Металци и стереотипи и предрасуди за металците

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Стереотип за металци е дека слшаат метал, то није тачно-они слушаат музика гитарска со дисторизја која што кога ќе лупнеш на жиците дава звук ко железо да маваш јако.Али нема везе они не слушаат ковање метал, туку ардрок

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
То је више накај емокор бре братууу :)) Има екстра металкор бендои шо не се со прикриено-емо идеологија :)
Ете од нашиве: DfL (моите сонциња нали), Hardfaced, потоа God Forbid, Suicide Silence, Despised Icon, Born of Osiris (последниве се брутализирана везија на металкорче, да не реча дет такво :) ) Немаат ни А од Ангелизмот (веќедефиниран од твоја страна) ебаго :))
Ипак ја на тебе гррр :))))

Е сеа ми ги погоди DFL :)))))) Је ок има наравно и такви, јес да негативностите ми ги покриле очиве појќе малце коа се работи за тој жанр, ама како да не ги приметиш -.-

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
Е сеа ми ги погоди DFL :)))))) Је ок има наравно и такви, јес да негативностите ми ги покриле очиве појќе малце коа се работи за тој жанр, ама како да не ги приметиш -.-
Етети металец на металец му врзува стереотипи, шо останува овие одстрана?! :)))) (шаљичка) :)))
Не стварно, зошо ич не љубиш њу ствари? Разбирам дека си поклоник на поолд скул метаљи, али ова е ужасна антипатија аман :D

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Аххххх....

Се некои нови видови на метал, главата да незнаеш кај ти е...метал кор, емо кор, треш хеви кор, брутал техникал дет...ај нема везе

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Етети металец на металец му врзува стереотипи, шо останува овие одстрана?! :)))) (шаљичка) :)))
И тоа ми текна додека пишував, ама викам ај може нема да приметат -.-

Не стварно, зошо ич не љубиш њу ствари? Разбирам дека си поклоник на поолд скул метаљи, али ова е ужасна антипатија аман :D
Metalcore, нов thrash, исполиран black metal, death/black/thrash а уствари не е ништо од тие 3 и згора на тоа ужасен growl а уствари е ѕcream / и пред се пратење на имиџен тренд :vozbud: тоа ми е смрт :))))

Аххххх....

Се некои нови видови на метал, главата да незнаеш кај ти е...метал кор, емо кор, треш хеви кор, брутал техникал дет...ај нема везе
Болдираното е сосема прифатен жанр, кој егзистира и добро се распознава.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Praime muabet za stilovi muzika ili za stereotipi? Mi se bendisuva stvarno muabetov..ali ke upadne kontrola ke ne cenzurira ><

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Другите дискутираат, ти спамираш.
Последна опомена ти е ова, два пати те опоменав... а плус имаше и навреди кон членови, па уште бараш правдина?

Не треба реплика.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
XD ty <3 15 year old kid XD Wut ya gona do XD ma english sux XD
Tuku!! Vcera se prsnav od smeenje XDDD Sedime u maalo so drustvo na klupa i nakaj 1 saat sabajle si pominuva nekoe tipce..se glea metalec..cel u crno pustena kosa so rance so bedzovi [kojznae sho ima vnatre] i se izbacuva edna drugarka: VIDI GO NARKOMANON!!! LOL XD Ja se gazam od smeenje ovie me gledaat ko petarda XD

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Сега со едн друагар правиме бургер метал...свириме метал додека јадеме хамбургери. Има можост алби да не спонзорираат.

Бај д веј слушнав дека едни од тафталиџе праеле пепси метал...пијат пепси додека свират метал.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
7mica neka vi e sponzor <3
Ja sum brat poishe za Jack Metal <3 Piesh Jack Daniels mesto pepsi i praish "metal" <3

Член од
30 мај 2008
Мислења
11
Поени од реакции
0
Pa pojke narkomancista slusaat trans i takvi sranja. Na takvi zurki gi ima poveke otkolku na metal svirki.

Член од
3 јануари 2008
Мислења
222
Поени од реакции
3
Многу деца почнаа да се облекуваат ЕМО. Значи не МЕТАЛ.. туку ЕМО. Има разлика. И многу ме нервираат такви фолиранти. Ама нејсе..

Иначе јас слушам метал претежно ама не се облекувам "металски". Си фурам некое freestyle облекување. :)

Член од
13 јуни 2008
Мислења
7
Поени од реакции
0
Многу деца почнаа да се облекуваат ЕМО. Значи не МЕТАЛ.. туку ЕМО. Има разлика. И многу ме нервираат такви фолиранти. Ама нејсе..

Hmmmm,gledas pak predrasudi sporet izgledot,se nosat EMO i se folorani:))
Da se vmetnam vo razgovorov...I jas slusam metal,trash,grunch i slicno no toa voopsto ne vlijae na mojot izgled,izleguvam i se druzam so metalci luge
Najmnogu me provocira koga nekoj za lugevo,so kosi,ke reci onie nemijanine ili sl.Od kade pa sega toa?!?Ili domasnive"da neodis vo parkot kade se droguraat" cisti gluposti
Sum se druzela vo razlicni drustva i poveke droga i pijanje ima po kaficive kremski otkolku niz park na pr.
Zaklucok:izgledot ne ni kazuva za karakterot na licnosta...ne sakam da zbor za metalcite kako grupa sepak sekoja od niv e svoja individua

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Neznam zaso postojano se premestuva temava!
Temava beshe "stereotipi" za metalci a ne muabet za metal MUZIKA..
Taka da so bara temava u MUZIKA?
Praime opsht muabet za stereotipi za metalci taka? ne kazuvame bendovi pa mene mi se sviga Slipknot tebe korn korn se tapa bla bla...
No comment..svaka cast so ja prebacifte temava.

Kajgana Shop

На врв Bottom