За да ти напишам одговор треба да знам дали си машко или женско. Е сега ме мрзи да барам по архива да читам во кој род си пишувал па ќе претпоставам дека си машко (ми се чини некаде видов машки род). Ако си дама кажи ќе го прилагодам одговорот.
Види ми ги извртуваш зборовите, никаде не пишав ни за правата на жените ниту за напалени дон жуани. Бидејќи не сум лошо расположен нема да ти се потсмевам и ќе ти дадам животен совет. Ако навистина мислиш дека на женско можеш да му веруваш дете тоа е само поради недостаток на улично образование. Остави ти книги, науки, дипломи права, феминистки. Се е тоа убаво на хартија ама треба да знаеш дека на женско нема верување. Ќе те заебе со пријател, ќе ти земе половина од имањето кое си го стекнал, ќе ти опнат алиментациа и уште децата ќе ги труе со лаги против тебе па ќе си чукаш главата од ѕид како си можел така. Е тогаш ќе зборуваш поинаку ама ќе е доцна.
А за личното прашање што ми го постави ќе ти одговорам дека не сум од мајка израснат. Ја имав, но таа не ме израсна и нема никакви заслуги за мојата совршеност.
Ти мене ќе ми даваш животни совети?
Јас сум во врска бе пријател 7 години веќе.И ти мене ќе ми кажуваш што и како? За овие 7 години повеќе „другари“ ме имаат заебано,девојката ниеднаш.
Само те молам кажи ми колку години имаш?
Според твојата последна реченица,тебе пријател ти треба помош.Ова го кажувам најискрено и без навредување.Тоа што твојата мајка не те израснала и не била присутна во твојот живот (незнам зошто) кај тебе има несвесно и потиснато чувство на омраза насочен кон женскиот пол во целина.Не си ни прв ни последен.Многу од таквите стануваат педери подоцна во животот или неможат во текот на својот живот да воспостават нормална врска и топло семејство.А не ретко и се случува да силуваат или повредуваат жени.
Те молам не се лути,не беше ова ништо кон тебе лично,туку ти дадов епилог на тоа како излегуваат на крај таквите луѓе.
Затоа,пак те замолувам,кажи ми ги твоите години.И јас не сум пораснат од мајка и сум ги поминал овие размислувања низ кои поминуваш сега ти.
А да беше совршен немаше да дискутираш во темава.Твојата убеденост во совршеноста е негирање на другите аспекти од твојата личност со која несакаш или не си спремен да се соочиш.
Никој не е совршен.