Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
П

Паспарту

Гостин
Каква нова арена!? - Финалето, во Прилеп!
Хаџи-Ристески бега во неговиот град, но не за долго, националниот тим на 4 јуни игра со Република Ирска. Тој меч мора да се игра во Скопје
Комитетот за итност на ФФМ во понеделникот одлучил, финалето од Купот на Македонија, кое ќе се игра на 24 мај, да се одигра на стадионот "Гоце Делчев" во Прилеп. Дали е ова нормална одлука на фудбалскиот врв!? Арената "Филип 2 Македонски" ќе биде празна на 24 мај кога се игра финалето меѓу Металург и Тетекс.

Преземено од: http://sport.com.mk/?ItemID=5B2C6F597193A34C9682F35B65C3CDD7

Реално гледано, подобро е да се игра во некој друг (мал) град каде што ќе има поголема заинтересираност за натпреваров, бидејќи ако се игра на Градски, тешко дека ќе има повеќе од 1000-2000 луѓе.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Вардар 0 -0 Скопје

Шансите за опстанок на Вардар сега се сведени на минимум. 5 бода негатива на 3 кола до крајот, со оваква реализација нема да можеме ни местена утакмица да добиеме....

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Ајде ајде, без зборење глупости. Си ја заслужија титулата, ги заслужија честитките. У некоја поинаква ситуациа со овој тим ни на средина на табела не би биле, али си ја искористија шансата. На крај никој нема да памти каква била лигата у овој период, туку кој бил шампион.Незнам како би можел тим како Металург да биде второпласиран, па уште повеќе и купот да го земе ( се надевам нема да успее ). Срам ми е ко ќе помислам каков тим се бори за титула....
Потребни се коренити промени у лигава ако сакаме да просперираме !

Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
Ајде ајде, без зборење глупости. Си ја заслужија титулата, ги заслужија честитките. У некоја поинаква ситуациа со овој тим ни на средина на табела не би биле, али си ја искористија шансата. На крај никој нема да памти каква била лигата у овој период, туку кој бил шампион.Незнам како би можел тим како Металург да биде второпласиран, па уште повеќе и купот да го земе ( се надевам нема да успее ). Срам ми е ко ќе помислам каков тим се бори за титула....
Потребни се коренити промени у лигава ако сакаме да просперираме !
ne znam zs mislis deka ligata ne e vo nivo.....zs tvojot vardar ke padne ???

sega sto da praem deka tvojot vardar cekase posledniot voz i sega ke padne od liga....NE SUM KRIV NI JA....so ovoj tim Shkendija ke bide najdobriot prestavnik na drzhavata do sega imame podobar tim i od Rabotnicki sto imase so zlatnata generacija (Demiri,Nexhipi,Vajs i dr ).

sakas da znaes kakvi igraci ima Shkendija epa vaka....go ima najdobriot Golman sto branese vo Albanija(zendeli),,,Ima eden od najdobrite defanzivci od Srbija (nikitovic) Najdobriot mlad igrac za odbrana (berisha) sredniot red Nebi Mustafi igracot koj igrase vo Prva liga vo Finska i od tamu dojde vo Shkendija...Izair Emini Kemal Almerovic (sto koga igrase za Milano bese najdobar igrac vo ligata) Ferhan Hasani najdobriot igrac vo drzavata sto Hajduk dava 300.000 za nego ....i ERSEN SALI za mene najdobriot napagjac vo ligata !!

Mozete da kazete slobodno deka ligata ne e vo nivo no koga praes razlika ova godina ligata bese mnogu podobra....Imame silen Metalurg sto zema igraci i od stranstvo ...Shampionska Renova koj so ovoj tim lani bese prvak....i Silen Rabotnicki koj so ovoj tim lani igrase do 3 krug vo Evro liga !

B

Beck's

Гостин

sega sto da praem deka tvojot vardar cekase posledniot voz i sega ke padne od liga....NE SUM KRIV NI JA....so ovoj tim Shkendija ke bide najdobriot prestavnik na drzhavata do sega imame podobar tim i od Rabotnicki sto imase so zlatnata generacija (Demiri,Nexhipi,Vajs i dr ).

sakas da znaes kakvi igraci ima Shkendija epa vaka....go ima najdobriot Golman sto branese vo Albanija(zendeli),,,Ima eden od najdobrite defanzivci od Srbija (nikitovic) Najdobriot mlad igrac za odbrana (berisha) sredniot red Nebi Mustafi igracot koj igrase vo Prva liga vo Finska i od tamu dojde vo Shkendija...Izair Emini Kemal Almerovic (sto koga igrase za Milano bese najdobar igrac vo ligata) Ferhan Hasani najdobriot igrac vo drzavata sto Hajduk dava 300.000 za nego ....i ERSEN SALI za mene najdobriot napagjac vo ligata !!

