Митови за силувањето (Rape myths)

• Креатор на темата Sheldon Cooper
  • Време на започнување

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.901
Поени од реакции
23.310
Се извинувам за индискреција, ама ти си ја плати девојката бе брат?
правиш разлика од пост до пост??
ако не ова беше онака мајтап, сарказам или како сакаш наречиго.
а за прашањето не не ја купив, беспари ми дојде.

С

Сатори

Гостин
Секако дека правам разлика, на заебанција рандом дечко тврди дека жената е како кола и дека е во сопственост на тема за силување.
Знаеш колку ми е смешно? o_O
Можеби твојава, која ти дошла без пари ти си ја имаш запишано и во Катастар, како недвижност. Ха, ха, многу смешно. :rolleyes:

Член од
11 декември 2011
Мислења
51
Поени од реакции
19
Чудно, изгледа нешто не сум добро информиран ! :confused:
Обично по медиумиве кога ќе кажат дека некоја девојка/жена била од некого силувана злоставувана или пак станала жртва на трговијата со жени(бело робје), ќе кажат дека била ваква онаква, била разведена, живеела сама, имала социо-економски проблеми, била наркоманка, криминалец, пијаница... и одма се добива впечаток дека жртвата била некоја тешка маалска ороспетина ............. инаку штознам досега по медиумиве во 90% од случаите не сум чул да биде нападната силувана злоставувана или продадена(бело робје) некоја нормална и поштена девојка/жена ! o_O
:sick: не ми се верува што читам!

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.901
Поени од реакции
23.310
Секако дека правам разлика, на заебанција рандом дечко тврди дека жената е како кола и дека е во сопственост на тема за силување.
Знаеш колку ми е смешно? o_O
Можеби твојава, која ти дошла без пари ти си ја имаш запишано и во Катастар, како недвижност. Ха, ха, многу смешно. :rolleyes:
да не ти се тие денови од месецот ??
ако ти се во ред оправдано, ама ако не тогаш стварно немаш
смисла за хумор:(

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
:sick: не ми се верува што читам!
Види, никој никого не тера со сила да верува во нешто, секој си има различна перцепција на работите и различни предрасуди, стереотипи, размислувања... но тоа е и поентата на Демократијата, мора и треба да постојат различности, невозможно е сите да размислуваат како мене или како тебе !
Јас тврдам дека и покрај тоа што силувања се случуваат и на мали деца, стари баби, хендикепирани лица, мажи и.т.н. сепак многу повеќе силувања(зборам за во светски рамки) се случуваат токму врз девојки/жени со сомнителен морал, инаку ниедно силување(без разлика на што) не го оправдувам, моето мото е гледај, но не пипај, освен ако не добиеш дозвола за второто, секој хетеросексуален маж посакува девојка/жена и има сексуален нагон и секс.фантазии, но тоа незначи дека секој ќе и скокне на првата девојка/жена на која што ќе му се дигне, помал дел на мажи се такви кои неможат да се контролираат и силуваат, без претходно да размислат за последиците !
Додека пак вие тврдите дека сите жртви на силување се исклучиво стари баби, мали деца, хендикепирани лица, мажи и.т.н. !
ОК секој нека си мисли како што си сака, секој си има различни размислувања, предрасуди, стереотипи, вие ги гледате и перцепирате работите претпоставувам под аголот призмата на Феминизмот, јас лично како маж не го оправдувам и не го сакам Феминизмот кај жените т.е. противник сум на ова помодарство од повеќе причини, што секако е мое лично право на размислување, како што вие си имате ваше лично право на размислување !

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
И така.
Значи силување е....
п.с.назад на темата, се останато по пп.

D

Daedalus

Гостин
А иначе околу што е дебатата? Дали жените се криви кога се силувани?
Затоа што приметив дека мање више со мали исклучоци на ментално осакатени особи, сите се согласија дека силувањето е штетно и неморално во денешното општество.

Иначе за митовите, со што не се слагам..
Мит: Силувањето е секс
силувањето е секс, без разлика на начинот и причините поради кои е практикуван

Мит: Повеќето силувања се спонтан афект, силувачот не може да се контролира себе си
не се сложувам со ова, затоа што во одредени сиатуации навистина силувачот не може да се контролира себеси. Честопати, тој случај е со социопати, манијаци или луѓе со качено ниво на тестостерон и феромон. Самоконтролата во тие ситуации може да се намали... Но сепак не верувам дека тоа е случајот во повеќето ситуации. Во повеќето ситуации силувачот може да се контролира. Така да до негде се слагам со ова

Мит: Жените потајно посакуваат насилен секс.
не сите жени, али постојат жени кои имаат фантазии за тоа, барем по анегдотална евиденција. Некои мои пријателки ми го имаат кажано истото. Додека тоа не е случај со сите жени, има некои кои фантазираат за тоа. Таа карактеристика да се биде доминиран е карактеристична фантазија за многу луѓе без разлика на нивниот пол...

Мит: Жените во пијана состојба лесно прифаќаат секс.
Повторно, самоконтролата опаѓа при пијанство, и одреден дел од жените па и мажите, полесно прифаќаат секс при конзумација на алкохол или одредени дроги. Некои дроги кои се познати по својот ефект на афродизијак ко МДМто и други стимуланти, го качуваат нивото на феромон при што самоконтролата се намалува. Тоа е нормална работа, и секако не е поврзана со силувањето, иако е неетички да се контролира однесувањето на одредена особа како и нејзиниот сексуален нагон со помош на некои стимуланти.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Stephen Donaldson, president of Stop Prisoner Rape (a national education and advocacy group), says that the suppression of knowledge of male rape is so powerful and pervasive that criminals such as burglars and robbers sometimes rape their male victims as a sideline solely to prevent them from going to the police.

Поглупа реченица и текст у живот неам прочитано :pos:
--- надополнето: 26 април 2012 во 01:35 ---
Сигурен си дека е безпари? :cautious:

D

Daedalus

Гостин
Stephen Donaldson, president of Stop Prisoner Rape (a national education and advocacy group), says that the suppression of knowledge of male rape is so powerful and pervasive that criminals such as burglars and robbers sometimes rape their male victims as a sideline solely to prevent them from going to the police.

Поглупа реченица и текст у живот неам прочитано :pos:

онака го ограбуваш и му викаш, сачу да те је..., потоа жртвата истрауматизирана, седи под туш, и за да не го зезаат цајканите никад не пријавува. Најверојатно по 2 години завршува во геј бар, сумњајќи во својата сексуалност, а по 3 години е активист за правата на феминистите. По 5 години сфаќа дека има уште една личност која живее во него за по една декада да се наоѓа во авион како самоубиец полн со бомби. Животот му завршува трагично откако неуспешно се урива во најблиската ветерница не успевајќи да стигне до Ареа 51 за која верува дека е опседната од вонземјани.

Член од
8 мај 2009
Мислења
284
Поени од реакции
102
Ne be, so zboris ti?
Za nezno da ja legne nekoj so ke go sretne vecerta u kafikj :)
Не ми е јасно како можеш целосната вина да ја префрлиш на девојката? Па зарем сакаш да ми кажеш дека само поразголените се силувани? Ова е типична предрасуда за нештата, јас не знам што друго повеќе да ти кажам.

Kajgana Shop

На врв Bottom