Мистерија над Охрид

LiverpoolFC

Captain Fantastic!
Член од
10 ноември 2007
Мислења
864
Поени од реакции
15
Вчера, на ден 30.07 над Охрид, поточно над Калето во Охрид е случајно забележан објект, од страна на брат ми. Со око никој не го видел, но додека се сликале случајно на една слика искача објектот, кој не може да се идентификува што е. На прв поглед помислил дека е Месечината, но подоцна кога ја забележале месечината, таа била сосем на друга страна и воопшто не во иста боја и облик. Погледнете па одлучете. Во прилог следат две слики, втората е сликана 6 секунди после првата, на едната воопшто го нема тој објект, а на втората се гледа јасно.

Ова е првата слика, а еве што следува после 6 секунди:

Погледнете точно во средина, неможете да го утнете... Еве слика и од месечината да не помисли некој дека е месечината:

Дали е некој одблесок или нешто, незнам али искрено, не ми се верува дека може толкав и таков одблесок да се појави. Оценете сами.

CIL

Член од
21 август 2008
Мислења
751
Поени од реакции
60
Стварно чудно. Изгледа како облик на месечина ама многу плава е и на спретивната страна. Можеби до апаратот некој одблесок од светилките светнал друго незнам може да има многу варијанти :toe:

LiverpoolFC

Captain Fantastic!
Член од
10 ноември 2007
Мислења
864
Поени од реакции
15
а после колку време исчезна???
Максимум 15 секунди, има уште слики после тоа на истото место, го нема.. само на таа слика е фатено. А ако е некој одблесок од апаратот, би требало да го има и на другите слики..

R

RAYTHEON23

Гостин
изгледа и на првата го имавиди подобро...освен ако не е дамка на камерата...

како да се демаскира и качува нагоре...шо знам а како тоа толкав објект никој да не го види

S

StormRage

Гостин
Мене ми изгледа како капка да е капната и да има некој одблесок... то е баш така моментално и е округло како ова... а сепак чудно...

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Испули се убаво и на првата слика имаш такви округли дамки.Одблесок е од билошто што фрлало светлина накаја апаратот. Ништо чудно :smir:

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
На првата слика е дамка од апаратот. Има и на други места исти такви дамки.

J

JOEY JORDISON

Гостин
хмм доста Интерсно ова ме потцеќа како тој случајот од Франција (доколку се сеќавате)доколку најдам линк ќе постирам ....Немогуче да е дамка од апаратот...а и мислам луѓето отпозади гледат во тоа последните двајца

Miss Right

happiness machine
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.308
Поени од реакции
142
марсовци во охрид :je:

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од