Митови за силувањето (Rape myths)

• Креатор на темата Sheldon Cooper
  • Време на започнување

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.931
Поени од реакции
12.516
За тебе.
Не можеш да знаеш за сите мажи.
За сите мажи тоа важи (ете и рима има), Because I know Men! А секој што ќе каже поинаку ќе го направи тоа за да ти се допадне :icon_lol:
--- надополнето: 20 април 2012 во 17:39 ---
Ако тоа беше точно тогаш немаше да има потреба од никаква полова социјална интеракција туку ќе беше како кај животињето каде не постојат consent issues...

Директен пренос од R-complex...
Ако го не споменав и социјалниот благодет на свесна интеракција и бла бла не значи дека мислам оти треба да се негира. Реков во суштина што спие во несвесното, уствари што јас верувам дека спие кое знае понекогаш да се разбуди и да ги разниша тие социЛајни/морални тракатанци...
Ете се доизјаснав :)

П.С. А кај мажите верувам дека таа граница животно/социјала е потенка, тоа е очигледно...

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.782
За сите мажи тоа важи (ете и рима има), Because I know Men! А секој што ќе каже поинаку ќе го направи тоа за да ти се допадне :icon_lol:

Ако го не споменав и социјалниот благодет на свесна интеракција и бла бла не значи дека мислам оти треба да се негира. Реков во суштина што спие во несвесното, уствари што јас верувам дека спие кое знае понекогаш да се разбуди и да ги разниша тие социЛајни/морални тракатанци...
Тоа бла бла е најзначајниот дел во бирањето на сексуален партнер, животен партнер, пријатели, професија итн... тоа бла бла што ти го сметаш за второстепено ;)

I

Iblis

Гостин
Не гледам зошто би се инаетела.
Но мислам дека и сама си свесна дека облечена како учителка е несоодветно да отидеш во дискотека.
Ама ако одиш гола ќе го јадеш на три ката, и каде ќе пресечеме? Таму каде што е посигурно дека нема да те силува некој или пак таму каде што ти прави ќејф облеката.
Вие девојките може да одберете што да облечете и кога, ние машките не можеме да одбереме кога ќе ни се дигне и на која, а да бидеме искрени , се шетаат секакви по улиците, пијаници, "очајни" будали, шо знаеш што ќе му падне на памет. Нема од да ја брка таа што се облечена, ќе тргне по расоблечената, сигналот кај неа е посилен.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
За тебе.
Еми нели не се дотеруваше ти за маживе. Ај сеа реши се, за маживе или за жениве се дотеруваш?

Сеа ќе ми одговориш: Не си во право. или - Не се согласувам со тебе. или - Тебе да не те интересира за кого се облекувам. м?

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.931
Поени од реакции
12.516
Тоа бла бла е најзначајниот дел во бирањето на сексуален партнер, животен партнер, пријатели, професија итн... тоа бла бла што ти го сметаш за второстепено ;)
Не! Тоа е само мрза за да објаснувам поопширно (се надевам дека е јасно сега, секогаш кога ќе искористам бла бла е начин да избегнам објаснување кое на сите им е јасно).
Значи не е второстепено ама негирањето и притискањето на животинското, или погрешната претстава за истото создава силувачи, голтачи на мокрача итн...застранувања.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Еми нели не се дотеруваше ти за маживе. Ај сеа реши се, за маживе или за жениве се дотеруваш?

Сеа ќе ми одговориш: Не си во право. или - Не се согласувам со тебе. или - Тебе да не те интересира за кого се облекувам. м?
Официјално за жените, ама неофицијално и годи машката онанија врз нејзиниот прекрасен карактер :icon_lol:.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.782

Каква врска има тоа што ме цитираш со тоа што го прашуваш?!

Прво јас никаде не сум изјавила дека се дотерувам ради мажите, којзнае ти од каде го извлече ова. Второ, сите жени се дотеруваат и ставаат детали заради себе, и ради другите жени. Многу од тие детали мажите воопшто и не ги приметуваат.
--- надополнето: 20 април 2012 во 17:48 ---
Ама ако одиш гола ќе го јадеш на три ката, и каде ќе пресечеме? Таму каде што е посигурно дека нема да те силува некој или пак таму каде што ти прави ќејф облеката.
Вие девојките може да одберете што да облечете и кога, ние машките не можеме да одбереме кога ќе ни се дигне и на која, а да бидеме искрени , се шетаат секакви по улиците, пијаници, "очајни" будали, шо знаеш што ќе му падне на памет. Нема од да ја брка таа што се облечена, ќе тргне по расоблечената, сигналот кај неа е посилен.
Облечена, расоблечена... секој со свои критериуми.
За Магде е пристојно ,онака како што ќе се појавиш пред шефот или татко ти,.
Јас мислам дека е тоа доста менлива граница.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Второ, сите жени се дотеруваат и ставаат детали заради себе, и ради другите жени. Многу од тие детали мажите воопшто и не ги приметуваат.
Не сите жени знам една до две специјално облечени за мене во една прилика да ме тераат на грешни мисли и ми правеше нешто муабет како нејзините гради нешто разочарана ова она, а јас морав да ја тешам :icon_lol:.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.931
Поени од реакции
12.516
Познат ви е муабетов: леле колку е јака, би ја ебел и би ја лежел (лежел - се мисли на затвор)?

