Мигрантите низ Македонија

Член од
23 октомври 2011
Мислења
887
Поени од реакции
2.207
Знам дека сум офтопик, ама морам да кажам. Вака кога читам за миграцијата ми звучиш како некој крстоносец или закоравен христијански фундаменталист. А ти напротив атеист ипол. Не тролам, сериозен сум.

Член од
14 април 2008
Мислења
1.257
Поени од реакции
914
Напад врз било каков муслиман во моментов низ Европа е добар знак. Ни јас не сум за силеџиство врз жени, но тие едноставно не припаѓаат во Европа. Цивилизациски, културно не припаѓаат во Европа. Крв проплука Европа за да можат да се встоличат некои вредности, и сега да му се дозволи на човечка багра со коефициент на интелигенција колку варен копмир, и со ниво на образование колку глупо магаре да ги руши тие вредности?
Таквата одбрана ем ги руши цивилизациските вредности кои треба да ги брани, ем ќе биде злоупотребено како оправдување на џихадизмот.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Знам дека сум офтопик, ама морам да кажам. Вака кога читам за миграцијата ми звучиш како некој крстоносец или закоравен христијански фундаменталист. А ти напротив атеист ипол. Не тролам, сериозен сум.
Јас сум атеист, и вредностите кои ги бранам во Европа се рационални. Исламот е на спротивната страна, онаму каде што рисјанството беше пред ренесансата.[DOUBLEPOST=1448306599][/DOUBLEPOST]
Таквата одбрана ем ги руши цивилизациските вредности кои треба да ги брани, ем ќе биде злоупотребено како оправдување на џихадизмот.
Сум го напишал и друг пат ова, еве ќе повторам. На онај кој ти псуе мајката не можеш да му го цитираш Платон.

Член од
22 декември 2011
Мислења
353
Поени од реакции
210
Напад врз било каков муслиман во моментов низ Европа е добар знак. Ни јас не сум за силеџиство врз жени, но тие едноставно не припаѓаат во Европа. Цивилизациски, културно не припаѓаат во Европа. Крв проплука Европа за да можат да се встоличат некои вредности, и сега да му се дозволи на човечка багра со коефициент на интелигенција колку варен копмир, и со ниво на образование колку глупо магаре да ги руши тие вредности?
во име на тие вредности, муслиманите треба да се тепаат, без разлика дали воопшто нешто лошо направиле во животот. се додека не научат дека нивните вредности на насилство немаат место во Европа.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
во име на тие вредности, муслиманите треба да се тепаат, без разлика дали воопшто нешто лошо направиле во животот. се додека не научат дека нивните вредности на насилство немаат место во Европа.
Колку помалку муслимани во Европа толку подобро. Од ова логички следи дека најдобро е ако воопшто ги нема. Како кучиња доаѓаат од пустините, ги вдомуваат и потоа касаат. Со бесно куче има само еден начин на комуникација, со пушка.

Полека поминува времето кога во името на демократијата и човечките права се толерираше идеологија која е токму против тие права. Човечки права да, но за луѓе, не за диви животни.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.963
Поени од реакции
25.534
Попоски: Македонија нема капацитет за бегалците
Конечно вистинскиот став. Само и да се спроведи како што е кажано.
Јас одамна го пишав ова, само што ти сметаше дека немам право да го искажам мојот став затоа што живеам надвор од неа.

факт е дека Македонија нема капацитет за да ги згрижи овие луѓе, економски не е спремна да се грижи ни за оние кои веќе живеат во неа, не па за уште толкава бројка на народ.
Гледаш зошто не чини да носиш огламник?

Shahbaz

Транс Шиптaр
Член од
15 октомври 2013
Мислења
535
Поени од реакции
1.105
Европа не бара од нас да бидеме штит. Европа не верува дека можеме да бидеме такво нешто. Од Хрватска и Унгарија бара да и бидат штит.
Најпаметно ќе им е да го колонизираат целиот тој појас со сиромашни Срби како заштита од дивите орди. Можат например, од крајина да почнат.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.643
Поени од реакции
9.256
Дали треба воопшто некаде да имаат место таквите нивни „вредности“ на насилство?

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Тоа и мене ме загрижува.Кога одат аџиите во Мека задолжително ги вакцинираат и на враќање од таму им вршат прегледи.Сега никој ништо не му е грижа дали овие мигрантите носат болести од таму,сега повеќе никој не се замара дали овие имаат ебола,СИДА.Ова веќе излегува од контрола.Ова е како свесно некој да сака да ја зарази Европа,а ние сме први на браникот.

Член од
14 април 2008
Мислења
1.257
Поени од реакции
914
Јас одамна го пишав ова, само што ти сметаше дека немам право да го искажам мојот став затоа што живеам надвор од неа.
Ова е тролување или...
Дали воопшто си ја ислушала изјавата на мин. Попоски. Тој вели дека ќе биде употребена сета расположлива сила за затворање на незаконските преминувања по текот на границата. На премините ќе бидат пропуштани само проверените бегалци.
Тоа е сосема спротивно од твоите заложби за слободен влез на преселниците.
После се што погрешно кажа ти и уште 2-3 фенси хуманисти и после се што за ГОЛЕМА ЖАЛОСТ испадна како што се плашевме сите останати, уште се осмелуваш да кажеш „јас одамна го пишав ова’.

Последно уредено:
Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.963
Поени од реакции
25.534
Ова е тролување или...
Дали воопшто си ја ислушала изјавата на мин. Попоски. Тој вели дека ќе биде употребена сета расположлива сила за затворање на незаконските преминувања по текот на границата. На премините ќе бидат пропуштани само проверените бегалци.
Тоа е сосема спротивно од твоите заложби за слободен влез на преселниците.
После се што погрешно кажа ти и уште 2-3 фенси хуманисти и после се што за ГОЛЕМА ЖАЛ испадна како што се плашевме сите, останати уште се осмелуваш да кажеш „јас одамна го пишав ова’.
Се осмелувам. Не ми ги разбираш мислењата или читаш селективно, што е работава?
И јас најдов со кого да правам муабет...

Kajgana Shop

На врв Bottom