Москва - исламски главен град во Европа?

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
ako muslimanite se obedinat vo edna arapska islamska imperija, togas ke prestavuvaat prokletstvo i opasnost za celiot svet, ili pak mozat da bidat blagosolov za niv.. dodeka ako prodolzat da bidat razedineti i razdeleni, togas ke bidat bez nikakva tezina ili vlijaniee''
Замисли какво проклетство и опасност ќе му се случи на светот ако се обединат сите народи на светот според религијата...
Ако се обединат сите христијански земји (какви што се поголемиот дел од технолошки најразвиените нации на светот) заедно???:vozbud: Нејќам да мислам, ниту сакам да се случи такво нешто.
Биле... Од нив останал само спомен.
Каде се сегашните?

M

Muranyi

Гостин
Замисли какво проклетство и опасност ќе му се случи на светот ако се обединат сите народи на светот според религијата...
Ако се обединат сите христијански земји (какви што се поголемиот дел од технолошки најразвиените нации на светот) заедно???:vozbud: Нејќам да мислам, ниту сакам да се случи такво нешто.

Каде се сегашните?
Почекај,ќе ги стигне и нив хуманизмот и ренесансата само треба време.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.420
Поени од реакции
5.097
evee nekolku..
Ибну Сина
Мислев за денешно време, поточно од почетокот на индустриската револуција во Европа...
Рековме, никој не ги оспорува златното доба на исламот, исто како и Арапските научници пред да се појави исламот, исто како и римските, итн.
--- надополнето: Nov 10, 2011 6:47 PM ---
vo denesno vreme muslimanite se podeleeni edni so drugii i ja zapostavija naukata,
denes umetot na muslimanitee e vo teska sostojbaa
Абе остај разделеноста.... тоа што го кажуваш се глупости.
Само како пример ќе ти го наведам Пакистан, кој има повеќе жители одошто некогаш имале обединетите муслимани...
Развојот на науката во Пакистан = нула.

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243

Каде се сегашните?
TIE DALE GOLEM PRIDONES

PA TIE DENESNI NAUCNICI POLEKA JA DOZNAVAAT VISTINATA PA GO PRIMAAT ISLAMOT.

(AL MAIDA); AKO VIE NE ME SAKATE JAS KE DONESAM DRUGI LUGE KOI KE ME SAKAT I I JAS KE GI SAKAM. evee eden takov naucnik

Prof. dr. Taha Ibrahim Halifa, profesor biologije na Univerzitetu El-Azhar i bivši dekan, otkrio je da je jedan veliki japanski naučnik u oblasti poljoprivrede prešao na islam nakon što je otkrio veliku naučnu nadnaravnost u časnom Kur’anu. Naime, njegov istraživački rad tretirao je pitanje smokve i masline.

