Москва - исламски главен град во Европа?

B

Black Guard

Гостин
Ал каеда нема врска со Мосад и ЦИА,понатаму Ал каеда не е еднакво т.е исто со талибанците,е сега САД ги поддржуваа талибанците за време на советската инвазија-ајде одговори-САД побара од талибанците да го испорачаат бин ладен-ЗОШТО НЕ ГО СТОРИЈА ТОА???

M

.:makedonec:.

Гостин
TIE DALE GOLEM PRIDONES

PA TIE DENESNI NAUCNICI POLEKA JA DOZNAVAAT VISTINATA PA GO PRIMAAT ISLAMOT.

(AL MAIDA); AKO VIE NE ME SAKATE JAS KE DONESAM DRUGI LUGE KOI KE ME SAKAT I I JAS KE GI SAKAM. evee eden takov naucnik

Prof. dr. Taha Ibrahim Halifa, profesor biologije na Univerzitetu El-Azhar i bivši dekan, otkrio je da je jedan veliki japanski naučnik u oblasti poljoprivrede prešao na islam nakon što je otkrio veliku naučnu nadnaravnost u časnom Kur’anu. Naime, njegov istraživački rad tretirao je pitanje smokve i masline.

Taha Ibrahim kaže: ”Tvar methaleutonids luči mozak čovjeka i životinje u veoma malim količinama. Sastavljena je od proteina, a u sebi ima nešto i sulfora koji se može veoma lahko vezati sa cinkom, željezom i fosforom. Ova materija smatra se veoma važnom za životni opstanak čovjekovog tijela, a naročito zato što smanjuje holesterol, uređuje metabolizam, ojačava srce i reguliše pravilno disanje. Profesor također kaže: ”Lučenje ove tvari iz mozga čovjeka počinje postepeno od 15. do 35. godine, a zatim se smanjuje do šezdesetih. Zato nije lahko da čovjek zadobije ovu tvar, a i kod životinja se, također, može naći u veoma malim procentima.”
Kaže: ”Kada su se istraživanja usmjerila na pronalazak ove magične tvari među florom, i grupa japanskih naučnika dala se na istraživanje ove tvari koja ima najbolji utjecaj na otklanjanje simptoma staračke oronulosti. Naposljetku su ovu materiju našli samo u dvjema vrstama biljaka, a one su: smokve i masline.”
Dr. Taha Ibrahim pozvao je na razmišljanje o Allahovoj zakletvi smokvom i maslinom i vezivanju ove zakletve sa stvaranjem čovjeka u najljepšem obliku, a zatim njegov povratak na najniže stepene.
On kaže: ”Nakon što je ova tvar izdvojena iz smokve i masline, zaključili su da njena upotreba, pri popravljanju zdravlja čovjeka, samo iz smokvi, ili samo iz maslina, nije dala očekivani rezultat, pa su naposljetku izdvojenu tvar pomiješali u omjeru 1:7 za masline.”
Poslije toga, ova grupa japanskih učenjaka pokušala je pronaći najbolji odnos ove dvije biljke kako bi imali najbolji učinak. Dr. Taha kaže: ”Ovaj japanski učenjak tragao je u Kur’ani-kerimu i vidio da se smokve spominju jedanput, a masline šest puta, te još jedanput indirektno u 20. ajetu sure El-Mu’minun: ‘I drvo koje na Sinajskoj gori raste, koje zejtin daje, i začin je onima koji jedu.’” Dr. Taha Ibrahim poslao je sve informacije ovoj grupi japanskih naučnika koje je sabrao iz Kur’ani-kerima. Nakon što su se uvjerili da se u Kur’ani-kerimu još prije 1429 godina spominje sve ono do čega su i oni došli, vođa ovog istraživačkog tima prihvatio je islam, a tim je predao licencu o naučnom otkriću profesoru dr. Taha Ibrahimu.
Istinu je rekao Uzvišeni Allah u Kur’ani-kerimu:
”U ime Allaha, Svemilosnog, Milostivog!
Tako mi smokve i masline, /1/
i Sinajske gore, /2/​
i grada ovog, sigurnog, /3/​
Mi čovjeka stvaramo u skladu najljepšem, /4/​
zatim ćemo ga u najniže nizine vratiti, /5/​
samo ne one koji budu vjerovali i dobra djela činili, njima pripada nagrada neprekidna. /6/​
--- надополнето: Nov 10, 2011 9:21 PM ---
vo red se slozuvam so tebe, zatoa sto ja zapostavile naukata.​

Тебе ти фали нешто бе човече ... неам друг коментар ! :tapp:
--- надополнето: 12 април 2012 во 21:59 ---
Да сте свесни што барате , тоа не би сте го посакале за братска Русија , моделот на 2001-ва е најлошо искуство што би го имале русите , конфликт кој би им се ширел низ третина од територијата а тие немоќни да го спречат тоа, еден вид гангрена која само се шири , или ќе се сложиш да го дадеш тој дел или може да те однесе у гроб. (историја).

Што би направиле русите , би примениле насилство над своите граѓани , би ограничеле верски слободи , и најекстремно би убиле-истерале 20 милиони луѓе во 21 век.

Бидете покреативни, ајде....
Абе Русија не ја споредувај со Македонија, ние иаме пре блага политика кон муслиманите а и тешко дека може да се смени, со ваквата власт ... а додека Русија нема толку блага политика али може да направи еден муслиман да нема во Русија, ради тоа што пред 3 и пол години русите нападнаа држава(Грузија) која што е сојузничка на НАТО па никој ништо не изреагира, и сеа демек ќе им е гајле на НАТО-вците за муслиманите во Русија, дај не треси глупости бе читај се малку што пишуваш ако сака Русија може да ги протера муслиманите та доле во Киргистан,Туркменистан или Турција !:tapp:

B

Black Guard

Гостин
Дарданија ајде малку информирај се за Чеченија и што прават таму Русите....таму реткост е да сретнеш возрасен борбено способен човек,има само старци и деца бидејќи....се е убиено.

Во секој случај Исламот не е закана,туку верските и политички Лидери кои перат мозоци најмногу кај арапите а и во африка-други би биле работите кога Исламските земји би биле како турција или Ирак(пред 80).

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
makedonec , podobro tie da molcis nego da navreduvas nekogo , bravo za tebe (n)
svojstvo na eden covek e da zboruva ubav zbor i govorot da mu bide blag, bez navreda na drugata licnost, najtezok nedostatok na karakterot e da se potcenuva drug covek i da se navreduva dodeka svojata licnost si ja vozdignuva ,e ako si iskren covek , bidiki si pocnal so navredata aj dovrsija , sto mi fali mene ? iskazise

Kajgana Shop

На врв Bottom