Муабет уз утринско кафе...

Член од
14 јули 2005
Мислења
2.128
Поени од реакции
41
Гарф, се прекрасно, ама не се забораај. Каков Рај, какви врати и црни камења. Деојчето ни е живо, здраво, макар да малку смрзнато ама ќе ја стоплиме овде, ќе ја оживееме!!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Реков и бог милува да гледа убавина.
А убост како нејзината, нема ни во рајската градина.
Да посака, може и дотаму, на своите крилја ангелски да полета, да прошета, сал стравувам, да не и уарни, нам да не ни долета.
Но, верувам, попусто стравувам, оти поголема убавина од нашава, мајка Македонија, нема ни на небесата.

Член од
14 ноември 2005
Мислења
159
Поени од реакции
0
Добро утро добри луѓе...Како е утрово?
Доаѓам сабајлево на работа, влагам во канцеларија, чистачката сите кабли ми ги помешала, не компјутер, не штампачи, не скенер...апарати..до сега сум прередувала...што мразам кабли !!!

Член од
14 јули 2005
Мислења
2.128
Поени од реакции
41
Добро утро, morning girl!
Малку мрачно утро, ама со добро кафе, се се преживува.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Доброутро. Испив кафиња куп. лажам, само три, едно нес и две македонски.
Ми се пие уште едно. Са научив на работа да тегнам барем три, доме утрински две, во денот до кај 5-8 кафиња. Зависи. Ми смрди колегата на твор. Ужас, да не бања човек редовно. Се митари наоколу. Гнаси. А таман бев израдуван дека повторно ќе си опстане дома. Ионака не ми е потребен, само прашува нешто, оти е скаран со интелигенцијата.
Што убаво си го пишував расказот во катчето и на блогот кога дојде, ми засмрди душа, морав да престанам. Кај вас како е?

Член од
14 јули 2005
Мислења
2.128
Поени од реакции
41
Garfield напиша:
Ми смрди колегата на твор. Ужас, да не бања човек редовно. Се митари наоколу. Гнаси. А таман бев израдуван дека повторно ќе си опстане дома. Ионака не ми е потребен, само прашува нешто, оти е скаран со интелигенцијата.
Што убаво си го пишував расказот во катчето и на блогот кога дојде, ми засмрди душа, морав да престанам. Кај вас како е?
:pos::pos::pos:

Бујрум кај мене в канцеларија да си го пишуваш блогот, се туширав сабајлево пред идење!!

Јас сега го тегнам првото кафе... Закаснето малку, ама убоо. Шо велат, ако се забај-да не се заборај.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
И кај мене, топло, а овој смрди, корне, плус ми пее на албански, да му ебем крелето. Сега ќе му ја запеам за Љубе војвода од Орце Царот, досега го симињав текстот од нет.

Член од
9 јуни 2005
Мислења
5.982
Поени од реакции
18
Garfield напиша:
И кај мене, топло, а овој смрди, корне, плус ми пее на албански, да му ебем крелето. Сега ќе му ја запеам за Љубе војвода од Орце Царот, досега го симињав текстот од нет.
Блазе си ти колку ти е интересно на работа:pos: :pos: :pos:

Член од
14 јули 2005
Мислења
2.128
Поени од реакции
41
Па ти си бил во рамковна канцеларија бе...А тие примени по рамковниот договор 98.5% се скарани со интелигенција, нема мерач толку во минус што мери. Имав такви колеги едно време. Од триесет души - еден саглам ќе се погоди.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ај на пауза некаде. Да ви раскажувам мајмунов колку смрди и се митари, овој бре брате не го мие ни бонукс со фосфати и тихи океан.
Море да видиш како замолкна кога му ја запеав за Љубе песната. Негована не била националистичка. Кој го ебе, ако он ми смрди по офисот, јас ќе го нервирам. Стопати сум му рекол да не доаѓа небањат. Ама коњ.

Блогот е в ред, пишав думите за претпладнево, истиот расказ кој иде во литературното катче на Гарфилд.
Го нареков "Коцкар"!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Е рамкоец, глуп, ти му велиш едно, тој друго прави, па на крај, се смее ко дебил будалски.
Му реков дека во следната воја ќе го покрстам или со убо или огњем и мачем како Хернан Кортес и Франциско Писаро што покрстувале во Средна и Јужна Америка. Ме погледна чудно. Чиниш на јапонски му зборам. И јас неарен, на кого за Кортес и Писаро му зборам :pos:!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Пауза кога сакам, кажи кога, јас сум у центар со работа. официјално како сите во 1200, ама можам отсега до смрт!

Kajgana Shop

На врв Bottom