Максимална брзина со која сте возеле моторно возило?

Mnogu mi e milo koga nekoj neinformiran, obichno obiduvajki se da bide shtosen, ke napravi magare od sebe.

Не се замарам кој Голф оди волку или толку..Ич кур не ме боли..Секако се е ветер и магла..Од ова-она,на тетин голфот,на вујче и слично..И сеа магаре ли сум?Ај просветли ме пријателе..

Не се замарам кој Голф оди волку или толку..Ич кур не ме боли..Секако се е ветер и магла..Од ова-она,на тетин голфот,на вујче и слично..И сеа магаре ли сум?Ај просветли ме пријателе..

Тогаш, не јади гомна.

Зашто не е мој, туку на чичо ми. А сите знаат дека голфот на чичо не иде 246 :pos:

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu
http://autokatalog.autoscout24.de/vw/golf-v-2003-2008/2.0-gti-169-kw-230-ps/
I da, odat ovie 250kmh,tuneri im dodavaat i kompresori i pogolemi turbovci, od toj motor moze i preku 300 konja da se istisne.
Najveke so mi pagja vo oko se podatocite za potrosuvackata, neverojatno ako tolku malce trosat na taa snaga.
Тоа е... релативно мал мотор, опни му турбо... башка, во последно време како што гледам и бензинците почнаа да стануваат се повеќе и повеќе технички напредни, и доаѓаме до некои такви цифри кај потрошувачката...
Ѕирни го 1750 ТБИ моторот кај Алфа, на пр. има 200 кс отприлика со слична потрошувачка.

Потрошувачката е ниска ако возиш максимално пензионерски, шалташ на макс 2000 вртежи и не креваш повеќе од 120. Фактички, не ја користиш снагата на колата - ако ја користиш, потрошувачката е како што си кажа @vidooq .

• Ми се допаѓа
Во Македонија има одредени делови каде што може да се достигне и брзина од 300 км/ч.
Значи не зборам за константно возење со 300 км/ч ... немаме такви квалитетни автопати за да си возиш константно со 300 км/ч (како на пример што е Аутобан во Германија) туку кај нас таа брзина кога ќе ја постигнеш, можеш да возиш ептем кратко со таа брзина, и потоа веднаш мора да намалиш, бидејќи не е безбедно кај нас да се вози со 300 км/ч.

Станува збор за Nissan GT-R

Едвај чекам дечково да го докомплетира количево.

• Ми се допаѓа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom