Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
6 ноември 2013
Мислења
215
Поени од реакции
50
@Ali Pasha
Што не го коментираш линкот од дечкото дека и Македонец бил убиен зошто не застанал на пункт. Те прашаа дали имаш пример Македонец да убил Албанец само затоа што е тоа по националност и даде глуп пример кој одма ти го побија со аргумент. Или не го виде линкот?
Сега што правиме? Дечкото од линкот и овој што ти го постираше биле убиени ради нивната националност или зошто не застанале на пункт?
епа и јас тоа му пишав тврди дека бил убиен тој што возел само дека бил албанец а нели не допрел од кај да знае полицијата кој е што е

A

Ali Pasha

Гостин
Па сега барем не се правам паметен да дискутирамз а слуќај од пред 12 годину. Освен ако не си нечиј роднина од тие па раскажуваш своја верзија на настанот, нема поента муабетов.
Зошто бе гледате само тоа што сакате да го гледате, а не реалната слика?
Па кој бе го спомна убиството од 12 години порано, за детето што играше баскет. Јас, или тоа балеринчето? И побара случај кога обратното се случило, да се убива албанец само затоа што е албанец, и јас му посочив само еден ден порано, инцидент кој како последица го имаше утрешниот инцидент.

Член од
13 август 2008
Мислења
1.145
Поени од реакции
893
Денес муџиве сакаа да поминат низ мостот за накај собрание.
Уште еден изгубен работен ден. Успеаа ли барем или ги начекаа во тесно?

Член од
6 ноември 2013
Мислења
215
Поени од реакции
50
Зошто бе гледате само тоа што сакате да го гледате, а не реалната слика?
Па кој бе го спомна убиството од 12 години порано, за детето што играше баскет. Јас, или тоа балеринчето? И побара случај кога обратното се случило, да се убива албанец само затоа што е албанец, и јас му посочив само еден ден порано, инцидент кој како последица го имаше утрешниот инцидент.
абе човече сфаќаш ли што ти пишуваме работава е дека полицијата не знаела кој има во кола пукала пошто колата не застанала и од неа било пукано кон полицијата а наредниот ден со умисла е убиен Ванчо само заради тоа што е Македонец како крвна некоа си одмазда,слично како и со Смилковско Езеро како одмазда за убиството во Гостивар на двајцата Албанци!

A

Ali Pasha

Гостин
@Ali Pasha
Што не го коментираш линкот од дечкото дека и Македонец бил убиен зошто не застанал на пункт. Те прашаа дали имаш пример Македонец да убил Албанец само затоа што е тоа по националност и даде глуп пример кој одма ти го побија со аргумент. Или не го виде линкот?
Сега што правиме? Дечкото од линкот и овој што ти го постираше биле убиени ради нивната националност или зошто не застанале на пункт?
Пхаа, па го убиле затоа што мислиле дека е албанец во кола, бидејќи само албанецот се плашел да застане на пункт, полн со пијани лавови и друга багра.
Исто како од друга страна, си видел албанец да не застане на пункт на УЧК? Не, оти не се плашел дека може да му се случи нешто.
И припадник на УЧК би пукал на кола што не застанува, мислеќи дека македонец е внатре, а не албанец.
Не ви е просто тоа?
Кој иначе, една година после конфликтот би пукал у кола што не застанува, без да му се загрози животот, освен исфрустрирани националистички багра, од двете страни?

Член од
6 ноември 2013
Мислења
215
Поени од реакции
50
Пхаа, па го убиле затоа што мислиле дека е албанец во кола, бидејќи само албанецот се плашел да застане на пункт, полн со пијани лавови и друга багра.
Исто како од друга страна, си видел албанец да не застане на пункт на УЧК? Не, оти не се плашел дека може да му се случи нешто.
И припадник на УЧК би пукал на кола што не застанува, мислеќи дека македонец е внатре, а не албанец.
Не ви е просто тоа?
Кој иначе, една година после конфликтот би пукал у кола што не застанува, без да му се загрози животот, освен исфрустрирани националистички багра, од двете страни?
ааа што било работава од што им било страв сиротите со калашњиков се возеле па си пукале абе јасно ми е врти сучи пак класичен албански одговор чудно ми е и донекаде што и ги осудуваш убијците на Ванчо и на 5те момчиња од Смилковско Езеро

M

mordekaj

Гостин
Не ви е просто тоа?
Ти вака природно си ограничен или само така се правиш?

