- Член од
- 10 септември 2016
- Мислења
- 9.333
- Поени од реакции
- 19.028
Зошто без никаква потреба, навредува нешто што за одредена група на луѓе има некое значење, како што е пророкот Мухамед и куранот.Зошто би го казнил?
И самиот ги читаш кои се моите ставови за овие прашања, но не памтам некогаш свесно и без повод да сум навредил или повредил некој муслиман, првеснтвено затоа што не сакам да правам нешто што не сакам да ми го прават и мене, а потоа што тоа ништо нема да смени во нашата ситуација.Ако сакаме промени навредите кон нив по социјалните мрежи нема да сменат ама баш ништо.
Автоматски споено мислење:
И оџата кој го изјави тоа мислам дека не беше радикализиран кога почнуваше со работа, но е постар од мене и не се сеќавам баш на него, но од тоа што го памтам никогаш не ми оставил впечаток на лош човек, за еве вчера да повикува на џихад.Учењето на радикален ислам по џамиите си го направи своето, премногу население ги промени своите ставови, како деца истите тие Роми ги напаѓаа своите кога не знам на некој кој од дома е воспитуван радикално ќе му текнеше пред да се поделиме за фудбал, ај да играме христијани против муслимани, за денес да видам дека дали еден, двајца останале исти како и пред неколку години.Имало. Повикување на верска војна-Џихад е сериозен прекршок, али му кажале па денес се извинил и рекол дека погрешно се изразил затоа што не го знаел добро македонскиот јазик. Лошо сме го сфатиле.
Последно уредено: