Може кеса?

• Креатор на темата Daftie
  • Време на започнување

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Iskreno opravduvam so shtedat na kesi poso znaeme deka plastikata i trebaat kataljon godini da se razgradi...ali od druga strana pak ako pak imash dosta stvari mora da ti dae poveke kesi da ne ti se skinat >< A use po pametno bi bilo da si nosime sami kesi do prodavnica..edna golema asalna kesna..niso tesko ne e u dzep da ja staish i da i ja izvadish da ti gi stavi produktite u nea.

А

Ајсшутер

Гостин
Повеќе пати ми се случува ова,влегувам во дуканче (маалско) и зимам 2-3 работи и му викам дај ми кесе и вика 'абе за вие ли работи кесе можеш и така да ги однесеш' и затоа више не ни му одам таму иначе му бев најредовен на ден по 300 денара најмалку му оставав.
Затоа сега си одам во друго продавниче 100 метри подалеку и да земам сончоглед даваат а не па 2-3 работи.

Iskreno opravduvam so shtedat na kesi poso znaeme deka plastikata i trebaat kataljon godini da se razgradi...ali od druga strana pak ako pak imash dosta stvari mora da ti dae poveke kesi da ne ti se skinat >< A use po pametno bi bilo da si nosime sami kesi do prodavnica..edna golema asalna kesna..niso tesko ne e u dzep da ja staish i da i ja izvadish da ti gi stavi produktite u nea.
Е да бе сега јас му купувам му правам промет он нека се снајде за едно кесе од пола денар,ако гледа да заштеди на тоа кесе поарно продавница нека не отвара.

By Me

BLAH....
Член од
10 февруари 2008
Мислења
1.121
Поени од реакции
29
mene mi se slucuva u trafika nekoja, sea kupuvas 3-4 soka i ti dava edna kesa, i ti go gledas kako lud da si, ke mu reces daj uste nekoja kesa i koga ke napravi nekoja faca, BLAK da ti se zgadi

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.971
Поени од реакции
143
На мене се почесто ми се случува да кажам во рака ќе го носам како на пр. кисела вода, сок, нешто благо... а ако купам повеќе работи тогаш си побарувам. Никој досега не ми дал негативен одговор :smir:

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Не барам, си зимам сама или одма барам повеќе, гајле ми е, купувачот секогаш е во право.

^Кристи^

Dreamer
Член од
1 ноември 2007
Мислења
781
Поени од реакции
41
Ме нервираат што претеруваат со таа нивна штедливост, за пола денар, па и денар да е.
Во продавница во која пред неколку години редовно купував не ти даваат ќеса ако немаш две шишиња од по 1,5 литар најмалку, а уште полошо е што цените им се задолжително за минимум 5 денари повисоки од сите други околни дуќани. Кога веќе не ги намалуваат, треба да се заблагодаруваат на оние кои им купуваат, а не па ќеса да не сакаат да им дадат.
Мене сега пред две недели ми се случи да купувам пијалоци и бидејќи беше после полноќ, одам во трафика и тетката поштено ми даде ќеса.
Стакло беше, а и во обемни количини и кога и побарав уште една не ми даде. Максимално ме изнервира. Ти и правиш промет од 500 денари, а таа за денар.

Член од
31 март 2008
Мислења
2.567
Поени од реакции
1.856
бреј будали луѓе:uvo: значи бројот на “згрешени„ луѓе во светот се повеќе и повеќе се зголемува наместо да се намалува.Море значи еден ден ќе видиш некој будала ќе се моча на сред улица,:pos2: дејди,дејди македонијоо..:uvo:
што беше сега ова? ти немаш си мочнато на улица?

типично сакум кажум, не знам речум!:jaj:

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Затоа ќе си одите со точак(со кошница) на пазарење или со количка. Ко мене. Олдскул. :icon_cool
Не е бе олдскул.Германците така пазарат.Ретко некој најлонче(кеса) да зема.
Инаку мене редовно тоа ми се случваше во маалската продавница.Купва кока кола од 2 литри,млеко,леб,цигари,кутија благо и се во едно мало најлонче ми клава.А ако побараш уште едно,одма на криво те погледнува.А негде ако не си побараш воопшто не ти даваат.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
1.543
Поени од реакции
42
Мене пак продавачките ме гњават секојпатЧземи кеса земи кеса.А мене продавницата ми е преку улица,10 метри :vozbud: Паааа,сега кој како си ја нареди...:)

ninanajna

Ice Girl
Член од
15 август 2008
Мислења
209
Поени од реакции
12
Мислиш кој знае колку се скапи ќесите дури ми се има многу пати случено да ме прашаат сакаш ќеса или пак треба сама да си побарам за да ми дадат тоа не чини.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.340
Поени од реакции
2.232
Teram kesa, ama ja i za mastika teram fiskalna, ne ostanuvam bez da poteram ako ne ke prijavam, ednaska vo eden market sega kupuvam cokolado vikam fiskalna moze? toj mi vika begi be ajde za 1 cokolada i vikam ke te prijavam i izlegov posle 2-3 sek mi vika ela se salam so tebe eve ti :tapp:
za kesa sekogas mi davaaat nemam problem za kesa

^Кристи^

Dreamer
Член од
1 ноември 2007
Мислења
781
Поени од реакции
41
Teram kesa, ama ja i za mastika teram fiskalna, ne ostanuvam bez da poteram ako ne ke prijavam, ednaska vo eden market sega kupuvam cokolado vikam fiskalna moze? toj mi vika begi be ajde za 1 cokolada i vikam ke te prijavam i izlegov posle 2-3 sek mi vika ela se salam so tebe eve ti :tapp:
za kesa sekogas mi davaaat nemam problem za kesa
Треба да се воведе закон и за ќеси, со оглед на тоа колку се скржави денешниве трговци, само така ќе се осигураме дека ќе бидеме соодветно услужени.
И таман, не ти дават ќеса, им велиш дај или ќе те пријавам. Не една, три ќе ти даде.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.340
Поени од реакции
2.232
Треба да се воведе закон и за ќеси, со оглед на тоа колку се скржави денешниве трговци, само така ќе се осигураме дека ќе бидеме соодветно услужени.
И таман, не ти дават ќеса, им велиш дај или ќе те пријавам. Не една, три ќе ти даде.
hehehe, sega i za kesa zakon :tapp: ova treba da bide glupo za drzavata, namesto po 2-3 kesi da ti davat so zadovolstvo pak da dojde vo toj dukan oni skrzavat za 1 den (kesa) :toe:

^Кристи^

Dreamer
Член од
1 ноември 2007
Мислења
781
Поени од реакции
41
hehehe, sega i za kesa zakon :tapp: ova treba da bide glupo za drzavata, namesto po 2-3 kesi da ti davat so zadovolstvo pak da dojde vo toj dukan oni skrzavat za 1 den (kesa) :toe:
Ах па затоа и пишав. Кога веќе не сакаат со мило да ти дадат, ќе мораат да бидат обврзани.

Kajgana Shop

На врв Bottom