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444

П.С. А кај мажите верувам дека таа граница животно/социјала е потенка, тоа е очигледно...
Теориите со алфа мажјаци...i know...holds water, but not in India and Bangladesh...
А зошто тогаш да ја негираме својата длабоко анимална и животинска природа, да живееме вечно во denial, да одиме против самите себе и да се измачуваме во агонијата на консензусот на реалноста....видиш дете со мобилен од 300 евра, шамарот и земи му го па нека докажува...видиш некоја со деколте, боксот и во грмушката...видиш некој со појака кола, сечи гркланот, лешот во гепек и вози Мишкооо.....

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Каква врска има тоа што ме цитираш со тоа што го прашуваш?!

Прво јас никаде не сум изјавила дека се дотерувам ради мажите, којзнае ти од каде го извлече ова. Второ, сите жени се дотеруваат и ставаат детали заради себе, и ради другите жени. Многу од тие детали мажите воопшто и не ги приметуваат.
Ај бе малце уклучи го кликеро.

Прајме муабет за вкусна и невкусна гардероба.
Магус вика : Нема врска. Интерсна штикла, фустанче, хулахопка итн. се даааааалеку попривлечни отколку голо тело. - при тоа никаде не спомна пол, машки или женски.
и ти му враќаш
Ти викаш:
За тебе.
мажи.
мажи.
МАЖИ
Значи? Психоанализирај се што кажа, и ете пошто психологија учиш, че заклучиш дека со муабетов се несвесно кажа дека за МАЖИ се облекуваш. Ако се облекуваше за жени, како што тврдиш(не за друго, ради еве демек најдов начин да те заебам во муабетов), ќе речеше.
- За тебе. Не можеш да знаеш за сите жени!

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.931
Поени од реакции
12.516
Теориите со алфа мажјаци...i know...holds water, but not in India and Bangladesh...
А зошто тогаш да ја негираме својата длабоко анимална и животинска природа, да живееме вечно во denial, да одиме против самите себе и да се измачуваме во агонијата на консензусот на реалноста....видиш дете со мобилен од 300 евра, шамарот и земи му го па нека докажува...видиш некоја со деколте, боксот и во грмушката...видиш некој со појака кола, сечи гркланот, лешот во гепек и вози Мишкооо.....
Па кога го кажуваш ти почнува да звучи привлечно :icon_lol: Ипак сум јас за социјалното со повремени животински миксови ;)

D

dystopian

Гостин
Прво јас никаде не сум изјавила дека се дотерувам ради мажите, којзнае ти од каде го извлече ова. Второ, сите жени се дотеруваат и ставаат детали заради себе, и ради другите жени.
Хм, сакаш да кажеш дека носиш провокативна облека и потпетици од кои нозете те болат, само заради себе? Едно е да си фураш свој стил (фенси шмизла, рокерка, хипстерка итн) само зошто тебе ти се допаѓа таквиот начин на облекување а друго е минич, длабоко деколте и нападна шминка. За тоа ретко кој ќе ти поверува дека чисто ради себе го правиш.

Не дека тоа би оправдало евентуално силување (ни-ка-ко), него едноставно не ми се верува дека една девојка би се облекла така "само заради себе" а не да импресионира некој тип или ете да си билда его преку зјапањата и лигавењата на напалени мажи по рандом дискотеки...

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.931
Поени од реакции
12.516
Така силувај некоја, после на суд брани се, оти повремено те фатиле животинските инстикти..................
Оф лелееее, не мислев на таков микс. Силувањето не го оправдувам ама можам до некаде да разберам зошто, како, кој итн...мкеееј?

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Хм, сакаш да кажеш дека се носиш провокативна облека и потпетици од кои нозете те болат, само заради себе? Едно е да си фураш свој стил (фенси шмизла, рокерка, хипстерка итн) само зошто тебе ти се допаѓа таквиот начин на облекување а друго е минич, длабоко деколте и нападна шминка. За тоа ретко кој ќе ти поверува дека чисто ради себе го правиш.

Не дека тоа би оправдало евентуално силување (ни-ка-ко), него едноставно не ми се верува дека една девојка би се облекла така "само заради себе" а не да импресионира некој тип или ете да си билда его преку зјапањата и лигавењата на напалени мажи по рандом дискотеки...
Не бе, за жените се облекувала. :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom