Музичкиот вкус ја дефинира личноста!

H

HITCH

Гостин
Љубителите на класичната музика и џез се креативни, поп сакаат внимателните, а спротивно на стереотипите, љубителите на хеви...

... метал се нежни и опуштени креативци.

Научниците од шкотскиот универзитет "Heriot-Watt" ја проучувале меѓусебната поврзаност на карактерот односно личноста - и изборот на музиката.

"Луѓето често својот идентитет го покажуваат преку музичкиот вкус, изборот на облека, местата на кои излегуваат или говорот", изјави професорот Adrian North, додавајќи дека личноста на еден човек секако е поврзана и со изборот на музиката.

Истражувачите испитувале 36.517 луѓе од ширум светот, кои требале да оценат различни музички стилови, а потоа да решаваат тестови за личноста.

Резултатите од истражувањето покажуваат дека љубителите на рок и рап се бунтовни, а љубителите на опера се богати и високообразовани.

Љубителите на џез и класична музика се креативни и самоуверени, додека првите се поотворени, а вторите поповлечени.

Љубителите на кантри музиката се внимателни и срамежливи, а љубителите на инди музиката имаат недостиг на самодоверба љубезност.

Изгледа дека "најдобри" се (затоа се толку ретки) оние кои слушаат соул.

Тие се окарактеризирани како креативни, отворени, нежни, опуштени и имаат голема самодоверба.
http://www.zazabava.com/content/view/3751/73/

Член од
13 мај 2008
Мислења
114
Поени од реакции
4
Ако со хевиметалот сакале да го претставал сето она што го содржи металот ондак се заебале, хеви метал е само еден правец во металот...
Али кому трубам јас, нели тие се научниците?:)

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.815
Поени од реакции
49.990
Боже сачувај љубителите на опера биле богати!?!?!како откритие кој би рекол мајку му....јас цел живот мислев дека опера е ефтина работа и чак и со гратиси се влага :)

BJK

\m/ Master of Puppets \m/
Член од
21 јуни 2008
Мислења
470
Поени од реакции
23
interesno e toa sto go podelile rokot i metalot. pa i dvete muziki imaat slicni karakteristiki, a skoro site metalci vo eden period slusale a i uste slusaat rok. i ako metalcite ne se buntovnici ne znam koj e buntovnik :salut:

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
Следно е генератор на веб страна која според листата од last.fm ти гради психолошки профил?

CrashoverRide

Tutto per la Lazio,persempre nell cuore...
Член од
9 јануари 2008
Мислења
1.293
Поени од реакции
114
Ова со операва асоцира на курчење од страна на грофици што седат во вип ложа...
мене и да ми платат да одам не би отишол :)

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Ова со операва асоцира на курчење од страна на грофици што седат во вип ложа...
мене и да ми платат да одам не би отишол :)
Ама каква врска има високото образование и богатството со карактерен опис на личност? Тоа значи дека сите кои не слушаат опера се сиромашни среднисти?

CrashoverRide

Tutto per la Lazio,persempre nell cuore...
Член од
9 јануари 2008
Мислења
1.293
Поени од реакции
114
Ама каква врска има високото образование и богатството со карактерен опис на личност? Тоа значи дека сите кои не слушаат опера се сиромашни среднисти?
Па според "научново'' или како веќ истражување така му доаѓа,демек копуци се другиве ништо не разбираат :uvo:

Член од
11 септември 2008
Мислења
224
Поени од реакции
6
Глупости .... Пола од ова е точно а пола не. А се сложувам со Serpico каква карактерна особина е тоа што си богат? Зарем само тие што сакаат опера се богати???

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Sakate poveke pari? Vi se skurcilo da sobirate sitnurija i da pusite rodeo meko koa mozhete da bidete fraeri so WEST LIGHT, DAVIDOFF, MARLBORRO i mn dr stvari?
VI se smaci da se vozite so taksi, sakate nova kola? Pobogat zivot?Planirate li sto ke se sluci utre? A zadutre? A po 15 godini 2 meseci i 3 nedeli? Ne...
Resenieto e ednostavno SLUSAJTE OPERA I STANETE BOGATI
Za tie sto imaat probemi so samodovrebata - Jazz i Klassika (Ako imate problemi so sopstveniot i mislite dek ste grdi samo MOZZART i VIVALDI)
Za site sto im e dosadno a imaat grlo za vikanje i nervi- ROck i Rap.
Za tie po neznite,HEavy MEtal:)
Black/Death/Gothic/Thrash/Brutal/New Wave/ Za tie so imaat problemi so varenjeto i leukemicni
Za site sto imaat problemi so intelegencijata,i mislat deka se e spansko selo:Turbo Folk i rezultatitre se ocigledni - ke stignete i do 1 IQ !!!
Za site so imate problemi so identetot- povelete slusajte BUGARSKA MUZIKA
Za site so imate problemi so Visakot kilogrami,sakate pogolem volumen na kosata,podobar ten na kozhata Folk NArodna muzika, a osobeno Blagica Pavloska za zgoelmuvanje na gradite kaj zhenite.

Kajgana Shop

На врв Bottom