Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.373
Поени од реакции
5.465
ТетексФан, јас ти гарантирам брат дека Пелистер 1 лига нема да се врати во наредните 5 години !!!
Затоа што кај нас нема кој да инвестира, нема спонзор, и да сака некој да го превземи клубот ко ќе биди дека до гуша сме полни со борџој ќе речи нема шанси да влезам јас овде !!!
Истото се случи, кога неколку се обидоја да го купат Пелистер да инвестираат, но кога видоја колку борџој има Пелистер тогаш никој не си ја пика глата во торбата....
На стадион нема ни струја, нема ни вода кај да се истушираат фудбалерите нема ни ништо, значи нема никави услови.....

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.144
Поени од реакции
8.105
не бе солиден е стадионот за нивно ниво..тепих е тревата

Член од
2 јули 2007
Мислења
465
Поени од реакции
39
Така е, за стадион на село е супер, а теренот е многу подобар од некои прволигашки и второлигашки клубови, исто е и со соблекувалните.
И добро е да има мали стадиончиња по маливе населени места, бар за мене такви стадиони имаат посебен шмек, како што е стадионот во Турново.

Член од
26 март 2011
Мислења
592
Поени од реакции
79
Ovie Miravci imaat Ultrasi :p

Za slednata sezona samo nie BALLISTITE , vojvodite , drugi ne gledam , ima Gaoli , Romanticari , Kacaket , no tie samo na domasen teren se prisutni i toa 50 dusi :)

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Миравци не треба да се сфаќа како МИРАВЦИ (и точка).
Миравци е регионален тим. Колку што знам јас, таму играат играчи од Бојмијата.
Во недостаток од сериозен тим како Кожуф, Победа, Вардарски... во Југо-Истокот, сите добри локални играчи (млади) се групираа околу Миравци (поради тоа што Миравци беше единствениот со некаков спонзор) и тоа самоволно, не дека некој одеше и бараше таленти.

Споредбата на Пелистер/Вардар со Миравци е смешна, но тоа не значи дека тим неможе да почне од 0 и да се докаже.
Како и да е на Миравци треба да му се даде шанса. Заслужија и ќе си играат во прва.

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.396
Поени од реакции
883
Миравци дефинитивно ќе биде "тврд орев" за сите екипи во 1МФЛ. Ги знам уште до пред 2 години до кога Тетекс играше во втора лига и памтам Миравци дома редовно тепал со 1-0, додека на гости или изборувал нерешено или губел, но тоа беа све млади играчи кои сеа најверојатно се поискусни, а читам и останале уште истите, затоа сигурно се крие во Миравци некој добар талент.
Ех колку ќе биде интересна втора лига до година, сто пати поинтересно е кога се навива и кога има навивачи, без разлика на квалитетот, посебно во Македонскава лига..

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
1 Лига

1.Работнички
2.Металург
3.Тетекс
4.Шкендија
5.Силекс
6. Хоризонт Т.
7.Ренова
8.Напредок
9.Охрид 2004
10.Брегалница Штип
11.11 Октомври
12.Миравци

2.Лига

1.Тиквеш
2.Беласица
3.Пелистер
4.Вардар
5.Македонија Ѓ.П.
6.Скопје
7.Победа
8.Риниа
9.Еуромилк Г.Лисиче
10.Локомотива
11.Осогово
12.Руфеја
13.Кораб
14.Влазрими
15.Дрита
16.Охрид Лоте

Факт е дека од Август во 2 Лига ќе има поинтересни натпревари а и доста ривалства меѓу навивачките групи.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
1 Лига

1.Работнички
2.Металург
3.Тетекс
4.Шкендија
5.Силекс
6. Хоризонт Т.
7.Ренова
8.Напредок
9.Охрид 2004
10.Брегалница Штип
11.11 Октомври
12.Миравци

2.Лига

1.Тиквеш
2.Беласица
3.Пелистер
4.Вардар
5.Македонија Ѓ.П.
6.Скопје
7.Победа
8.Риниа
9.Еуромилк Г.Лисиче
10.Локомотива
11.Осогово
12.Руфеја
13.Кораб
14.Влазрими
15.Дрита
16.Охрид Лоте

Факт е дека од Август во 2 Лига ќе има поинтересни натпревари а и доста ривалства меѓу навивачките групи.
Жално...

Член од
2 јули 2007
Мислења
465
Поени од реакции
39
Една второлигашка екипа ќе се откаже од натпреварите, а моментално преговара со клуб кој настапува во 3 МФЛ - Западен регион, за да им го продаде нивното место.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.983
Поени од реакции
16.419
Како “оти“?? За кого се игра фудбалов? Ја мислим дека се играше за публика, ако не сум у право нека ме попрае некој...(n)
Се игра бе друже, се играше и лани, публика освен во Тетово и во Штип на друго место и не видов, а тие екипи останаа во прва лига.
Тоа што некој не е способен да остани во прва лига, никој не е крив, и не е ич жално..него реалноста е таа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom