Crazy in Love
Here's looking at you kid.
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 23.859
- Поени од реакции
- 25.413
Е ај сега и ти, они не знаат, ние знаеме. Што ако се правеле со ракавици? М?Тешко овие да знаат нешо за отисци и днк.
Е ај сега и ти, они не знаат, ние знаеме. Што ако се правеле со ракавици? М?Тешко овие да знаат нешо за отисци и днк.
Дали треба да се фатиме за пушка да направиме неколку масакри за да добиеме работа или пратеничко место во државата? Али Ахмети и компанија во нормална држава ке беа обесени на плоштад, а не да станат пратеници. Грчка е во Нато и ЕУ, таму сте исто 10-15% па кај се вашите права. Само штета што нашиот менталитет не е како грчкиот, колку и да ги мразам.Немој со ова што го повторуваш веќе 1000 пати да кажеш дека се чувствуваш загрозен, дискриминиран или уплашен, во оваа држава која ја водат 90% македонци,
само замисли како се чувствуваа албанците во држава со 1% албанци во институциите....
И јас се повторив неколку пати дека и мене ме претепаа група пред неколку години но ниту една телевизија не објави иако полицијата знаеше....
замисли тогаш да се објавуваа сите детски тепачки што се случуваа......
Тоа што се случуваат инциденти не е крив албанскиот народ, туку е крива државата што не презема мерки, јас или секој албанец нема да го брани криминалецот,
Идиотски е да се чувствуваш дискриминиран затоа што државата ги фаќа или осудува само криминалците македонци, туку јас како албанец се / треба чувствувам дискриминиран затоа што државата (полицијата) не ги фаќа криминалците во моето маало или село или град (албанци) значи со тоа ја завршува својата работа.....
Тоа што пред да знаете кој е сторителот на масакрот веднаш да навалувате дека албанци биле убијците кажува јасно за паранојата, тоа јасно говори дека очајно чувствувате потреба да најдете што повеќе начини или оправдување за вашата омраза кон цел еден народ...
Ве молам не го генерализирај народот според криминалците, тоа што од вашите телевизии за албанците сте слушале дека прават само криминал.... НЕ Е ВИСТИНА жими Бога
Глупо е да ги оправдуваш навредливите извикувања затоа што некои хулигани албанци “успеа“ да се појавуваат во ТАКАНАРЕЧЕНИТЕ НЕЗАВИСНИ ТЕЛЕВИЗИИ....
Знам дека имаше инциденти, но не за цела држава да се чувствува загрозена,
сакам да кажам дека албанците не го праваат ова организирано, нема организација, нема партија која го подржува ова, нема невладина орг.,
Убијците заедно со нарачателот се гледа со голо око дека сакаа ова убиство да изгледа како последица или континуитет на инцидентите.....за жал успеа во тоа....
Јас не претепувам, не палам цркви, и пак не повикувам на насилство ниту една страна....така е со мнозинтво во секој народ, вие сигурно не спаѓате во оваа мнозинство во вашиот народ....
Ве советувам дека ви треба групна психичка терапија на голем број македонци, очајно боледувате од албанофобија помешано со параноја, најопасен симптом несомнено вие е дека многу лесно се манипулирате и убедувате во политиките на било која власт дека албанците ви се опасност и дека сте алергични на нив.......
досега ве обедуваа на ова: МРТОВ албанец Е ДОБАР албанец (од србите го научилте), ЗА Албанци ГАСНИ КОМОРИ (инспирирано од холокаустот), СМРТ Албанци (уште од срби), албанско ПЛЕМЕ ( за ова незнам), и дрг
Ова го напишав само за оние кои барем еднаш го избикувале барем едното од овие “пароли“...
Се извинувам на нормалните македонци (македонски амеби) , ги почитувам сите.....
и се извинувам за вон темава....
Баш разбирлив е концептот. Значи ова е грчка нарачка која се извршува преку српски врски, кои постојат уште од времето на УДБА и КОС. За тоа го напаѓаме српскиот државен врв.Да, многууууу едноставен концепт
.....Мора да се шегуваш.....
За ова да се направи....треба илјадници саати материјал да прегледаат....и пак нема да знаат со сигурност....бидејќи можеби и со странски таблици да била пред да ги стават овие.Дечки дека профилот ми е првичниот баниран ке пишам вака може според мене еве еден предлог може да побараат снимки од сите бензински од таа околина сто посто поминала колата и напунила бензин кој сака нека се јави и нека предложи сите бензински од таа околина да ги прочешлаат
и браво за немакедонскиот модератор многу добро банира те сакам сакаш да се фатиме
Мислиш не го направиле тоа до сега. Тоа што ќутат и ништо не кажуваат, не значи дека не работат.Дечки дека профилот ми е првичниот баниран ке пишам вака може според мене еве еден предлог може да побараат снимки од сите бензински од таа околина сто посто поминала колата и напунила бензин кој сака нека се јави и нека предложи сите бензински од таа околина да ги прочешлаат
и браво за немакедонскиот модератор многу добро банира те сакам сакаш да се фатиме
Возилото не е увезено ниту продадено во Македонија.главно прашање...Кој го увезол возилото во Македонија..и на кој го продал???.....таа иформација мора да ја има МВР
Еве и дека правеле со ракавици ама пак ке го кркаат , тоа ти гарантирам. Да не откриваме детали филмски.Е ај сега и ти, они не знаат, ние знаеме. Што ако се правеле со ракавици? М?
Дај Боже...Еве и дека правеле со ракавици ама пак ке го кркаат , тоа ти гарантирам. Да не откриваме детали филмски.
Не знам зошто мислиш така....желките сигурно не се бават со некаква истрага за да ги оневозможуваат гневни луѓе кои се препознаваат во 5-те (очигледно) случајни жртви, а кои само овде и само овде се нарекуваат хулигани, а во светот ги нарекуваат протестанти...Насилните протести во моментов се контрапродуктивни.....голем дел ресурси наместо за истраги и спречување на криминал....се пренасочуваат кон обезбедување и кон протестите
....без разлика на некомпетентноста и некоординираноста на првите луѓе на МВР....во МВР постојат и работат експерти на кои треба да им се даде шанса и простор за работа...за да ова злодело биде расчистено и во иднина да се спречат слични
....на МВР треба да и се даде простор да делува...и во зависност од постигнатите резултати...доколку има потреба...притисокот на јавноста правилно да се насочи
Офтопик
Темава отиде во погрешен правец....како и многу други теми...секој инцидент се употребува за меѓуетничко или меѓурелигиско препукување......крајно време е модераторите да поделат некој бан и да ја спуштат топката....бидејќи се почесто насилството и идеите од виртуелниот свет преоѓаат во реалниот
Нарачателот е клучот. Доколку разговараме за настанот, темата е исцрпена.Не е убаво да навлегуваме во детали кои се нарачателите. Не во оваа тема. Има други теми и можеме да шпекулираме до 101 и назад. Тука да се задржиме на настанот.
Од ова излез нема, ја не знам стварно како во иднина ќе живееме со такво сознание дека е можно повторно некој кога сака да си помине граница и да направи зулум.Граница всушност нема.Таа е поставена онака од икиш, колку да се речи дека има граница.. Нема шанси некој да им дозволи да изградат ѕид.Веднаш ќе летнат бомби, ракетни минофрлачи и што уште не..
Не, сакаат да кажатИ да не биде комплет оф-топик....слика од некаква кола, со украдени, неважечки таблици!? „Некој ако го видел возачот....“ wtf!?....дај Боже да ме разубедат, ама мене ми делува како „еве....работиме нешто, не сме без ич“....