абе внатре го чувам кога ке отвори некој вратата надвор излегува и нема да го видам после ке доага зад мене и надвор ке излезе..и оди најди го послеPa zemi i civaj gi vnatre ne gi pustaj nadvor da ne begaat jas moeto go cuvam vo stan i e srecna macka. :wink:
Cute story :wub:Јас чувам мачка...
Ми живее во дворот...
Ми се храни од контењерите...
Пред некое време роди 6 мачиња од кои 5 ги изеде а едно го остави без едно око...
Сега мачето е збудалено и не ми дава ни да го погалам...
Се прашувам зошто...
Хипозата не би реагирала целосно на маче без едно око хахаCute story :wub:
П.С
Носи го на психолог, можда ќе дознаете зошто.
Хипноза е особено ефективен метод. Ги враќа по 9 животи уназад.
Уф жално...мачка канибалист...ако мачката ја чуваш и ја сакаш не е лошо совет од ветринар зошто ги јаде мачињата? знам дека мачките го изедат својот пород ако почувствува дека мачето е болно или нешто не е во ред...има многу мачки кои се жртва за своите мачиња,кај нив мајчискиот инстинкт е по развиен.Јас чувам мачка...
Ми живее во дворот...
Пред некое време роди 6 мачиња од кои 5 ги изеде а едно го остави без едно око...
Се прашувам зошто...
Мачорите имаат навика да ги убиваат своите мачиња кои ги напраиле. То ест, ако дојдат до нив, знаат да ги задават. А случајот кој ти го кажуваш е од причина што малите мачиња се родени со некаква маана. Мачката знае да ги изеде буквално, то ест да не остави никаква трага од оние мачиња за кои ќе процени дека не се способни да преживеат или имаат некоја болест, веројатно умеат да гледаат подлабоко од нас луѓето. Не е непознат случај, само што обично мајката мачка знае да го стори тоа со едно или две од сите новородени. Сите чим ги изела, значи многу идиот мачор нашла за да и ги напраи, па сите фалц искочиле.Јас чувам мачка...
Ми живее во дворот...
Се прашувам зошто...