Taha Ibrahim kaže: ”Tvar methaleutonids luči mozak čovjeka i životinje u veoma malim količinama. Sastavljena je od proteina, a u sebi ima nešto i sulfora koji se može veoma lahko vezati sa cinkom, željezom i fosforom. Ova materija smatra se veoma važnom za životni opstanak čovjekovog tijela, a naročito zato što smanjuje holesterol, uređuje metabolizam, ojačava srce i reguliše pravilno disanje. Profesor također kaže: ”Lučenje ove tvari iz mozga čovjeka počinje postepeno od 15. do 35. godine, a zatim se smanjuje do šezdesetih. Zato nije lahko da čovjek zadobije ovu tvar, a i kod životinja se, također, može naći u veoma malim procentima.”
Kaže: ”Kada su se istraživanja usmjerila na pronalazak ove magične tvari među florom, i grupa japanskih naučnika dala se na istraživanje ove tvari koja ima najbolji utjecaj na otklanjanje simptoma staračke oronulosti. Naposljetku su ovu materiju našli samo u dvjema vrstama biljaka, a one su: smokve i masline.”
Dr. Taha Ibrahim pozvao je na razmišljanje o Allahovoj zakletvi smokvom i maslinom i vezivanju ove zakletve sa stvaranjem čovjeka u najljepšem obliku, a zatim njegov povratak na najniže stepene.
On kaže: ”Nakon što je ova tvar izdvojena iz smokve i masline, zaključili su da njena upotreba, pri popravljanju zdravlja čovjeka, samo iz smokvi, ili samo iz maslina, nije dala očekivani rezultat, pa su naposljetku izdvojenu tvar pomiješali u omjeru 1:7 za masline.”
Poslije toga, ova grupa japanskih učenjaka pokušala je pronaći najbolji odnos ove dvije biljke kako bi imali najbolji učinak. Dr. Taha kaže: ”Ovaj japanski učenjak tragao je u Kur’ani-kerimu i vidio da se smokve spominju jedanput, a masline šest puta, te još jedanput indirektno u 20. ajetu sure El-Mu’minun: ‘I drvo koje na Sinajskoj gori raste, koje zejtin daje, i začin je onima koji jedu.’” Dr. Taha Ibrahim poslao je sve informacije ovoj grupi japanskih naučnika koje je sabrao iz Kur’ani-kerima. Nakon što su se uvjerili da se u Kur’ani-kerimu još prije 1429 godina spominje sve ono do čega su i oni došli, vođa ovog istraživačkog tima prihvatio je islam, a tim je predao licencu o naučnom otkriću profesoru dr. Taha Ibrahimu.
Istinu je rekao Uzvišeni Allah u Kur’ani-kerimu:
”U ime Allaha, Svemilosnog, Milostivog!
Tako mi smokve i masline, /1/
i Sinajske gore, /2/​
i grada ovog, sigurnog, /3/​
Mi čovjeka stvaramo u skladu najljepšem, /4/​
zatim ćemo ga u najniže nizine vratiti, /5/​
samo ne one koji budu vjerovali i dobra djela činili, njima pripada nagrada neprekidna. /6/​
--- надополнето: Nov 10, 2011 9:21 PM ---
Мислев за денешно време, поточно од почетокот на индустриската револуција во Европа...
Рековме, никој не ги оспорува златното доба на исламот, исто како и Арапските научници пред да се појави исламот, исто како и римските, итн.​
--- надополнето: Nov 10, 2011 6:47 PM ---

Абе остај разделеноста.... тоа што го кажуваш се глупости.​
Само како пример ќе ти го наведам Пакистан, кој има повеќе жители одошто некогаш имале обединетите муслимани...​
Развојот на науката во Пакистан = нула.​
vo red se slozuvam so tebe, zatoa sto ja zapostavile naukata.​

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.420
Поени од реакции
5.097
TIE DALE GOLEM PRIDONES

PA TIE DENESNI NAUCNICI POLEKA JA DOZNAVAAT VISTINATA PA GO PRIMAAT ISLAMOT.

(AL MAIDA); AKO VIE NE ME SAKATE JAS KE DONESAM DRUGI LUGE KOI KE ME SAKAT I I JAS KE GI SAKAM. evee eden takov naucnik

Сега веќе ги премина сите граници. Ова е чиста пропаганда.
Еве ти цела листа на муслимани кои станале атеисти.

И сега? Атеизмот победи? Појака пропаганда имаме? Само што никој не ја спомнува. Што значи е добро. Ма одлично.

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Рековме, никој не ги оспорува златното доба на исламот, исто како и Арапските научници пред да се појави исламот, исто како и римските, итн.
Кажи ми еден арапски научник пред појавата на исламот?

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Не постои човек кој ради верата е прв и прав пред бога, туку преку делата.
Можеш и најсилното појачало да го ставиш на минарето од милион вати и најголемата камбана на црквата од милион децибели, но пред бога се стига, тивко, понизно, кротко и со љубов.

Незнам која ви е таа идиотологија каде ако припаѓаш на одредена вера дека ти си одма пред портите на рајот.

Или дека ако си муслиман или христијанин, ти ќе бидеш најголемио научник, фудбалер, доктор, уметник итн ....

Верата во оваа форма која се презентира може да биде прифатена само од неук и неитнелигентен човек.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.420
Поени од реакции
5.097
Не е арап туку вавилонец.
Во право си.
Не можам да најдам научници Арапи од 0 до 600тата година. Не можам ни пола милениум пред тоа.
Едноставно информациите се оскудни. Пишува што развивале, што работеле на полето на науката, но не и научниците.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Сега веќе ги премина сите граници. Ова е чиста пропаганда.
Еве ти цела листа на муслимани кои станале атеисти.

И сега? Атеизмот победи? Појака пропаганда имаме? Само што никој не ја спомнува. Што значи е добро. Ма одлично.
Точно така многу муслимански науцници ја смениле верата или да кажам ја откажале затоа што не размислуваат како останатите каде што на жената и го горат лицето со киселина ако оди во школо Боже мој свашта Кога гледав ваков документарен филм за муслиманската жена се сокирав тоа може зомби да го стори да фрли киселина на некоја млада жена

B

Black Guard

Гостин
pa sto ako zavalade
--- надополнето: Nov 8, 2011 2:39 PM ---

so teroristicki akcii neli ,, takaa e najdobro cistenje na muslmanite, a od druga strana demek se borele protiv muslimanskite teroristi. .a vsunsot onie se teroristite
Како тоа они се терористи??

Како смееш стратегиски партнер на Р.Македонија на нарекуваш Терорист,плус таму(афган) има и НАШИ ВОЈНИЦИ и + на други 40+ држави!!

Зарем сите се терористи??

Нека бидат благодарни што беа хумано бомбардирани од САД па немаше многу жртви,а кога САД сакаат да бидат нехумани...втора светска војна Бомбардирањето на Токио со напалм однесе минимум 130 000 жртви,така да и Багдад и Кабул поминаа прилично добро...па дури и им изградија,обновија,на афганистанците им донесоа водовод и канализација,струја,болници-треба да бидат благодарни.

Значи прочитај дефиниција за тероризам и потоа говори.

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Како тоа они се терористи??

Како смееш стратегиски партнер на Р.Македонија на нарекуваш Терорист,плус таму(афган) има и НАШИ ВОЈНИЦИ и + на други 40+ држави!!

Зарем сите се терористи??

Нека бидат благодарни што беа хумано бомбардирани од САД па немаше многу жртви,а кога САД сакаат да бидат нехумани...втора светска војна Бомбардирањето на Токио со напалм однесе минимум 130 000 жртви,така да и Багдад и Кабул поминаа прилично добро...па дури и им изградија,обновија,на афганистанците им донесоа водовод и канализација,струја,болници-треба да бидат благодарни.

Значи прочитај дефиниција за тероризам и потоа говори.
greska , toa e tvoe mislenje , ne znaci deka jas se soglasuvam so tvoeto . so koe pravo amerika napadna vo avganistan , zaradi eden covek bin laden i negova grupacija narecena al kaeda, koja vsusnost prestavuva organizaija predvodena od cia i mosad., se pravdaat so toa sto bea izvedeni napadite vo 11,09 ,,,ako oni navistina go storile toa proizleguva deka amerika i nivnite sojuznici se polosi i poveke izvrsuvaat ubistva od onie koi gi narekuvaat teroristi. sekoj den ginat nevini luge od nivnite besp[ioltni avioni , no potoa velat izvinete greska bilo . da bi gi broele tie zrtvi na nevini luge bi skonal poveke od onie vo koi bese izvrsen teroristicniot cin na 11/09..
kako mozes taka da zboruvas neka bidat blagodarni sto bea humano bombadirani bes mnogu zrtvi,, ,, tropas gluposti, no sekoj si ima svoe razmisluvanje.

Kajgana Shop

На врв Bottom