Машки полов орган - Пенис

Член од
7 септември 2016
Мислења
19.630
Поени од реакции
34.814
images4.jpg images5.jpg

... како што секој човек има свој уникатен отисок на прсти, така и секој маж има уникатен пенис, но често мажите се незадоволни од својот полов орган во смисол во големина или облик, но тоа ништо не значи во најважната функција во сексот, иако сите мислат дека е најважно, проблемот е како правилно да се искористи во сексулната игра и да се примени најсооветната поза според формата и големината на пенисот кој преставува еден орган од сунѓераство ткиво кое за време на возбудување (ерекција) се полни со крв и така набрекнат е спремен за пенетрација.

Какви форми на пенис има при ерекција?

images2.jpg Screenshot 01-03-2023 21.38.19.png

- во вид на банана или искривен нагоре, најзгоден во мисионерска положба (мажот легнат над жената) да се допре до „Г точката“ кај жената токму поради таа накривеност на пенисот нагоре при ерекција.

images3.png Screenshot 01-03-2023 21.37.44.png

- пенис накривен при ерекција малку надоле, би дошло описно како банана само обратно поставена надоле, што е најзгодно за сексуална поза со приоаѓање на партнерката отпозади што би било (доги положба).

images1.jpg

- С форма, или пенис при ерекција е свртен малку надесно, што би било најсоодветна поза од страна (Т- bone).

shapes-and-sizes-of-penis.jpg


- кога пенисот ја задржува скоро истата форма од коренот до главчето, тогаш тоа би било т.н прав пенис (неискривен) што би одговарале сите пози, посебно мануелниот (рачен) секс.

- форма на пенис кога во основа е поширок и одејќи кон главчето се стеснува добивајќи конусен облик. Некои не се задоволни од разликата на помало главче на пенисот спрема основата, ама ваква форма има предност да полесно пенетрира поради помало главче, да на крај на пенетрација поради ширината на самиот пенис се добива максимално задоволство.

- форма на пенис кога во основа е потесен, а главчето му е пошироко, иако некому нема да му се допадне таква форма, таа е идеална за посилно стимулирање на клиторисот при пенетрирање поради поголема глава на пенисот во споредба на основата (коренот) на пенисот.

- пенис кои и со форма и со големина е испод просек на нормален пенис, не значи и неможност за доживување на оргазам и задоволување на пертнерката, доколку се знаат добро партнерите и искрено мешу себе искажат што им се допаѓа, па би дошло со заемнопомагање на техника да не се почувствува малиот просек.

- “kielbasa” или кратки пениси по должина, но подебели во обим кои секогаш треба да имаа возбудена партнерка за да била доволно навлажнета за полесно пенетрирање, па најчесто со себе би требало да се има овлажнувачи или лубриканти.

- “cucumber”, би било пенис со просечна должина и обем,

- “salami” би било пенис со натпросечна должина и обем кој со себе секогаш треба да си носи лубрикант за полесна пенетрација, а партнерката секогаш да биде со позгрчени собрани нозе за да би ја контролирала длабочината на пенетрација на таков пенис, за да не би било болен и со нескани последици таков секс.

- “pencil” би било пенис со над просечна должина но со тенок обем, партнерката треба да применува стегнати нозе, а најзгодна поза е од позади да се искористи самата надарена должина на пенисот.

... без разлика на раса или боја на оштата кожа на телото, кожата на пенисот може да има различна боја исто како што е кај жената со различна боја на брадавиците и вагиналните усни, а за таа пигментација се одговорни меланоцитните клетки кои се диригирани од хормоните што индивидуата ги има, а зголемувањето на нивото на тестостерон во текот на животот ја прави кожата потемна, со кафеава или сивкава нијанса, а протокот на крв во пенисот за време на ерекцијата може да ја направи црвеникава, па дури и виолетова боја на кожата на пенисот што апсолутно нема врска со функцијата и рекецијата на пенисот.

- околу 40% од мажите во светот имаат обрежан пенис т.е. им е остранета кожичката со главчето е исфрлено надвор цело време и не се вовлекува во кожичката што малку им се намалува наглото возбудување при што се задржува подолго ерекцијата пред ејакулацијата.

- необрежан пенис поради самата кожичка што е поврзана со главчето овозможува повеќе надразнување при движење на кожичката посебно осетливо при мануелното галење.

- влакнести пениси, се тие кои имаат густи влакна и во основата и на тестиси што доколку се одржува хигиената не би требало да биде пречка, доколку не се сака да се остранат со бричење или депилирање.

- мазни пениси, се толку свиленкасти дури не им се гледа главната набрекната вена,

- „венозни“ пениси кои имаат силна изразена вена при ерекција која набрекнува па за подолго издржување на сексуалната игра треба да користи подебел кондом.

- „пегаст“ пенис, често пати некои пениси имаат нормална појава на пеги која е последица на пигментацијата.

- „shower“ пенис е тој кој и кога е во ерекција и кога не е надразнет ја има истата должина и обем, но стануваат потешки во ерекција со што се добива т.н. „тешки“ пениси.

Искривени пениси при ерекција, нагоре, надоле, налево или надесно:

- доколку закривувањето на пенисот при ерекција не создава проблем во смисол на болка или друга незгодна ситуација при ерекција и сексуална игра, тогаш не треба да се биде вознемирен, но доколку закривувањето е премногу изразено т.н. Пејрониевата болест и се создава болка за време на ерекција веќе треба да се превземат мерки, додека малото закривување зависи од генетиката, ама често е последица од некоја повреда и после тоа самото заздравување доаѓа до задебелување на сврзното ткиво од што е составен самиот пенис со што му се дава на пенисот поизразено закривување.

penis-curvature-when-to-see-a-doctor.jpg 7946_-_Peyronies_disease_FAQ.width-840.jpg

... но најчесто искривување на пенисот е всушност како резултат на вродената кривина на пенисот која е присутна уште од самото раѓање, а предизвикано од асиметричен развој на покривната обвивка на пенисот (кавернозни тела), кривата обично е надолу (вентрална), понекогаш толку изразена околу 90 степени што младите мажи сметаат дека е невозможно да имаат секс, па сето тоа води до психолошка вознемиреност, така да е добро да се знае дека одреден степен на искривување, да речеме до 15 степени е нормален и може клинички да не е релативен, меѓутоа, кога кривата ќе надмине 30 степени станува проблематична, но ако и тоа не го попречува активниот сексуален живот или мокрењето, може да се остави и така без јавување на лекар, односно ако се мора третманот може да биде медицински или хируршки во зависност од степенот на искривување и коегзистирачките аномалии во уринарната цевка, поблагите степени може само да имаат корист од терапија со андрогени, а за тешки кривини, операцијата е единствената опција и тоа со скратување на подолгата страна или издолжување на пократката страна со „калемење“.

images8.jpg images12.jpg

... Peyronie_ва болест се карактеризира со „plaque“, или тврда грутка, која се формира во еректилното ткиво на пенисот, започнува како локализирано воспаление, а потоа може да созрее во зацврстена лузна, оштетената област може бавно, но ненормално да зарасне, кај повеќето повредата заздравува во рок од една година и грутката не напредува надвор од почетната воспалителна фаза, но во поупорните случаи, грутката се подложува на лузни поради формирање на цврсто, фиброзно ткиво, па дури и може да формира наслаги на калциум, траумата (повреда) може да ги објасни акутните случаи на Пејрониевата болест, но необјасливо е зошто повеќето случаи се развиваат бавно, без очигледен трауматски настан или пак некои случаи брзо исчезнуваат.
...Пејрониевата болест обично се јавува во блага форма која заздравува без третман за шест до 15 месеци, но во тешки случаи, зацврстената грутка ја намалува флексибилноста, предизвикува болка и го принудува пенисот да се свиткува за време на ерекцијата.

... за споредба што значи тешка закривеност на пенисот и Перонијева болест фотка во спојлер.

 
Последно уредено:
Член од
7 септември 2016
Мислења
19.630
Поени од реакции
34.814
Слики треба да ставаме?
...kayser ај глеј си работа, си имаат мака луѓето не е убаво во подфорумов Здравје да се заебаваш, па после не пишуваат тука поради вакви како тебе сеир што терате.
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
19.630
Поени од реакции
34.814
Цела тема за крив пенис (y).
Здраво сакам да ве прашам насоката на пенисот кога ќе биди во ерекција може да биде поставен нагоре или надоле или пак хоризонтално прави.Сакам да прашам од со зависо насоката?
...му посветив внимание на дечкото што можеби си има мака затоа се задржав на негово прашање, почнувајќи од околу да се ,,опушти,, малку да не мисли дека е единствен, а ти да тераш сеир е најлесно, да помогнеш некому да те видам.
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
19.630
Поени од реакции
34.814
... колку сте злобни и лоши!
Здраво сакам да ве прашам насоката на пенисот кога ќе биди во ерекција може да биде поставен нагоре или надоле или пак хоризонтално прави.Сакам да прашам од со зависо насоката?
Zavisi vo koja situacija ke ja dobies erekcijata.. Ako vidis jaki cicki i qurot ti e vo gajki, nasokata na erekcijata ke ti bide ili levo ili desno po nogavicata.. Ako stois gol pred gola zena, nasokata na erekcijata ke ti bide nagore.. Dokolku si natrten u kuceska poza i pozadi tebe penetrira nekoj peder, ondak nasokata na erekcijata na penisot ke ti bide nadole ..
... те зезаат,
пиши го прашањето во подфорумов Здравје ќе ти објаснам, таму да не бидеме офтопик тука или отвори нова тема тука!
... ако со мене се зезате испоштувајте го членот, па пишите му го вашето знаење за тоа што го ,,поседувате,, во гаќите дали имате девијации во ерекција и не туку терајте сеир, зашто не знаете преку ноќ што може да ве снајде, па веќе не ќе го поседувате пенисот, туку ќе ја изгубите контролата и тој ќе биде само дел од вас кој ќе ви ја донесе и депресијата и анксиозноста на сексуална немоќ.
Точно во 00 часот на полноќ ти дојдело мисла за пенис, состав на тематиката да пишеш, алал ти вера. Пиши ми ПП слика од другаро да ти пратам.
...тогаш го пуштив постот како нова тема, прашај модератор на подфорумов или админ во колку саат почнав да ја пишувам и креирам темата со паузи измеѓу за други активности, ова вака малку да те просветлам како фунционира, оти слабо со логиката, па прашање на време кога ,,другарот" твој ќе те изневери, да те видам тогаш што слика ќе пратиш, ич не убаво вака сеир да тераш за здравје.
 
Последно уредено:
Член од
9 јануари 2021
Мислења
706
Поени од реакции
722
Вас едноставно ви е досадно за да пишувате за ваква тема. Секој маж што има крив пенис е под голем ризик, не само одредени групи на крив пенис туку сите се под ризик. Читајте литература и ќе видите дека таквите лица имаат ризик при секс да им се оштети некој крвен сад и да прсни и да искрвари, па после итно да се носи на операција. Треба да внимаваат долу да носат удобна долна облека не да ги стега, да посетат уролог доколку имаат болка при ерекција, пред секс да пребараат каква положба да имаат и други работи.
Тие што се стручни лица нека коментираат на темата и тие што имаат проблеми, а не тие што се тука за да се досадуваат. Доколку имате абдоминални проблеми и проблеми со простата исто така влијаат на ерекцијата и треба да пронајдите решение, доколку сте нервозни земете БЕДОКСИН или Витамин Б6 не ДИАЗЕПАМ бидејќи тој се препишува од лекар и не земајте го на своја рака.
 
Член од
30 јули 2014
Мислења
5.094
Поени од реакции
15.954
Ne znam, vo 2023. godina da ne znaes kako izgleda kur i da prasuvas na forum mene mi lici samo na trolanje. Kurot moze sekakov da bide, nema konecna definirana forma, i toa mislam deka denes e common sense da se znae, sto znam. Ako imas erektilni problemi e drugo, ama da prasuvas za forma i nasoka na kurot, toa e samo zaebavancija koja ne zasluzuva da i se macis i cela tema za toa da pisuvas. Abe i od kur napravivte filozofii i celi referati, da mu kazes na nekoj glup si ko kur kako kompliment treba da go sfati spored vas.
 
Член од
28 ноември 2022
Мислења
229
Поени од реакции
339
Vo celata svoja medicinska kariera so pacienti, pena mi fatila ustata ,,Don't Google it!!!!,, Premnogu bezpotrebni ,,samoanalizi,, na chovekovoto telo sekogash vodat kon pogresna ,,samodijagnoza,,! Sekoj koj ima bilo kakov tip izrazeno opravdan problem kje go pochustvuva i vremeno ke se javi na specijalisticki pregled kade kje dobie tochna dijagnoza!
Zabelezav deka e prisutna soodvetna tema Problem so penisot pri shto smetam deka ovaa tema krajno moze i treba da se zatvori, nalikuva na bezpotrebno amatersko detsko ,,edukativno,, katce.
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
19.630
Поени од реакции
34.814
Vo celata svoja medicinska kariera so pacienti, pena mi fatila ustata ,,Don't Google it!!!!,, Premnogu bezpotrebni ,,samoanalizi,, na chovekovoto telo sekogash vodat kon pogresna ,,samodijagnoza,,! Sekoj koj ima bilo kakov tip izrazeno opravdan problem kje go pochustvuva i vremeno ke se javi na specijalisticki pregled kade kje dobie tochna dijagnoza!
Zabelezav deka e prisutna soodvetna tema Problem so penisot pri shto smetam deka ovaa tema krajno moze i treba da se zatvori, nalikuva na bezpotrebno amatersko detsko ,,edukativno,, katce.
... па нека се затвори, ама мојот труд малку да го цениш? или да направиш и ти сличен пост со поедукативно возрасно објаснување? пренесувањето мора да биде токму „детско“ за да може токму тоа „дете“ да разбере што има проблем, џабе е да имаш знаење, ако никој нема да те разбере, ако истото го пренесуваш како да си на симпозиум меѓу колегите!
П.С.
(таман те пофалив, изгледа погрешно те проценив)

Sekoj koj ima bilo kakov tip izrazeno opravdan problem kje go pochustvuva i vremeno ke se javi na specijalisticki pregled kade kje dobie tochna dijagnoza!
... што да кажам од толку „точности“ не знам колку пациенти испоумреа или останаа „згрешени“ посебно од тие егоцентрични лекари.
 
Последно уредено:
Член од
7 септември 2016
Мислења
19.630
Поени од реакции
34.814
Главчето на пенисот кај сите мажи се во вид на печурка

Penis_Envy_Magic_Mushrooms.jpg


... обликот на главчето на човечкиот пенис како печурка еволутивно се користело за вадење на туѓа машка сперма од вагината на жената, според студијата од 2003 година на Dr. Gordon Gallup за да откриел зошто врвот на пенисот е обликуван „како печурка“, се добил едноставен одговор дека овозможувало уништување т.е. остранување на туѓа машка сперма од вагината која ја испуштил претходниот партнер, теоријата за поместување на спермата вели дека со оглед на тоа што спермата можела да живее неколку денови во цервикалната слуз на жената, доколку таа имала повеќе од еден сексуален партнер во краток временски период, спермата на овие мажи се натпреварувала да се оплоди јајце клетката, затоа, машкиот пенис е извајан со цел да се „измести“ спермата на другите мажи од женската вагина.




... за да го тестира, научниот тим создал лажен пенис и го ставиле во лажна вагина полна со мешавина од пченкарен скроб, која делувала како сперма за да се види колку ќе се извади, па откриле дека 90% од смесата била отстранета од инпровизирана вагина со што се сугерирало дека обликот била еволутивна особина што произлегувала од жените од минатото кои почесто учествувале во оргии за да си ги зголемат шансите за бременост.




... обрежаните пениси не само што имале малку понагласена форма на печурка, туку како резултат на тоа што се обрежани, главата на пенисот била помалку чувствителна при секс, пенисот со ослободена печурка од кожичката се впуштал подлабоко и посилно во вагината на жената потиснување ја спермата на претходниот љубовник.

41586_2011_Article_BFnews2011148_Figb_HTML.jpg latest-silicone-penis-enlargement-sleeve.jpg

...а според една студија од 2013 год, неандерталците имале и боцки на пенисите, но добро што тоа не опстанало и се изгубило со текот на еволуција, таман работа денес машкиот пенис да имаше боцки на него или можеби не е подобро? :toe:
 
Последно уредено:
Член од
28 ноември 2022
Мислења
229
Поени од реакции
339
... па нека се затвори, ама мојот труд малку да го цениш?
Bi cenel bilo chiv edukativen trud samo dokolku korespondira medicinski profesionalno, napisano strogo soglasno medicinata shto ne e vo slucajot. Osobeno bez aludiranje na ,,soodvetni,, sex pozi za shto postoi pod-forum -LJUBOV I SEX
или да направиш и ти сличен пост со поедукативно возрасно објаснување?
Od edukativna priroda za tinejdzeri vo Urologijata kje te nadopolnam so eden povazen moment za masko zdravje, za razlika od ,,postavenosta,, na penisot -TESTISI-
Ne e potreben Google, fotografii i prevod, Angliskiot jazik deneska e shirokorasprostanet pomegju mladinata pri shto temata od edukativen karakter ,,Masko zdravje,, bi bila How to Do a Testicular Self-Exam - Kako da izvrshite samopregled na testisite. Korisno i vo interes na maskoto zdravje, zarem ne?
П.С.
(таман те пофалив, изгледа погрешно те проценив)
Ne sum se zaclenil na forumot za prepukuvanje, falenje ili kritikuvanje od bilo chiva strana. Shto e pravilno napishano e za pozdrav, shto ne e, epa ne e.
... што да кажам од толку „точности“ не знам колку пациенти испоумреа или останаа „згрешени“ посебно од тие егоцентрични лекари.
Soglasno tvojot zaklucok, pacientite treba da se samo-dijagnosticiraat i samo-lekuvaat ,,pravilno,, isklucivo so pomosh na Google! Vo toj slucaj nie specijalistite ,,ne bi trebalo,, da postoime! Dali Google isto taka pomaga i vo op. sala ili za tamu e nadlezen Youtube? Mislam nemoj te molam.
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
19.630
Поени од реакции
34.814
Bi cenel bilo chiv edukativen trud samo dokolku korespondira medicinski profesionalno, napisano strogo soglasno medicinata shto ne e vo slucajot. Osobeno bez aludiranje na ,,soodvetni,, sex pozi za shto postoi pod-forum -LJUBOV I SEX

Od edukativna priroda za tinejdzeri vo Urologijata kje te nadopolnam so eden povazen moment za masko zdravje, za razlika od ,,postavenosta,, na penisot -TESTISI-
Ne e potreben Google, fotografii i prevod, Angliskiot jazik deneska e shirokorasprostanet pomegju mladinata pri shto temata od edukativen karakter ,,Masko zdravje,, bi bila How to Do a Testicular Self-Exam - Kako da izvrshite samopregled na testisite. Korisno i vo interes na maskoto zdravje, zarem ne?

Ne sum se zaclenil na forumot za prepukuvanje, falenje ili kritikuvanje od bilo chiva strana. Shto e pravilno napishano e za pozdrav, shto ne e, epa ne e.

Soglasno tvojot zaklucok, pacientite treba da se samo-dijagnosticiraat i samo-lekuvaat ,,pravilno,, isklucivo so pomosh na Google! Vo toj slucaj nie specijalistite ,,ne bi trebalo,, da postoime! Dali Google isto taka pomaga i vo op. sala ili za tamu e nadlezen Youtube? Mislam nemoj te molam.
...како што реков, погрешно те проценив, туку прочитај што значи форум и социјални мрежи, дали е тоа место за научни трудови или специјалистички едукативен труд, а тоа дали специјалистите треба да постојат со денешни скоро сите купени дипломи и ај научи за овој дел на „бенигна хиперплазија на простата па ќе го положиш специјалистичкиот испит и ќе станеш уролог, немој молим те секојдневно се среќавам со вакви егоцентрични експерти кои сами си заклучуваат што прават другите, као сега ти на овој форум, најде ти со мене попара да сркаш, ајт те молам гледај си го сеирот, такви како тебе во реален живот им давам до знање колку е горе високо, ама и колку е доле длабоко овде не намеравам веќе да ти реплицирам, веќе знам што мустра си, на зборови си некако јак, ама на дело некако слаб си да напишеш нешто овде за пример кога веќе делиш памет на погрешни особи!
 
Последно уредено:
Член од
28 ноември 2022
Мислења
229
Поени од реакции
339
...како што реков, погрешно те проценив, туку прочитај што значи форум и социјални мрежи, дали е тоа место за научни трудови или специјалистички едукативен труд, а тоа дали специјалистите треба да постојат со денешни скоро сите купени дипломи и ај научи за овој дел на „бенигна хиперплазија на простата па ќе го положиш специјалистичкиот испит и ќе станеш уролог, немој молим те секојдневно се среќавам со вакви егоцентрични експерти кои сами си заклучуваат што прават другите, као сега ти на овој форум, најде ти со мене попара да сркаш, ајт те молам гледај си го сеирот, такви како тебе во реален живот им давам до знање колку е горе високо, ама и колку е доле длабоко овде не намеравам веќе да ти реплицирам, веќе знам што мустра си, на зборови си некако јак, ама на дело некако слаб си да напишеш нешто овде за пример кога веќе делиш памет на погрешни особи!
Devojce, pred se nauci kako se vodi normalna i kulturna konverzacija pomegju dve licnosti, potoa stekni go pravoto da govoris za drugite a kako tercijalno neka ti ostane ,,hobi,, medicinata. Jas svojot prv specijalisticki ispit sum go polozil pred 26 godini, gledam deka sum ti ,,interesen,, pa ti odgovoriv.
Dodeka okolu lekuvanjeto na tvoite frustracii i kompleksi, so nagli i nedolicni ispsdi kon drugi lica forumot ne go gledaj kako tvoe soodvetno katche.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom