не ми се верува што читам!
Види, никој никого не тера со сила да верува во нешто, секој си има различна перцепција на работите и различни предрасуди, стереотипи, размислувања... но тоа е и поентата на Демократијата, мора и треба да постојат различности, невозможно е сите да размислуваат како мене или како тебе !
Јас тврдам дека и покрај тоа што силувања се случуваат и на мали деца, стари баби, хендикепирани лица, мажи и.т.н. сепак многу повеќе силувања(зборам за во светски рамки) се случуваат токму врз девојки/жени со сомнителен морал, инаку ниедно силување(без разлика на што) не го оправдувам, моето мото е гледај, но не пипај, освен ако не добиеш дозвола за второто, секој хетеросексуален маж посакува девојка/жена и има сексуален нагон и секс.фантазии, но тоа незначи дека секој ќе и скокне на првата девојка/жена на која што ќе му се дигне, помал дел на мажи се такви кои неможат да се контролираат и силуваат, без претходно да размислат за последиците !
Додека пак вие тврдите дека сите жртви на силување се исклучиво стари баби, мали деца, хендикепирани лица, мажи и.т.н. !
ОК секој нека си мисли како што си сака, секој си има различни размислувања, предрасуди, стереотипи, вие ги гледате и перцепирате работите претпоставувам под аголот призмата на Феминизмот, јас лично како маж не го оправдувам и не го сакам Феминизмот кај жените т.е. противник сум на ова помодарство од повеќе причини, што секако е мое лично право на размислување, како што вие си имате ваше лично право на размислување !