Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.314
Во 05.26h не ти сфаќа мозочето, те сфаќам.

Пpво, се дpужам со албанци, се дpужам и со македонци-муслимани. Самите тие си го кажуваат тоа, без сpaм (оние со кои што се дpужам pеално гледаат на pаботите).

Втоpo, тaкозвани, затоа што ни они не знаат на што се - македонци-муслимани, тоpбеши, бошњаци...

А, зa пpимеpи - скpолај по топиков и ако имаш сила пpочитај, ги има многу постpашни.

И не се сpaмам да си го одбpанам моето мислење, не pазмислуваат сите како ти.
Вака зборат: „Еј другар фала што се дружиш со мене, иначе јас сум затуцан необразован од 15 век излезен.“

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.742
Поени од реакции
8.760
Богатството на Македонскиот јазик не е во литературните правила, туку во народните говори.
Сепак сметам дека е подобро да го почитуваме, отколку нашиот јазик да личи на соседните ни јазици.
Ај ептен сме офтопик, мене тоа В секогаш ми боде очи.

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Абе ги знам таквите како тебе и тие слични од невладини организации... лигуши невидени. Повикуваат на мир нонстоп само за едно бесплатно патување до Брисел...ајде молим те остави не на раат... ако тебе не ти е гајле за децата има на кој му е.
Хахаха...е, сега ме насмеа...

Јас со невладини немам никаква вpска, освен шо во основно сум садел дpвја и собиpал отпадоци од по шума.

А, гледам, ако си ги оставам на тебе децата ќе свpшам pабота...хахаха...

makedonec_bt

Проф. по улични науки
Член од
15 април 2012
Мислења
146
Поени од реакции
102
Болесници можат само да повикуваат на војна пошо не знаат како е во војна и кој најмногу гине. Е, толку!
--- надополнето: 16 април 2012 во 05:22 ---

Поинаку да ви свpтам внимание - јок.
а што велиш да ги остајме да не поситнат уште малце и ко ке станиме ние 200000 како нив тогаш што ке прајме ко ке не колат секој ден види во египет, саудиска арабија, косово а убо ке ти биди и ти се кладам дути и тие што ти се блиски ке ти го свртат грбот оти прашајги нив и секој албанец што посакува ке ти реци мир ама во главата приоритет му е голема албанија а ние ке си свиркаме ке си велиме имаме власт што не лажи министерства полни со Албанци функиционери схо не знат по пат да одат а македонскиот народ плачи за леб додекс Албанците градат куки со лифтови

?

..........

Гостин
Оваа илинденка е дефинитвно болна... 100%
Дефинитивно, значи дефинитивно проблемот е што многу луѓе треба на своја кожа да осетат вакво нешто за да им дојде умот... се читате ли бе вие болесници кои што повикувате на смирување на страстите... кога ке ни се смират страстите може и ваше дете да биде следна мета, нели гледате дека не престануваат.
И смени никот илинденке не ти доликува тој име на овој форум да го носиш...
Пријателе, дали ти можеби имаш доказ и знаеш со сигурност кој се убијците?

гледам уште рано сабајле си распалил на темава...

• Ми се допаѓа
Reactions: Meh

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
а што велиш да ги остајме да не поситнат уште малце и ко ке станиме ние 200000 како нив тогаш што ке прајме ко ке не колат секој ден види во египет, саудиска арабија, косово а убо ке ти биди и ти се кладам дути и тие што ти се блиски ке ти го свртат грбот оти прашајги нив и секој албанец што посакува ке ти реци мир ама во главата приоритет му е голема албанија а ние ке си свиркаме ке си велиме имаме власт што не лажи министерства полни со Албанци функиционери схо не знат по пат да одат а македонскиот народ плачи за леб додекс Албанците градат куки со лифтови
Јас не знам зошто воопшто би коментиpaл на ова и сличните.

Само едно ме интеpесиpа - 2001 беше пpед 11 години. Во меѓувpеме се десија толку многу pаботи. Сега, некој што бил 10-11 години тогаш сега повикува на етничко чистење...не сфаќам.

А, за тоа што тие гpадат куќи, а ние немаме леб да јадеме пpашај ја Владата.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.742
Поени од реакции
8.760
Добро, ај опрајте се, сабајле ќе треба да бришат 10 страни, нема смисла.
Да се надеваме утре ќе ни џитнат уште некоја информација... јас само барам по форуми, сајтови, некој нешто ново да каже - но нема...
Тоа е што е, мораме да чекаме.

Бидете мирни утре и смислете одговор на прашањето ,,Зошто и против кого протестирате?,,

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.314
Пријателе, дали ти можеби имаш доказ и знаеш со сигурност кој се убијците?

гледам уште рано сабајле си распалил на темава...
Чоек, добро што ќе сменат доказите? Мислиш ќе сменат нешто освен твоето јадење гомна тука. Ти разбираш дека работата е скоро готова или треба да ти се црта. Не е дојдено да се спречи, туку треба да се лечи. Јас незнам што не сваќате бреееее.

makedonec_bt

Проф. по улични науки
Член од
15 април 2012
Мислења
146
Поени од реакции
102
Јас не знам зошто воопшто би коментиpaл на ова и сличните.

Само едно ме интеpесиpа - 2001 беше пpед 11 години. Во меѓувpеме се десија толку многу pаботи. Сега, некој што бил 10-11 години тогаш сега повикува на етничко чистење...не сфаќам.

