Ценети и почитувани христијани и тие што се „христијани “ и тие што се атеисти. Знам дека темава е болна и ќе стане уште поболна. Не ми е намера никого да навредувам, ова е она кон што повикувале Божјите Пратеици ,а тоа е спас на човештвото. Јас очекував донекаде ваква реакција, но претеризмот до кој се оди со мешање на нации , јазици и слично ми дава мислење дека воопшто не сте ја прочитале статијата. Тоа што некој мисли дека исламот е подобар од христијанството е една од причините од кои го натерало да конвертира. Тоа е негово убедување и тоа не значи потценување. Едните кои поверувале тие се „спасени“, другите кои не поверувале, па макар биле христијани, атеисти,евреи или некакви си муслимани со име, а прават паганштини, тие не се спасените и тие не припаѓаат во „спасените“ и нема да завршат во рајот. Тоа е концептот на сите познати религии. Познато е дека „христијаните“ веруваат дека муслиманите ќе идат во пеколот зошто следат„лажен “ пророк. Така е и вајса верса. Значи според чистиот „монотеизам“ секој што не поверувал онака како Аллах наредил да веруваме, без разлика дали сум ЈАС или ВИЕ , нема да бидеме спасени и никој од нас ја нема таа гаранција дека ќе биде спасен. Таа гаранција ја имале само Божјите изабраници. Затоа и биле избрани. После нив кој ќе излезе со теза дека е спасен, е или луд или нема појма од Тој кон кој што повикува. Но доколку повика кон ЈАЖЕТО на СПаСОТ, кон ВИСТИНСКИОТ пат, и при тоа има јасни докази , има поголема надеж за него дека ќе биде спасен. Немам намера да ви зборам за секти, за делби и за погрешни и исправни тези. Овде е јасна темава, немој да се чудите на фактот што има македонци што прифатиле ислам. Дали е некој искрен во тоа или не е искрен е најмалку моја тема, пошто не сум видовит да гледам во срцата. Причините зошто го прифатил некој исламот може да бидат многубројни, од тоа да биде шпиун, до таа да се спаси себеси и да биде дел од оние кои ќе го ГЛЕДААТ својот ГОСПОДАР на Судниот ден без нималку страв и во потполно уживање и благодет која само Севишниот може да ја даде. Темава не е провокација, туку едно подготвување дека идат времиња во кои што , дали преку медиуми или преку интерет ќе се појават македонци кои ќе ве повикаат во ислам. Тие нема да се срамат од своето етичко потекло, ниту од завидливите ,ниту од исламофобите, пошто според реакциите воочуваме дека имаме големо исламофобно општество.Тие рани нема да ги залечам ниту јас,ниту некој после мене, но дека треба време да се исече еден „тумор“ така треба и време за оваа исламофобична болест, за оваа погрешна престава во која само болниот ум се храни, а здравото и чисто срце реагира на таа болест која доаѓа со секакви нечисти и валкани премисли. По јазикот кој го искажуваат овде некои поединци мене ми укажува дека некој многу , многу се поигрува со вашиот памет и не ми е чудно тоа што се напаѓа Куранот и исламот..секако дека најчистите нешта и чистотијата наоѓа валкани нешта што и се спротиставени, така и валканите нешта што искачаат од нечија глава се продукт, на омраза, валкано разбирање и престава испирирана од сопствениот ум на кој му се вградени најлошите престави за исламот, за кои разбирам дека треба широка дебата.. но ајде една работа која сите ја знаеме а се вика НЕПРАВДА.
Познато е само на МАКЕДОНЦИТЕ дека во овој момент им се прави неправда со непризнавање на нивниот идентитет, нивната етничка определба, на јазикот и нацијата. Ова некој неправедник и некој на кој медиумите му влијаат му дава сосотјба во која тој вели ..не бе какви македонци, тие ниту постојат, ниту постоеле, тие се лажна историја, тие непостојат.
Оваа неправда е поради принципот на лагата, медиумските измислици и негативниот став од соседите кон Македонија и кон македонскиот народ. Што секако е лага.
Ако јас или некој почнеме да се шегуваме не е ниту добро ниту вкусно за некој што е приипадник на македонскиот етникум.
Но кога се прават шеги на база на ислам тое и те како добредојдено..Но незаборавајте Исламот цел е правда. Ќе одговараш за све на овој свет, за све. Правилен шеријат денес нема, но тој како апсолут не е ни постигнат, освен во време на Божјите Пратеници. Така и оваа правда единствено ќе настапи на Судниот ден, а овде ќе доживееме да видиме само дел од таа правда или казна за некој кој што правел неправда.
Некој спомна и збореше што ако некој го напушти исламот.Е Што? што со него? Па тој е најголемиот лопов и крадец. Во исламот никој со сила не те терал. И ако влегуваш , влегувај како човек, а ако излегуваш, ќе излезеш како магаре. Овие зборови на сведоштво се најтешките зборови инајголемата обврска. Издајтвото на овие зборови е најголемо предаство, сводечење , а потоа да негираш, или си умоболен, или си неразбран, или си или..но јас не познавам таков човек кој освен од избрзаност го направил тоа. И секако никој ништо не му направил, но секој што правел си направил на себеси. И апостатството, не е нешто непознато во библијата, позната е казната е таму смрт и секогаш била истата казна. Таква е казната и кај Исус, и тој да можел да спроведе казни и тој истото би го направил. Но од некој кој сеуште недоживеал да биде владател во вистински смисол на судство неможеме да бараме прописи, Исус тоа ќе ни го потврди со неговото повторно доаѓање кога тој ќе биде судец на Земјата и ќе ги казни неверниците, тогаш ниедна вера освен чистиот МОНОТЕИЗАМ и чистиот ИСлам нема да биде прифатена.
Дека овие македонци постојат имам и видео докази кои немам намера овде да ви ги презентирам, но можно е дека едно аудио обраќање ќе ви обезбедам колку да ги разубедам некои душебрижници овде. Сепак ви посакувам се најдобро и Божје водство и упаство, но би било убаво и некој конвертит да ви се обрати овдека со негово мислење и размислување на оваа тема, да неиспадне штуро пренесување на информации. Поздрав и се најдобро..