Мечката продолжува да игра во регионот, по Грција, Србија, Хрватска ќе заигра и во Словенија. Кога ли ќе дојде и кај нас ?
Словенија планира намалување на платите во јавниот сектор
И ова се глупости случајов со петрески е како некој да направи масакар да убие 5 луѓе а после тоа да го гонат за грабеж од 5 чоколади од продавница. Јас знаев дека овој ќе го скастрат само работава ќе испадне се тресела гората се родил зајак. Тој има многу повеќе штети и криминали ова е најситно што можат да го обвинат.[DOUBLEPOST=1416648619][/DOUBLEPOST]За другото се си во правоНамалување плати во јавен сектор?
Ма тоа ни во наредни 100 години нема да се случи. Погледни крал не им е рамен кога ќе допрат фотеља:
Според информациите кои тогаш ги објави порталот, општинската каса на Охрид, по основ гориво за службените автомобили на локалната администрација, во 2012 година се задолжила за околу 2,5 милиони денари. Во првите три месеци од 2013 година, Општината по истиот основ, направила долг од речиси 800.000 денари. Ако се направи математиката, Општината, месечно трошела над 208 илјади денари за гориво, или дневно, околу 7.000 денари.
Курир тогаш напиша дека дополнително ќе се утврдува за што и кој ги употребувал општинските возила и дали горивото било трошено на туристички или работни патувања.
-Фактот што поранешниот раководител на секторот за локален економски развој на Охрид, само по основ на дневници за неколку години заработил дополнителни околу 12.000 евра, без никаков ефект по развојот на градот, зборува за немањето одговорност во трошењето на парите на охриѓани, напиша Курир.
Меиумите во истиот период го објавија и неверојатните кафеански сметки на Петрески. Според информациите екс-градоначлникот на Охрид само во 2012 година потрошил 4,5 милиони денари за ресторански услуги, додека пак, на име на трошоци за мобилна телефонија, општината платила близу 2,5 милиони денари.
Според информациите, Петрески потрошил 4,5 милиони денари за ресторански услуги само во 2012 година. Тој направил цех од 700.000 денари во два ресторана во Охрид, а според тогаш објавените информации сопствениците на овие ресторани се блиски луѓе на екс градоначалникот.
Кога ќе се направи математиката, излегува дека за една година, Петрески по кафеани потрошил 70.000 евра или по околу 200 евра дневно.
-Интересен е податокот дека фактурираните суми се веднаш исплатени во целост од страна на општинската каса. Инаку, Општина Охрид располага и со сопствена менза, но тоа не го спречило Петрески да организира ручеци низ охридските ресторани, иако немало потреба за тоа, напиша Курир во мај минатата година.
Порталот дошол и до податок дека само во 2012 година на име трошоци за мобилна телефонија, општината платила близу два ипол милиони денари за повеќе од 90 службени мобилни телефони, кои ги користеле лица во општината без никаков правилник за користење на службени мобилни телефони. На име на Петрески се воделе шест телефонски броеви.
http://press24.mk/kakov-boem-eks-gradonachlnikot-na-ohrid-dnevno-troshel-po-200-evra-vo-kafeana-nedelno-daval-840-evra
Настрана фактот што Петрески е од сдсм, замисли моменталниве кралеви со какви привилегии работат. А ти македонче рмбај за 10 000 денари, они ќе уживаат. Плаќај им даноци во стил нечовек си ако криеш даноци тоа е добро за државата. За која држава бе они се држава. Прави кралеви, се исцицаа мамицата нивна апашка.
Знам за Петрески и неговите соработници како работеа во Охрид. Али настрана да ги тргнам становите, парцелите и милионите кои се заработени, сакам да ја опишам само кралската позиција на сите до еден во нашиот политички систем. Мислам дека и Елизабета не живее вака како нив. И немој после некој да се прашува оти земја два на два со милион и половина жители живее со афрички услови и стандарди. Нема економија и приватен сектор што овие говеда може да ги задоволи. Ова ти е дупка без дно, краљевина Македонија.И ова се глупости случајов со петрески е како некој да направи масакар да убие 5 луѓе а после тоа да го гонат за грабеж од 5 чоколади од продавница. Јас знаев дека овој ќе го скастрат само работава ќе испадне се тресела гората се родил зајак. Тој има многу повеќе штети и криминали ова е најситно што можат да го обвинат.[DOUBLEPOST=1416648619][/DOUBLEPOST]За другото се си во право
За ова нема да се сложам, за некоја година ќе ги намалат затоа што мораат а не затоа што сакаат. Никој на кредит не живеел вечно. Тешко е да се очекува дека Дрекслерци и слични со 9000 плата 100 години ќе ранат аждаја од 150.000 неработници со по 30.000 плата.Намалување плати во јавен сектор?
Ма тоа ни во наредни 100 години нема да се случи.
Отприлика за колку години, вака по твоја слободна проценка. Живо сум заинтересиран за таа информацијаЗа ова нема да се сложам, за некоја година ќе ги намалат затоа што мораат а не затоа што сакаат. Никој на кредит не живеел вечно. Тешко е да се очекува дека Дрекслерци и слични со 9000 плата 100 години ќе ранат аждаја од 150.000 неработници со по 30.000 плата.
Тоа ќе се случи кога ќе се потрошат уште 4 милијарди евра или едно 10 години отприлика.За ова нема да се сложам, за некоја година ќе ги намалат затоа што мораат а не затоа што сакаат. Никој на кредит не живеел вечно. Тешко е да се очекува дека Дрекслерци и слични со 9000 плата 100 години ќе ранат аждаја од 150.000 неработници со по 30.000 плата.
Минимум 10 години!!!Отприлика за колку години, вака по твоја слободна проценка. Живо сум заинтересиран за таа информација
Инаку јас гласам за проценката на Леандра. Некако повеќе ми одговара, ама ај да прочитаме и друго мислење.
Слабо ги читаш другите економски теми, таму кажав дека со ова темпо на задолжување за 5-6 години од сега ќе се прекрши идилата, значи некаде околу 2020-та. Дури и имав опклада со Стефус за оваа проценка .Отприлика за колку години, вака по твоја слободна проценка. Живо сум заинтересиран за таа информација![]()
Слаба ти е проценката, ВМРО за 8 години се задолжи околу 2 милијарди евра, а да бидеме со 100% задолжување потребни се уште 4 милијарди евра или математички кажано имаат уште 16 години, ама стави ги тука порастот на трошоците, значи имаат најмалку 10 години за зголемување на платите!Слабо ги читаш другите економски теми, таму кажав дека со ова темпо на задолжување за 5-6 години од сега ќе се прекрши идилата, значи некаде околу 2020-та. Дури и имав опклада со Стефус за оваа проценка .
Шо да ги пратам, ме испобанираа од сите . Незнам ни јас отиСлабо ги читаш другите економски теми, таму кажав дека со ова темпо на задолжување за 5-6 години од сега ќе се прекрши идилата, значи некаде околу 2020-та. Дури и имав опклада со Стефус за оваа проценка .