А, за тоа што тие гpадат куќи, а ние немаме леб да јадеме пpашај ја Владата.
јас не сум слепец гледам што прај владата си прај секој ден повеке поени со тоа што ни го кажува тоа што сакаме да го слушниме, а сите знаеме дека е лага ама пак си велиме ај мози овај пат ја казват вистината и на крај пак било лага пак го јаде македонскиот народ додека има платеници на партиите сите ке си седат ке прат како што му кажуваат партиите се дур не дојди нивно дете на ред. И ДА НЕ СЕ ЛАЖИМЕ РЕДНО ВРЕМЕ Е 90 % од селото и лугето кажуваат дека се албанци таа е сликата ГИ УБИЈА Албанци сега ке дадат потера а тие се кријат во некој подруми во косово оли босна а ние гневот го исказваме со букви зборови и реченици кои во никој случај не поможваат за македонскиот народ

?

..........

Гостин
Чоек, добро што ќе сменат доказите? Мислиш ќе сменат нешто освен твоето јадење гомна тука. Ти разбираш дека работата е скоро готова или треба да ти се црта. Не е дојдено да се спречи, туку треба да се лечи. Јас незнам што не сваќате бреееее.
Како што ке сменат доказите? како би знаеле кој е ввиновен ако нема докази? како може да обвиниме некој кога нема докази?
Она што не можам да го разберам: како тоа и која ситуација е готова?
Има институции платени од народни пари што треба да ја завршат својата работа, ако неможат нека поднесат оставка.
Да се повикува народ да оди во граганска војна и да тепа и убива Х личности по улица заради некои измислени национални или верски убедувања идеологии е крајно нездраво...

T

Tetro

Гостин
Веста да ја забележиме како потенцијален продолжеток на случувањата.
http://sky.mk/svet/20236-Косово-Изрешетано-српско-возило.html

Возило на еден косовски Србин е изрешетано синоќа околу 22:30 во селото Чабра, во близина на Зубин Поток, населено со Албанци, јави Радио Контакт Плус.
Сопственикот на автомобилот, Србин од селото Зупче, како што пренесе Контакт Плус, во моментот на нападот бил во посета на еден Албанец и останал неповреден.

Оштетено било возило марка "Пасат", а случајот бил пријавен во косовската полиција која спроведува истрага.

Селата Чабра и Зупче се наоѓаат помеѓу Косовска Митровица и Зубин Поток на северот од Косово.

makedonec_bt

Проф. по улични науки
Член од
15 април 2012
Мислења
146
Поени од реакции
102
е
Како што ке сменат доказите? како би знаеле кој е ввиновен ако нема докази? како може да обвиниме некој кога нема докази?
Има институции платени од народни пари што треба да ја завршат својата работа, ако неможат нека поднесат оставка.
Да се повикува народ да оди во граганска војна и да тепа и убива Х личности по улица заради некои измислени национални или верски убедувања идеологии е крајно нездраво...
е ти ова оди објасни му го на шипарите и види шо ке ти речат и со шо со ке ти речат ако сфакјаш

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.314
Абе кој повикува народ да тепа по улици, ти се слушаш што збориш. Прашај колку полиција има у Радишани, не е отидена таму да ги брани Радишанци, туку да спречи одмазда, разбираш. Неможеш ти со твојот говор да спречиш нешто, што веќе се случува. Не им е гајле за твоите докази. Чак што више со таков говор провоцираш уште повеќе да се изврши одмазда. АЛОООООО! Толку ли си слеп, што ти измакнува низ очи. Разбираш дека помина рокот за спречување. Сега е можно само лечење.

Не повикува никој граѓанска војна, туку ти го предочувам тоа што се случува. Помина времето за доказите, за жал. Се бараат глави....
--- надополнето: 16 април 2012 во 06:09 ---
И да, не е оваа ситуација онаа кога невладините излегуваат и повикуваат на трезвеност. Во овој момент, тоа би имало ист ефект, ко некој да излезе на плоштад и повика на војна.

Очигледно некои луѓе се навикнати на овие Гандиевски говори.

makedonec_bt

Проф. по улични науки
Член од
15 април 2012
Мислења
146
Поени од реакции
102
Абе кој повикува народ да тепа по улици, ти се слушаш што збориш. Прашај колку полиција има у Радишани, не е отидена таму да ги брани Радишанци, туку да спречи одмазда, разбираш. Неможеш ти со твојот говор да спречиш нешто, што веќе се случува. Не им е гајле за твоите докази. Чак што више со таков говор провоцираш уште повеќе да се изврши одмазда. АЛОООООО! Толку ли си слеп, што ти измакнува низ очи. Разбираш дека помина рокот за спречување. Сега е можно само лечење.

Не повикува никој граѓанска војна, туку ти го предочувам тоа што се случува. Помина времето за доказите, за жал. Се бараат глави....
--- надополнето: 16 април 2012 во 06:09 ---
И да, не е оваа ситуација онаа кога невладините излегуваат и повикуваат на трезвеност. Во овој момент, тоа би имало ист ефект, ко некој да излезе на плоштад и повика на војна.

Очигледно некои луѓе се навикнати на овие Гандиевски говори.
Значи ако не ги фатија терористите што ги изрешетија децата во косово мислите дека нашето мвр ке ги најде овие хехехе да немало организиранје да немало револт да немало протести ем да одиме едно оро да изиграме тогаш а види што пиши на палорите кога протестираат Албанците умрете каури, смрт за вас, голема албанија каде се тв станиците и вашите смирувацки тензии тогаш а? КОЛКУ побрзо се освести македонскиот народ дека овие партии не се борат за наше добро ниту за идиниата наша или за нашите следни генерации одамна партиите не продадоја за пари сега гледаме како на кило не продаваат само слепци би рекле на смируване бидејки шипојве немаат исав не знаат каде е доста и децава биле невини што вредат шипојските животи повеке од на овие деца?

Kajgana Shop

На врв Bottom