Mozete da kazete slobodno deka ligata ne e vo nivo no koga praes razlika ova godina ligata bese mnogu podobra....Imame silen Metalurg sto zema igraci i od stranstvo ...Shampionska Renova koj so ovoj tim lani bese prvak....i Silen Rabotnicki koj so ovoj tim lani igrase do 3 krug vo Evro liga !
najlosoto e sto ne igrase so ovoj tim,nego so onoj so Vardar raspolaga vo momentot.Ako se gleda individualcite koi nastapuvaat vo nasata Prva Liga ne bi kazal deka e mizerna ligata,mizerna e radi ekipite od dolniot del.Ama Shkendija,Metalurg,Renova,Rabotnicki,Horizont,Sileks....voopsto ne se mizerni

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983

Нема врска тоа што го зборам со Вардар.
За тоа дека овој тим на Шкендија може да се рамни со дрим тимот на Работнички од пред неколку години малце тешко. Да не се враќаме уште години наназад кога стварно имаше јако првенство.
За металург и самите зборевте дека се дупки невидени, џабе им се "засилувањата" од странство. Начевски им е еден од поважните играчи, а во минатото грееше клупа во Вардар.... Баже Илијоски не успеа да се наметне у некоја од селските лиги ( Казакстан, Курдистан у таква некоја затуцана држава па се врати пак у Македонија ) Вајс одамна не е оној од времето во Работнички кога играше. Едино Миле Крстев што игра нешто...
Викате Работнички со овие играчи на вардар ( шо нема врска, шкартот од Работнички се префрли у Вардар )стигнал до 3 квалификациско коло, а го прескокнувате фактот против кои екипи играа ?
Против екипа од Андора мислам и една екипа од северна ирска, која успут им даде 3-4 гола на домашен терен....

Пак ќе кажам, не ви ја оспорувам титулата. Честито нека ви е.
Само кажувам да имавме нормално првенство, како оние пред неколку години со оваа екипа што ја имате во моментов немаше да бидете погоре од 6то место. :)

Член од
10 јули 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
197
I sakam nesto da kazam zato asto vikate mizerna bila ligava moze da e mizerna zatoa sto se nekoj timovi kako sto e metalurg,renova... no koga ce poglednes kakvi igraci imaa togas zasluzuvaa da bida na taa pozicia sto se i deneska.

Na primer bas mnogu dobro pamtam koga Vardar zede nekolku zasiluvanja od rabotnicki... komitite vikaja deka da go imale ovoj tim od pocetok na sezona ce bile na prvite 3 mesta na tabela a so ovja tim nemoza gol da date kamoli da pobeda sigurno e od sto e mizerna ligava ili pa tie se mizerni.

Kako sto kaza pogore i Goal rabotnicki so toj tim uspea da go donese Liverpool a nie vo Tetovo gi zgasivme rabotnicki i toa bes publika.Pred da pocne prvensvovo nie koga gi spominjavme nasive igraci Hasani,Nikitovic,Berisa,Emini,Zendeli... vie nas ni se smeevte mislam deka odgovorot vi go dadovme na najdobar nacin.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Не е до тоа што ве мрзим или нешто друго, ама за тој погоре што рече дека овој тим на Шкендија бил подобар од оној на Работнички од пред неколку години...ти ова озбилно или се заебаваш??? Не летајте у облаци, имате добар тим ама едноставно лигава која ни е катастрофа, не е никакво мерило и ве дига многу у облаци. Ќе видите што значи европски натпревари, не е исто да играш со Скопје, Хоризонт, Силекс и остали, и со многу подобри екипе што имаа многу поголемо искуство у тиа европски купоој.

И што зборите на памет не ми е јасно? Работнички сезонава напрае целосна реконструкција на тимот, кој ист тим што стигнал од 3-то коло и овја што им е сега го гледате не ми е јасно...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom