i uste nesto zaboravi : vie bevte domakini,vie ja imavte priveligijata da izberete tribina (ako e do toa) i sepak vie kako domakini mozevte organizirano vo stadion kako grupa..pred 2 nedeli nie bevme domakini a vie nigde vo stadionot veke po tradicija ,toa spored mene e loso za gradskoto derbi ,sepak za najprestiznoto Gradsko derbivo vo drzavata poslednite sezoni se raboti
Ја знаем дека и нашата и вашата трибина ќе бида затворени до крај на сезона, па ќе видимо дали е точно или не. Незнам која е причината, ама која и да е е тотално ретардирана.
За прошлото дерби ка бевте вие домаќини, објаснив пред утакмицата. Војводи са заверени како Друштво на граѓани (навијачка група) и свите што имаа членски а посебно воѓете са регистрирани. Уште 2-3 дена пред утакмица им се јавија на воѓете дека не смеа ни да помисља да организираа група за таја утакмица, зошто ќе има кривични пријаве. Реков, многу е полесно да се контролира нашата група од полиција зошто смо помалку, а како што реков и смо заведени како Друштво на граѓани (незнам дали Балисти са, ама не веруем).
Некој ми се смееја и ми рекоа дека ова биле измислице, ваше е дали сакате да веруете или не, ама за жал таке е.
А ако се иде на главна и самиот знаеш дека може да дојде до тешки инциденти, а пријаве за глупости никој нејќе да јаде. Таке да, остана само да има утакмица како што треба кога е Тетекс домаќин, ваљда ќе им дојде памет па ќе ни дозвоља наредна утакмица да присуствуемо и мие ка ќе бидете вие домаќини.
Иначе Ивица, оваја утакмица бевмо на Западна.