Замисли какво проклетство и опасност ќе му се случи на светот ако се обединат сите народи на светот според религијата...
Ако се обединат сите христијански земји (какви што се поголемиот дел од технолошки најразвиените нации на светот) заедно???
Нејќам да мислам, ниту сакам да се случи такво нешто.
Биле... Од нив останал само спомен.
Каде се сегашните?
TIE DALE GOLEM PRIDONES
PA TIE DENESNI NAUCNICI POLEKA JA DOZNAVAAT VISTINATA PA GO PRIMAAT ISLAMOT.
(AL MAIDA); AKO VIE NE ME SAKATE JAS KE DONESAM DRUGI LUGE KOI KE ME SAKAT I I JAS KE GI SAKAM. evee eden takov naucnik
Prof. dr. Taha Ibrahim Halifa, profesor biologije na Univerzitetu El-Azhar i bivši dekan, otkrio je da je jedan veliki japanski naučnik u oblasti poljoprivrede prešao na islam nakon što je otkrio veliku naučnu nadnaravnost u časnom Kur’anu. Naime, njegov istraživački rad tretirao je pitanje smokve i masline.
Taha Ibrahim kaže: ”Tvar methaleutonids luči mozak čovjeka i životinje u veoma malim količinama. Sastavljena je od proteina, a u sebi ima nešto i sulfora koji se može veoma lahko vezati sa cinkom, željezom i fosforom. Ova materija smatra se veoma važnom za životni opstanak čovjekovog tijela, a naročito zato što smanjuje holesterol, uređuje metabolizam, ojačava srce i reguliše pravilno disanje. Profesor također kaže: ”Lučenje ove tvari iz mozga čovjeka počinje postepeno od 15. do 35. godine, a zatim se smanjuje do šezdesetih. Zato nije lahko da čovjek zadobije ovu tvar, a i kod životinja se, također, može naći u veoma malim procentima.”
Kaže: ”Kada su se istraživanja usmjerila na pronalazak ove magične tvari među florom, i grupa japanskih naučnika dala se na istraživanje ove tvari koja ima najbolji utjecaj na otklanjanje simptoma staračke oronulosti. Naposljetku su ovu materiju našli samo u dvjema vrstama biljaka, a one su: smokve i masline.”
Dr. Taha Ibrahim pozvao je na razmišljanje o Allahovoj zakletvi smokvom i maslinom i vezivanju ove zakletve sa stvaranjem čovjeka u najljepšem obliku, a zatim njegov povratak na najniže stepene.
On kaže: ”Nakon što je ova tvar izdvojena iz smokve i masline, zaključili su da njena upotreba, pri popravljanju zdravlja čovjeka, samo iz smokvi, ili samo iz maslina, nije dala očekivani rezultat, pa su naposljetku izdvojenu tvar pomiješali u omjeru 1:7 za masline.”
Poslije toga, ova grupa japanskih učenjaka pokušala je pronaći najbolji odnos ove dvije biljke kako bi imali najbolji učinak. Dr. Taha kaže: ”Ovaj japanski učenjak tragao je u Kur’ani-kerimu i vidio da se smokve spominju jedanput, a masline šest puta, te još jedanput indirektno u 20. ajetu sure El-Mu’minun: ‘I drvo koje na Sinajskoj gori raste, koje zejtin daje, i začin je onima koji jedu.’” Dr. Taha Ibrahim poslao je sve informacije ovoj grupi japanskih naučnika koje je sabrao iz Kur’ani-kerima. Nakon što su se uvjerili da se u Kur’ani-kerimu još prije 1429 godina spominje sve ono do čega su i oni došli, vođa ovog istraživačkog tima prihvatio je islam, a tim je predao licencu o naučnom otkriću profesoru dr. Taha Ibrahimu.
Istinu je rekao Uzvišeni Allah u Kur’ani-kerimu:
”U ime Allaha, Svemilosnog, Milostivog!
Tako mi smokve i masline, /1/
i Sinajske gore, /2/
i grada ovog, sigurnog, /3/
Mi čovjeka stvaramo u skladu najljepšem, /4/
zatim ćemo ga u najniže nizine vratiti, /5/
samo ne one koji budu vjerovali i dobra djela činili, njima pripada nagrada neprekidna. /6/
--- надополнето: Nov 10, 2011 9:21 PM ---
Мислев за денешно време, поточно од почетокот на индустриската револуција во Европа...
Рековме, никој не ги оспорува златното доба на исламот, исто како и Арапските научници пред да се појави исламот, исто како и римските, итн.
--- надополнето: Nov 10, 2011 6:47 PM ---
Абе остај разделеноста.... тоа што го кажуваш се глупости.
Само како пример ќе ти го наведам Пакистан, кој има повеќе жители одошто некогаш имале обединетите муслимани...
Развојот на науката во Пакистан = нула.
vo red se slozuvam so tebe, zatoa sto ja zapostavile naukata.