скопје.
Ме интерсира дали се работи за вистинска организација која има цел да помогне или пак се работи за скамери кои немаат ниту грам доблест за да заработат.