Мачки (општи дискусии)

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Не го оставај мачето во нивна близина! Леле се згрозив бе, греота:(
го земав кај мене внатре, незнам надвор како ке го пуштам единствено да ги елиминирам тие мачори
--- надополнето: 10 јуни 2012 во 16:04 ---
значи ке искочам да му помогнам на мачето да ги избркам тие мачорите ке влезам внатре и го слушам пак пишти од надвор и кога ке видам од прозор што ке видам пак врз него

M

Moon Child

Гостин
го земав кај мене внатре, незнам надвор како ке го пуштам единствено да ги елиминирам тие мачори
Неможеш да го подариш некаде мачето?
Пробај бркај ги двата мачори, мавај ги со влечки, со било што што ќе ти се најде при рака ќе престанат да доаѓаат...
Ако и тоа не успее, метакот... Греота е мачето мало е тоа уште едвај се движи:(

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Неможеш да го подариш некаде мачето?
Пробај бркај ги двата мачори, мавај ги со влечки, со било што што ќе ти се најде при рака ќе престанат да доаѓаат...
Ако и тоа не успее, метакот... Греота е мачето мало е тоа уште едвај се движи:(
неможам да го подарам ептен ми е мило,срце многу е убаво паметно, ги мавав и со дрвја и со камења ке избегаат и пак доаѓаат мачорите, следниот пат ке ги ликвидирам, додека да се решам од тоа мачорите ке го чувам кај мене внатре

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
неможам да го подарам ептен ми е мило,срце многу е убаво паметно, ги мавав и со дрвја и со камења ке избегаат и пак доаѓаат мачорите, следниот пат ке ги ликвидирам, додека да се решам од тоа мачорите ке го чувам кај мене внатре
Стај им отров на неколку парчиња салама и дај им ги. Само пази со тоа отровот мачето твое да не дојде во допир па беља да направиш.

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Стај им отров на неколку парчиња салама и дај им ги. Само пази со тоа отровот мачето твое да не дојде во допир па беља да направиш.
ги ликвидирав мачорите на друг начин, иначе ова го пробав вчера за малце мачката(мајката на мачето) ке го изедеше месото и ке се отруеше:)

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Како тоа да им даде отров? :mad::mad::mad:
Нели, малку размислуваш што пишуваш?
Јебем ти вакви љубители на животни....
Иди со тоа стоката од Вардариште... бар ќе те плаќаат...
--- надополнето: 11 јуни 2012 во 19:28 ---
ги ликвидирав мачорите на друг начин, иначе ова го пробав вчера за малце мачката(мајката на мачето) ке го изедеше месото и ке се отруеше:)
Секоја чест:tapp:
Се молам само побрзо да дојде денот кога и кај нас ќе се воведе полиција за животни, па ќе видам како ќе ги труете тогаш- СТОКИ ЕДНИ !

M

Moon Child

Гостин

Се молам само побрзо да дојде денот кога и кај нас ќе се воведе полиција за животни, па ќе видам како ќе ги труете тогаш- СТОКИ ЕДНИ !
Не си во право. И јас обожавам мачки, ама не е во ред да силуваат 2 месечно маче. Тоа ти е исто како педофилијата кај нас. Ти би оставила на слобода човек што е педофил? Исто ти е. И јас би ги ликвидирала.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498

Смири живци девојче, не се пали и не ми соли мене памет за љубов кон животни. Што да им прави тогаш на нервно пореметени мачори што сексуално му го напаѓаат мачето и не знаат за прекин? Друг ден него ќе почнат да го гризаат па што треба да направи, да се наведне за да подобро да може да го дофатат? Ти кажа дечкото дека пробал на 200 начини да ги оттргне од идеата но џабе.

Јас ви ја разбирам љубовта кон животните ама се си има граница бре.

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Не си во право. И јас обожавам мачки, ама не е во ред да силуваат 2 месечно маче. Тоа ти е исто како педофилијата кај нас. Ти би оставила на слобода човек што е педофил? Исто ти е. И јас би ги ликвидирала.
Која ви е логиката?
Тоа не е чин на силување, ете толку од вашето познавање, туку чин на покажување на доминантност. Додека е мало мачето, можел да го чува само дома, без да воспоставува контакти со други мачки. Пред се за негова здравствена безбедност.
Мачките се територијалци. Логички и да реагираат кога ќе им се донесе нов член на нивна територија.....
Педифилија, силување.... ќе се утепам, тешко на животниве со вас...

O

Orion.

Гостин
Имам голем проблем, едното маче(најмалото, машко е) 2ипол месеци има негде и е подложено на сексуално насилство од страна на едниот мој поголем мачор(негов брат од истата мачка) и од уште 2 маалски мачора, и цело време се обидуваат да го спарат, а оно пишти ли пишти незнам више што да правам цело време го силуваат, на крај ке земам сите ке ги скинам со воздушна
Боже зар и кај мачките постои педофилија. . .

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Единствен пример за прав психопат беше еден голем портокалов мачор, кој како што движеше територијално, во пар минути ги давеше мачките што ќе ги сретне (мажјаци, женки, млади, стари итн.). не зборам природни пресметки меѓу мачки, каде си одмеруваат сили, ова беше директен напад за врат, и во рок од минута мачката мртва, и во потрага по нови мачки. Во соседството кај нас скоро ниеден мачор не остана жив, а мојот бегаше дома кога ќе го забележеше мачоров. Дознав подоцна дека некој со цигла го утепал мачорот за да не му задави две бебиња мачори.

Кај мачки е нормално да има пресмтеки и одмерувања на сили, заземање на доминатни положаи во нивната заедница и така натаму. Во споредба, канидите можат вода да им носат на фелиноидните раси животни кога се работи за доминантност и моќ во нивната заедница на општење. Далеку поизразена и поважна им е. И често се случува уште од мали да "им го покажат местото во групата". Единствено кога се работи за храна, за да не му стават многу малку, се согласувам да се храни посебно, ама за се друго, единствено повеќе штета се прави.

Јас така правев како Комитата, со еден мој мачор (меѓу првите), на крај сите мачки го сметаа за аутсајдер, бидејќи го чував дома, и немаше општено со ниедна мачка од соседтсвото. Комплетно изолиран. Наскоро после тоа не сакаше да јаде, не сакаше да се движи, го носев на повеќе ветеринари, никој не можеше да ми каже што е проблемот, освен дека "нема воља". Дека "изгубил воља за живот" и наското после тоа почина. Имаше и на Animal Planet нешто слично, каде единки кои не се прифатени од средината каде живеат, ако не најдат нова група каде ќе општат, губат воља за живот, се повлекуваат и умираат (далеку од очите на сопствениците - ако некој ги чувал).

Тоа што го кажа Ивана е точно. Имам доста искуство со чување на мачки, и отпрвин и јас размислував како господинот трујач погоре, ама за се има неукост, така и за вакви ситуации. Ваљда не чувал до сега мачки (ако чувал, тогаш уште полошо). Сум имал мачки кои биле алфа во својот табор, и тие кои биле на дното од нивната скала на моќ. Ако се мешаш во нивната психа и начин на кој функционираат, само полошо ќе направиш. Мислиш дека кога ќе порасне малото мачорче што го имаш, дека работите ќе бидат поинаку? За разлика од нас луѓето, мачките ретко се менуваат карактерно кога стануват возрасни единки. Ако било доминантно како мало маче, такво ќе остане и кога ќе порасне, ако било субмисивно како мало, такво ќе биде и како возрасен мачор/ка.

M

Moon Child

Гостин
Која ви е логиката?
Тоа не е чин на силување, ете толку од вашето познавање, туку чин на покажување на доминантност. Додека е мало мачето, можел да го чува само дома, без да воспоставува контакти со други мачки. Пред се за негова здравствена безбедност.
Мачките се територијалци. Логички и да реагираат кога ќе им се донесе нов член на нивна територија.....
Педифилија, силување.... ќе се утепам, тешко на животниве со вас...
Чекај сега, ти викаш да се силува малото маче на сметка овие да останат живи? Колку сака нека е нивна природа грозно е. Пробал да ги избрка не бивало и им пресудил.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Чекај сега, ти викаш да се силува малото маче на сметка овие да останат живи? Колку сака нека е нивна природа грозно е. Пробал да ги избрка не бивало и им пресудил.
А што ако тоа мало маче кога ќе порасне, ете е едно од оние ретки случаеви за кои зборев, и стане доминантно, и земе да го прави на други мали (или големи) мачори, истото што го искусило претходно?

Во ред е некој друг да земе да му го отруе мачоров на Комитата, или твоето на пример? Каде ја повлекувате вие чесни души границата на етика и морал?

Само додека ве засега вас лично или?

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
Смири живци девојче, не се пали и не ми соли мене памет за љубов кон животни. Што да им прави тогаш на нервно пореметени мачори што сексуално му го напаѓаат мачето и не знаат за прекин? Друг ден него ќе почнат да го гризаат па што треба да направи, да се наведне за да подобро да може да го дофатат? Ти кажа дечкото дека пробал на 200 начини да ги оттргне од идеата но џабе.

Јас ви ја разбирам љубовта кон животните ама се си има граница бре.

Мислев дека се шалиш, ама ти тоа озбилно...Сексуално напаѓање на маче? Нервно пореметени мачори??? Можеби овие мачори треба да ги затвараме у некаков затвор за педофилски мачори и секој месец да ги подложуваме на психо-тест?

Прво, ти не ги разбираш животните, а уште помалку љубовта кон животните.

Не знам за тебе, но јас не сум слушнала мачка да остане трудна ако не е спремна за парење. Чинот на парење на мачките, нам ни изгледа како најбрутално силување. Дали заради тоа треба да почнеме да апсиме мачори?

Не е невообичаено возрасните мачори да ги малтретираат малите мачиња, на начин кој ни личи на спарување. Веруј дека нема врска. Се случува и возрасен мачор да јавне друг, но тоа не значи дека се во некаква хомосексуална врска. Ваквото однесување најмалку има врска со секс, повеќе има врска со покажување на доминација, помешани мириси (од некоја мачка во терање) и уште кој знае што.

Најмалку што може да направи за своето маче погоре загржениот љубител на мали слатки мачиња е да го прибере мачето дома, док не пркне малку и док не стекне сила самото да се избори за своето место во друштвото на мачките.

Користењето на отров нема оправдување во ниту еден случај, најмалку во случај кога се работи за извитоперена перцепција на работите и недосфаќање. Во недостаток на доволно јак збор кој би го опишал ваквиот налудничав предлог, ќе се ограничам на најпростиот-НЕХУМАНО!

Kajgana Shop

На врв Bottom