- Член од
- 23 октомври 2011
- Мислења
- 887
- Поени од реакции
- 2.207
^^
@Ставрогин ти нели беше либерал ?
A?^^
Знам дека сум офтопик, ама морам да кажам. Вака кога читам за миграцијата ми звучиш како некој крстоносец или закоравен христијански фундаменталист. А ти напротив атеист ипол. Не тролам, сериозен сум.
Таквата одбрана ем ги руши цивилизациските вредности кои треба да ги брани, ем ќе биде злоупотребено како оправдување на џихадизмот.Напад врз било каков муслиман во моментов низ Европа е добар знак. Ни јас не сум за силеџиство врз жени, но тие едноставно не припаѓаат во Европа. Цивилизациски, културно не припаѓаат во Европа. Крв проплука Европа за да можат да се встоличат некои вредности, и сега да му се дозволи на човечка багра со коефициент на интелигенција колку варен копмир, и со ниво на образование колку глупо магаре да ги руши тие вредности?
Јас сум атеист, и вредностите кои ги бранам во Европа се рационални. Исламот е на спротивната страна, онаму каде што рисјанството беше пред ренесансата.[DOUBLEPOST=1448306599][/DOUBLEPOST]Знам дека сум офтопик, ама морам да кажам. Вака кога читам за миграцијата ми звучиш како некој крстоносец или закоравен христијански фундаменталист. А ти напротив атеист ипол. Не тролам, сериозен сум.
Сум го напишал и друг пат ова, еве ќе повторам. На онај кој ти псуе мајката не можеш да му го цитираш Платон.Таквата одбрана ем ги руши цивилизациските вредности кои треба да ги брани, ем ќе биде злоупотребено како оправдување на џихадизмот.
во име на тие вредности, муслиманите треба да се тепаат, без разлика дали воопшто нешто лошо направиле во животот. се додека не научат дека нивните вредности на насилство немаат место во Европа.Напад врз било каков муслиман во моментов низ Европа е добар знак. Ни јас не сум за силеџиство врз жени, но тие едноставно не припаѓаат во Европа. Цивилизациски, културно не припаѓаат во Европа. Крв проплука Европа за да можат да се встоличат некои вредности, и сега да му се дозволи на човечка багра со коефициент на интелигенција колку варен копмир, и со ниво на образование колку глупо магаре да ги руши тие вредности?
Колку помалку муслимани во Европа толку подобро. Од ова логички следи дека најдобро е ако воопшто ги нема. Како кучиња доаѓаат од пустините, ги вдомуваат и потоа касаат. Со бесно куче има само еден начин на комуникација, со пушка.во име на тие вредности, муслиманите треба да се тепаат, без разлика дали воопшто нешто лошо направиле во животот. се додека не научат дека нивните вредности на насилство немаат место во Европа.
Јас одамна го пишав ова, само што ти сметаше дека немам право да го искажам мојот став затоа што живеам надвор од неа.Попоски: Македонија нема капацитет за бегалците
Конечно вистинскиот став. Само и да се спроведи како што е кажано.
Гледаш зошто не чини да носиш огламник?факт е дека Македонија нема капацитет за да ги згрижи овие луѓе, економски не е спремна да се грижи ни за оние кои веќе живеат во неа, не па за уште толкава бројка на народ.
Најпаметно ќе им е да го колонизираат целиот тој појас со сиромашни Срби како заштита од дивите орди. Можат например, од крајина да почнат.Европа не бара од нас да бидеме штит. Европа не верува дека можеме да бидеме такво нешто. Од Хрватска и Унгарија бара да и бидат штит.
Дали треба воопшто некаде да имаат место таквите нивни „вредности“ на насилство?во име на тие вредности, муслиманите треба да се тепаат, без разлика дали воопшто нешто лошо направиле во животот. се додека не научат дека нивните вредности на насилство немаат место во Европа.
Тоа и мене ме загрижува.Кога одат аџиите во Мека задолжително ги вакцинираат и на враќање од таму им вршат прегледи.Сега никој ништо не му е грижа дали овие мигрантите носат болести од таму,сега повеќе никој не се замара дали овие имаат ебола,СИДА.Ова веќе излегува од контрола.Ова е како свесно некој да сака да ја зарази Европа,а ние сме први на браникот.
Ова е тролување или...Јас одамна го пишав ова, само што ти сметаше дека немам право да го искажам мојот став затоа што живеам надвор од неа.
Се осмелувам. Не ми ги разбираш мислењата или читаш селективно, што е работава?Ова е тролување или...
Дали воопшто си ја ислушала изјавата на мин. Попоски. Тој вели дека ќе биде употребена сета расположлива сила за затворање на незаконските преминувања по текот на границата. На премините ќе бидат пропуштани само проверените бегалци.
Тоа е сосема спротивно од твоите заложби за слободен влез на преселниците.
После се што погрешно кажа ти и уште 2-3 фенси хуманисти и после се што за ГОЛЕМА ЖАЛ испадна како што се плашевме сите, останати уште се осмелуваш да кажеш „јас одамна го пишав ова’.