Мамурлук - дали знаете како се лечи?

Член од
6 јули 2005
Мислења
2.932
Поени од реакции
9
Мене не ми се лоши само вртоглаица ме маа, мамурлак ли е тоа? Сум забележал дека пијанството различно ми се одразува, некогаш може да испијам многу и да измешам а другиот ден да бидам супер, а некогаш и од три пива да ми се гади и врти еден ден. Дали тоа зависи од раположението, дали имате јадено или играно за време на пиењето или така натаму, врска неам :).

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
114
Има логика вардарче. И кај мене го имам забележано истото. Кога сум супер расположена, кога пијам на полн стомак и кога играм многу наредниот ден не можам на нозе да стојам, а главата ме стега, цел ден сум мамурна и повраќам. А кога пијам на празен стомак и малку се мрдам лево десно .. ко рамнотежа да губам наредниот ден ми е супер. Хмм..:raz: има тука нешто..

Slatka_Mala

devoid of concept
Член од
15 февруари 2006
Мислења
477
Поени од реакции
11
Aceva напиша:
Мала, за мамурлук се збори. Шиник глаа, копа стомак, мрзиш цел свет почнувајќи од себе, после три туширања смрдиш на пепељара падната у вино... и така цел еден ден, а можда и два.
Не се пере тоа со лимонада и кисела вода. Цук.
ондак јас дефинитивно не сум била мамурна...освен еднаш кога после мешање на МИЛИОН пијалаци утредента се скапав од повраќање црнотии-се рачуна ли тоа како мамурлак? :icon_lol:

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.190
Поени од реакции
13.829
мамурлак??? што е тоа??? се будам исто ко да не сум испила ни чашка, никад глаа не ме боли, не ми се лоши, можда пијам нешто поише вода ама тоа е се
се будам спремна эа журка ;))))))))))

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
Коцке, евидентно имаш антигени за мамурлук. Дај да ти зееме крв за вакцинација.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
не бе, не е наш калибар на пијач. После оние енормни количини на алкохол никој не може да стане свеж, наспан, малкуцка жеден. Ти текнуе Ацева. После три водки се пијани, ебате, па немале мамурлук.
Нека здрват ко нас, по едно 20 водки, 5 пива, три литра вино, по чоек, на една вечер, па да ги видам обезмамурлачени.

Не ни се во иста лига. Ние сме премиер, а тие се скопски подсојуз.

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.190
Поени од реакции
13.829
може ќе те раэочарам али никад се неам начукано од 3 водки, обично пијам вино, два литра сама си ги пијам, и после сакам со пиво да продолжам, 5 се малку. водка не ми се допаѓа надокнадувам со друго

може да се регистрирам во вашата лига? ;)))))))))))))

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Првин проверка, тродневна, бес спање, до бессознание, потоа со продуж за да утврди комисијата дали имаш право на настап. ОК. БиваТ?

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.190
Поени од реакции
13.829
биват ама секогаш ги пропуштам собиранките чунки не сум таму ;)))))))

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Кој рече собиранка, ова е спец. ком. за лигашки натопревари.
Него, назад на темата, и ја и сите.

TargeT

Сериозен СУМ
Член од
13 јануари 2006
Мислења
777
Поени од реакции
6
Пијам вода цел ден.

MarthaGraham

Олд Скул
Член од
21 ноември 2005
Мислења
673
Поени од реакции
8
Aceva напиша:
Мала, за мамурлук се збори. Шиник глаа, копа стомак, мрзиш цел свет почнувајќи од себе, после три туширања смрдиш на пепељара падната у вино... и така цел еден ден, а можда и два.
Не се пере тоа со лимонада и кисела вода. Цук.

Леле денес тачно вака се осеќав цел ден :cug: али ја сум посебно тежок случај. Не е дека не ми текнува на све што можам да искористам - апови, течности и слично, ама проблемот е што ја не можам ни да мрднам од кревет - секој пат коа пробувам да отворам очи и станам, или не дај боже да стаам нешто у уста, одма фаќам правац купатило и истурам црева... така и денес, од сабајле до 8 саат вечерва.:pov:
Тек сеа се опраив малце и успеав да јадам.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Кога не слушате. Прерд пиење ќе си спремите покрај кревет:

1. Минерална вода
2. апој за гла!
3. 100 гр. водка
4. леген
5. лимунада
6. црно лепче, мало парче
7. поголем леген
8. најголемиот леген
9. пиво
10. муж/жена да ве двори!

Член од
17 август 2005
Мислења
1.410
Поени од реакции
23
Garfield напиша:
Кога не слушате. Прерд пиење ќе си спремите покрај кревет:

1. Минерална вода
2. апој за гла!
3. 100 гр. водка
4. леген
5. лимунада
6. црно лепче, мало парче
7. поголем леген
8. најголемиот леген
9. пиво
10. муж/жена да ве двори!
...а што кога ќе заборавиш да го обавиш пред пиење тоа и ќе станеш најмамурен на свет ко јас сега на пример?:cug:
дај чаре како да се освестам:)

Kajgana Shop

На врв Bottom