Марио Јовановски
: )
- Член од
- 19 април 2007
- Мислења
- 629
- Поени од реакции
- 37
па не е
Ti od koja strana si?Има стотици форуми со масонска тематика, на кои отворено се дискутира ова прашање меѓу масони и не-масони.
Дали мислиш дека ако имав намера да кријам нешто ќе ставев ник Зидарски?!
На друг еден форум (не спомнувам од почит кон колегите од Кајгана), доста активно пишувам и доста отворено зборувам за сите прашања. Тоа што ти не го разбираш масонството и мислиш дека е тоа некаква тајна организација и дека за секој што збори за неа следува смрт - тоа е чиста параноја. Погледни по интернет - има неколку милиони сајтови на кои се зборува за масонството. Секоја Голема Ложа има свој сајт. Речиси секоја поединечна ложа има свој сајт. Има стотици форуми со масонска тематика, на кои отворено се дискутира ова прашање меѓу масони и не-масони.
Масонството не е тајно од 1717 година. Речиси 300 години!!! Но... како што реков - полесно е да се верува на теории на заговор, отколку на јасните факти.
А колку до перењето на мозоци - немој да си придаваш толкаво значење. Никому не си му потребал за да се занимава со тебе и да ти го пере мозокот за било каква цел. :nenene:
Ајде јас ке ти кажам. Зидарски е масон. Задоволен сега? Зидарски извини ако не сакаше да го кажеш тоа во јавноста, а јас без твоја дозвола го кажав.Ti od koja strana si?
Зошто се трудиш да ти веруваат? Масоните не се докажуваат бар тие не....Јас истото јавно го кажувам, без проблем... И за да уточнам, за да нема недоразбирања и бесмислени прашања - НЕ СУМ член на ложата во Македонија, бидејќи не живеам таму!
За жал не можам да посветам многу време на оваа дискусија и да пишувам поопширно. Ќе се обидам, колку што можам, се разбира.