НАТО самит во Букурешт: СИТЕ ДИСКУСИИ ЗА САМИТОТ - ТУКА!

• Креатор на темата Borg_Drone
  • Време на започнување
Член од
3 октомври 2007
Мислења
103
Поени од реакции
1
Ne mozam da poveruvam iako bese 50%=50% za priemot ama si velev deka ne sme tolku Prokolnata Zemja kako sto site velat ama taka bilo Glava ne mozeme da Kreneme od Okupatori minatiot vek od Vojni i podelbi a sega i politicki Dotolceni

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.439
Поени од реакции
18.418
Sme bile i kje bideme! Zasekogas!

Kje formirame poseben exclusive voen sojuz so USA i Turkiye!
Thats all for the suckerz!
:eek:lee:

И да додадам, да почнеме да ги даваме тие 2,5мили за воен буџет, кои и така ќе ги дававме ако влезевме во НАТО.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
повеке од очигледно е дека проблемот со името е само изговор..вистинската политика е тотално уништување на последниот Македонски бастион...невлегување во нато со надеж за понатамошна дестабилизација и поделба...

се надевам дека сега знаеме кој сме и со кого сме...против кого сме...

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Sto bi rekol nekoj ovde GOSPODO EDNOISTI ( so seta pocit kon damite plemeniti..) DOSTA JADETE BUREK....PAK NE ZAEBAA.......i ne e se isto.................. sega procenija deka e dojdeno vreme da ni kazat MA STO SE ZANESUVATE KOPILINJA EDNI....
.......... pa da go vidime odgovorot...sto ke go srocime....

PS. nekoj go spomna ona bugariziranoto ligle Molosovski??? negoviot zbor ???...od koga nekakov zbor, na nekakva slucajna greska na negoviot tatko...VAZI ????

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.439
Поени од реакции
18.418
повеке од очигледно е дека проблемот со името е само изговор..вистинската политика е тотално уништување на последниот Македонски бастион...невлегување во нато со надеж за понатамошна дестабилизација и поделба...

се надевам дека сега знаеме кој сме и со кого сме...против кого сме...
Е тоа е поентата, Грција, не сака да влеземе во НАТО и ЕУ по ниту една цена, дури и да смениме име, затоа што ќе можеме да ги користиме сите инструменти на тие институции и можеме да му го направиме животот пекол на грците, со враќање на имоти на бегалци, со признавање на Македонците во Грција, со поглеми права и можности за борба за името Македонија, дури и да ги тужиме за сите овие проблеми, блокади и штети што ни ги напрвија сите овие години.

Svetovid

Триглав
Член од
26 февруари 2006
Мислења
868
Поени од реакции
44
Sto bi rekol nekoj ovde GOSPODO EDNOISTI ( so seta pocit kon damite plemeniti..) DOSTA JADETE BUREK....PAK NE ZAEBAA.......i ne e se isto.................. sega procenija deka e dojdeno vreme da ni kazat MA STO SE ZANESUVATE KOPILINJA EDNI....
.......... pa da go vidime odgovorot...sto ke go srocime....

PS. nekoj go spomna ona bugariziranoto ligle Molosovski??? negoviot zbor ???...od koga nekakov zbor, na nekakva slucajna greska na negoviot tatko...VAZI ????
Пак не заебаа??? Не би рекол. Ветото е најдоброто нешто што можеше да се случи. Друго е прашањето дали ќе знаат нашиве да го искористат ова. Ние сме сега на потег. Ама со волку многу предавници... тешко ќе оди. А грчињата ќе го јадат! Аууу како ќе го јадат, осечам дека ќе го јадааат!!! Никој не го поебал Буш (сениор, или џуниор сеедно) а да не си го проколне мајчиното млеко. :pop:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Prvo kolku znam ...barem do sega NEMASE VETO..... imase tajna vecera na koja se dogovorija za "raspnuvanjeto"....a Busovci...??? pa tie se veke passe.....zabite im se padnati, da ne bese taka, ovie EU pedofilskive hieni podrugo ke kvicea....
I sto ke jadat grcite ic..k... ne me boli, mojot problem e kako ponataka koga si opkruzen so otvoreni neprijateli od koi najnoviot ti e vlezen veke i vo dnevna soba....

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Prvo kolku znam ...barem do sega NEMASE VETO..... imase tajna vecera na koja se dogovorija za "raspnuvanjeto"....a Busovci...??? pa tie se veke passe.....zabite im se padnati, da ne bese taka, ovie EU pedofilskive hieni podrugo ke kvicea....
I sto ke jadat grcite ic..k... ne me boli, mojot problem e kako ponataka koga si opkruzen so otvoreni neprijateli od koi najnoviot ti e vlezen veke i vo dnevna soba....
Ајде добро утро и одмене...

Вето неможе да има доколку нема покана ... ама некој тука тоа не го сватил така .... значи прво е најважно да се почне расправа т.е да се предложи Македонија да стане полноправен член во НАТО ...па потоа да се прифати или отфрли (стави вето) затоа празниве муабети што ги читам се само празни муабети .... ќе видиме покасно што ќе се деси се надевам само дека нема да не изиграат со тоа што нема ни да се почни дискусија за прием на Македонија во НАТО само да не речат Чекајте подобри времиња...е тоа е нај трагичното ... ЗНАЧИ ВЕТО НЕМА и престанете да пишувате за нешто што сеуште не постои ... можеме само да прогнозираме но не и да заклучуваме...

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
како понатаму?

никако, вади униформата од подрум....не можам да поверувам дека соседиве се сеуште заглавени во 1882....и нас не влечкаат во нивната лудост...

татко ми беше во право..секоја генерација Македонци мора да помине низ две војни...тоа ти е нешто како предуслов за да се пишеш Македонец...

ебате Балкан, место да одиме на викенд во Воден, место да се излежаваме на Егеј и да планинариме на Пирин ке гинеме на секој 100 години....

најголема преокупација на нашите врсници на запад е каква кола ке купат, каква боја ке им биде ајподот....ние тука од младо до старо сме на штрек за иднината на нашата земја и народ...во сред европа во сред 21 век...нели колите ке летаа во новиот миоленниум, или тоа беше само во филмовите?

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Mislam deka ne, zatoa shto Antonio Miloshov vekje prifati "kompromis" - Republika Makedonija (Skopje). No koj da go znae, zar mozhe chovek da se osloni na pravilo tuka?

Bitno e kako kje reagira Amerika, kolku se Amerite luti na odnosot od Gejlada.
Еднострано прифаќање не е компромис ама ај - ќе ти простам на лапсусот. :wink:

Патем : не се истрчувајте како прле пред магаре - на вечера не се договара ништо - треба одлуката да биде официјална и потврдена на самитот којшто се одржува утрово.

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
Пак не заебаа??? Не би рекол. Ветото е најдоброто нешто што можеше да се случи. Друго е прашањето дали ќе знаат нашиве да го искористат ова. Ние сме сега на потег. Ама со волку многу предавници... тешко ќе оди. А грчињата ќе го јадат! Аууу како ќе го јадат, осечам дека ќе го јадааат!!! Никој не го поебал Буш (сениор, или џуниор сеедно) а да не си го проколне мајчиното млеко. :pop:
хммм..не можам да ви се начудам на оптимизмот.Што сме сега ние на потег, што може ние да направиме..возот отиде..а другиот не се знае дали ќе го дочекаме..си кажаа вчера убаво "другарчињата" од ДУИ.ако не не примат во НАТО, нема тогаш зашто да постои оваа држава, они си ги гледаат интересите само на албанците ги заболе уво за државата.А со толку многу предавници од нивна страна и со уште поголеми предавници од наша страна...тешко дека ќе го дочекаме следниот воз

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
како понатаму?

никако, вади униформата од подрум....не можам да поверувам дека соседиве се сеуште заглавени во 1882....и нас не влечкаат во нивната лудост...

татко ми беше во право..секоја генерација Македонци мора да помине низ две војни...тоа ти е нешто како предуслов за да се пишеш Македонец...

ебате Балкан, место да одиме на викенд во Воден, место да се излежаваме на Егеј и да планинариме на Пирин ке гинеме на секој 100 години....

најголема преокупација на нашите врсници на запад е каква кола ке купат, каква боја ке им биде ајподот....ние тука од младо до старо сме на штрек за иднината на нашата земја и народ...во сред европа во сред 21 век...нели колите ке летаа во новиот миоленниум, или тоа беше само во филмовите?
:aplauz::aplauz::aplauz::aplauz:...браво друже...потполно се слагам со тебе..немам што да дополнам..освен господ нека ни е на помош

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
В хилјада седумстотин шесдесет и второ лето
в Охрид од Цариграда дошел салаор.
Се представил пред Арсенија, наша Патрика чеснаго,
и му рек'л слово горко, слово жалосно:
„Царска волја е да тргнеш денеска за в Цариграда,
на тебе од врли Грци голем поплак е.”
Собрал Патрик свое стадо в црква Свјатиј Климентова
благослов му дал последен, р'це заплетил.
Д'лго време липал старец во м'лчаније всенародно
и по бела брада ронел с'лзи горешчи.
„Слушајте ме, мили чеда, јас ќе ида в Цариграда:
на мене од врли Грци голем поплак е.
Грцкиј’ Патрик ќе ни строши славна Охридска столица
и мене до смрт ќе држи в заточение.
Ќе прати владици Грци, лицем светци, срцем в'лци.
Ќе ве дават, ќе ве стрижат, ќе м'лзат до крв,
меѓу народа ќе сејат несогласје и раздори,

да се мразат син со татка и со брата брат.
И ќе викнете до Бога и крило не ќе најдете,
смирени ќе наведете глави доземи.
Ќе ми бидете сираци; така било написано.
Елате ми да ве гушна за последен п'т.
Ч’рна т'га поразила старо, младо, м'жи, жени,
Вси со р'це заплетени с’лзи проливат.
Тој ги гушка, тие т'жни му целуват десна р'ка,
и од р'ка как’ од извор с'лзи се лејат.
Вјахнал Патрик брза коња и неволно уп'тил се.
Тога грмкиј плач народен небо процепил.
Умилил се чесниј Патрик, свалил шапка навезана,
погледал на сино небо, љуто прок’лнал:
„Ох! послушај, милиј Боже! Хаир никога да немат
Стамче беј и Бујар Лигдо, Пејко челеби!
Милостивиј Бог послушал патричка горешча клетва;
слава нихна, семе нихно погубил со шум.
И сега во куќи нихни ткае пајак пајачина
и на пусти стрехи нихни хукат хутове.

Член од
10 април 2007
Мислења
16
Поени од реакции
1
Luge, sega e vreme koga treba maski da se stoi na noze i dobro da se razmisli sto ponatamu, a za Grcija ne se sekirajte George ili Gjorgi kako sakate ke im dostavi na Grcistava edna debela Faktura ili (Fraktura) od dedo Noe pa navaka vo edno trilion tocki !

ZIKS

Ај за убо да е.
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.582
Поени од реакции
39
Едно ме загришува, како и на неколкуте надворешни министри: Што ќе се случи доколку не не' примат во НАТО ? Наредниот самит за проширување е за 7 години, што ќе се случува во меѓувреме ?

Kajgana Shop

На врв Bottom