Музика (Soundtrack) од игрици

Х

Ханзо

Гостин
Онаа музиката на Хитмен...Jesper Kyd што ја композира...лудница е, нели? :)

едит: само што видов, овој џесперов ја правел музиката и за Assassin's Creed и SC: Chaos Theory.

Член од
2 декември 2007
Мислења
453
Поени од реакции
14
Мене ми се свиѓа таа од NFS Most Wanted Juvenile - Sets Go Up има бас многу.:)

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.163
Поени од реакции
6.038
Многу јака песна е Power of the Horde од Warcraft.

Од Sacred 2 ќе видиме каков ќе биде саундтракот, Blind Guardian го прават! :vozbud:

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
А бе нормално во игрици како нфс каде што се користат песни од музичари да имаат добар саундтрек. Јас мислев збориме за игри кој што имаа своја музика.
Слушнете ја музиката на akira yamaoka човекот е задолжен за сите свуци мелодии и песни во silent hill серијалот...навистина нешто прекрасно.

IronTrooper

The King of Cool
Член од
27 март 2007
Мислења
1.496
Поени од реакции
32
дел од песните на фифа се топ (баш прееска напишав Нели Фуртадо - Форца), инаку Мејден се максимално застапени во играта им Ед Хантер

rustyblades

Stiff Upper Lip
Член од
19 февруари 2007
Мислења
611
Поени од реакции
35
А бе нормално во игрици како нфс каде што се користат песни од музичари да имаат добар саундтрек. Јас мислев збориме за игри кој што имаа своја музика.
Слушнете ја музиката на akira yamaoka човекот е задолжен за сите свуци мелодии и песни во silent hill серијалот...навистина нешто прекрасно.
Прекрасно, да се смочаш од страв. Препорака за тие слабите на срце, сајлент хил да го играат со исклучени звучници...
инаку најдобри саундтракови
Grim Fandango OST
Tony Hawk Underground 2 OST

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
Некад се запрепастувам какви добри саундтреци праат за игриве, да не ти се верува.
Најбољи саундтрек ми е убедљиво од Deus Ex, а и у Myst музичето беше супер. Undying исто имаше бааги мрачен језиво добар саундтрек.
Многу јако музиче имаше и MDK2 - и во врска со ова сакам воедно да упатам молба, задњава година дена го барам тој саундтрак под дрво и под камен нигде го нема, ако го има некој или знае кај да го најдам да ми пише под хитно, следува и награда :pehar:
за undying се согласувам стварно одлично играва ме беше страв у темница да ја играм , убедливо најдобар саундтрак има gothic серијалот.
исто ми се свиѓа на vice city , san andreas и true crime in LA и fifa 2005

S

StormRage

Гостин
најдобри според мене
NFS Underground 1 i 2
Flat Out 1 i 2
Neighbours From Hell 1 i 2 хехе

на други не ми текнува овие ми останае така вгла

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Прекрасно, да се смочаш од страв. Препорака за тие слабите на срце, сајлент хил да го играат со исклучени звучници...
инаку најдобри саундтракови
Grim Fandango OST
Tony Hawk Underground 2 OST
Зборувам за песни што ги создаваат луѓе што директно се вклучени во креирање на играта, а не земање на песни од различни артисти како тони хок и нфс.

glufce

French Toast
Член од
15 јануари 2006
Мислења
827
Поени од реакции
8
Final Fantasy VII

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.163
Поени од реакции
6.038
Нов трејлер за Sacred 2 - Fallen Angel на кој е претставена и песна од Blind Guardian, која ќе биде во саундтракот на играта.

http://youtube.com/watch?v=sEduAU1NvuI

Закон!!!

Член од
15 септември 2008
Мислења
1.957
Поени од реакции
337
San Andreas
Dr.Dre & Snoop Dogg - Ain't Nothing But A G Thang

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Tony Hawk 2 или 3 не сум сигурен, на Сони кецот како копиљ коа играв. Најбољи траки имаше. Bad Religion, AFI и слични калифорниски панкчиња :)

Kajgana Shop

На врв Bottom