M

mordekaj

Гостин
Зошто, ти си безграничен?:icon_lol:
Остај ме ти мене, тебе те прашав. Оти гледам дека тука едно те прашуват ти сосем трето одговараш. Затоа те прашав дали си така природно или тренираш?

A

Ali Pasha

Гостин
Остај ме ти мене, тебе те прашав. Оти гледам дека тука едно те прашуват ти сосем трето одговараш. Затоа те прашав дали си така природно или тренираш?
Зошто имаш потреба да прашуваш? Нели сите албанци се ограничени?

Член од
23 ноември 2011
Мислења
1.665
Поени од реакции
4.334
Не ви е просто тоа?
Аааа значи пункт на организација како УЧК и пункт на МВР на една држава е иста работа.
Браво.

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Не ви е просто тоа?
Дали ти со цел памет споредуваш полиција со УЧК?
Споредуваш официјален државен орган задолжен за одржување на редот, мирот и безбедноста на територијата на Р.М со паравоена терористичка формација задолжена не само за масакрирање припадници на АРМ и МВР, туку и убивање, киднапирање цивили, измачување на истите, шкртање УЧК по грбови, силување со стапови и слични предмети, врзување чувари за столбови и потоа разнесување со експлозив на истите...палењето куќи, сквернавењето цркви и затворањето брани ич да не не ги спомнувам.

На полициски пункт не би застанал само криминалец, на пункт на УЧК не би застанал никој со здрав разум. Пробај во некоја саглам држава да пробиеш полициски пункт, па пиши ни како си поминал. Ете пробај во САД, на пример. Има да те дигнат во воздух.
Или пробај така да си формираш паравоена формација, исто во САД, и да си глумиш полиција и да застануваш рандом коли по автопат и да ги легитимираш. Нема бел ден да видиш, има да добиеш 10 доживотни казни, и тоа под услов да не те упуцаат на лице место.

V

viktora

Гостин
Балеринче, за мене ти си типечен пример од македонец полн со стереотипи. Еве ти и ПРИМЕР:

Како можеш да знаеш за детето што беше убиено додека играше кошарка, а „не знаеш“ за другото дете што беше убиено ден порано од полицијата, Метин Адили, само затоа што беше албанец. И иронијата да е уште поголема, беше пласирана веста дека не застанале на пунктот, и пукале во полицијата...а замисли уште двајца ранети, коишто не се осудени дека пукале во полицијата. За подетално еве што вика извештајот на Amnesty International:
„... On 18 October Metin Adili, an ethnic Albanian, was killed and two others wounded when police opened fire on a car which failed to stop at a roadblock in Tetovo. A police spokesman claimed the occupants of the car had opened fire at the police but OSCE observers reportedly found no evidence to back up this claim....“

Ама ти, како и многу други, почнувате да оценувате од нула па колку што е можно во минус, кога е во прашање албанецот...
А еден од идиотите од албанска страна, со исти стереотипи кон македонците, после погребот на тоа албанско дете, го уби македонското дете на само 50 метри од убиството што беше направено предходниот ден.
Мислиш ли дека убиство на дете од 18год играќи баскет и момче од 21год кој покушал да згази полицаец и притоа од возилото е пукано кон полициата, можеш да споредуваш? Ете повторно одговор ЗОШТО ВЕ МРАЗИМЕ ОД ДНОТО НА ДУШАТА!

Kajgana Shop

На врв Bottom