Македонски специјални единици (полициски и воени)

С

Спенсер

Гостин
А и нема што да се види, се е застарено или веќе видено.
Добро Скај,тука си у право... јас и ти да речеме нема што да видиме,јас 2-3 пати сум бил веќе... но има некои кои сакаат,првпат да видат :) ама секако, Коњановски е ВИП,и несака никој да му смета дур ја разгледува 100години старата опрема со која располага ПСО :):)

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Сеуште несфатив на која опрема и кои војници да се гордееме освен овие 95% од ПСО.

Член од
18 јули 2010
Мислења
74
Поени од реакции
7
Нека им е честит денот на сите припадници на Полкот за Специјални Операции при АРМ.Горди сме на нив!!!

С

Спенсер

Гостин
Нека им е честит роденденот на ПСО :):) се најубаво,и нова опрема да добијат наскоро... и плата да им покачат :) :toe:

Член од
18 јули 2010
Мислења
74
Поени од реакции
7
Нека им е честит роденденот на ПСО :):) се најубаво,и нова опрема да добијат наскоро... и плата да им покачат :) :toe:

:aplauz:

--- надополнето ---

Можеше да прашаш за сликата али ај нема везе.Нека им е честит роденденот на специјалците.

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.268
Поени од реакции
958
Јас колку што знам сите носат стандардно словенските Планика, јас ги имам истите
Не брат сега некои џандари носат АЛПИНА исто така и ЕБР ама многу се грозни многу се шилести однапред.
988e451fd4724751b2ea8c43ed3daf73.jpg
592d13fc65f64db2aa8783535d6e127e.jpg
А овие ПЛАНИКА се најдобри докажан квалитет.Некои џандари сеуште ги носат а ги носат и ЕСЗ ТИГАР затоа што тие се постара единица и чизмите се постари и се стари пријатели затоа ги користат.
images.jpeg
planikaa.jpg

С

Спенсер

Гостин
Не брат сега некои џандари носат АЛПИНА исто така и ЕБР ама многу се грозни многу се шилести однапред.
Прегледај го приврзокот 41036
Прегледај го приврзокот 41037
А овие ПЛАНИКА се најдобри докажан квалитет.Некои џандари сеуште ги носат а ги носат и ЕСЗ ТИГАР затоа што тие се постара единица и чизмите се постари и се стари пријатели затоа ги користат.
Прегледај го приврзокот 41038
Прегледај го приврзокот 41039
Некој земал од новите чизми,па одма да ги шитне... :) :) :pos2:

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.268
Поени од реакции
958
Се израдував кога видов дека им купиле на ЕБР нови пушки. Доста веќе одеа со старите

М70АБ2(српските калашникови) и бугарските

И сега новите пушки на ЕБР Израелските ТАР-21 булпуп верзија

ЕЕЕЕЕ брат тигрите бугарските калашникови ги имаат уште пред војната во 2001 еве ти слика.

bscap0000ih.jpg
а еве и видео од 2006

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.268
Поени од реакции
958
ЕЕЕЕЕ брат тигрите бугарските калашникови ги имаат уште пред војната во 2001 еве ти слика.

Прегледај го приврзокот 41054
а еве и видео од 2006
Некој земал од новите чизми,па одма да ги шитне... :) :) :pos2:
како мислиш Блаже.Не те разбирам.Инаку што ги имам прашано едни полицајци повеќе се фалат со ПЛАНИКАТА што велам јас се што е ново се е грозно и расипано.

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.268
Поени од реакции
958
ееее другари сакам сите да ве прашам на кој повеќе му се биндисува стариот комбилизон на тигрите одколку новиот.ЈАС СУМ ЗА СТАРИОТ
92zu2.jpg
стариот на мене ми се повеќе биндисува бидекќи е по црн.А тигрите одсекогаш биле во црно.На тој комбилизон му фалат само штитниците за раце и нозе.И да се заменат ракавиците со тие новите одсечените закон ќе биде.:vozbud::pos2::zlo::3:

Член од
13 март 2011
Мислења
42
Поени од реакции
12
Здраво....
вака...од училиште ни дадоа проектна активност од областа мир, толеранција и заштита.....потребно ми е да направам “проект„ за некоја пушка.... барам од вас совет за некоја добра пушка што ја користи Армијата на Република Македонија ... :D

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Здраво....
вака...од училиште ни дадоа проектна активност од областа мир, толеранција и заштита.....потребно ми е да направам “проект„ за некоја пушка.... барам од вас совет за некоја добра пушка што ја користи Армијата на Република Македонија ... :D
Автоматска пушка М-70. Подобар пример немаш.

С

Спенсер

Гостин
Здраво....
Како што кажа Скај Дог... М-70аб2.. од неа имаш милијарда слики и слично... :) а има и луѓе кои темелно ја познаваат и може да ја опишат :)

Kajgana Shop

На врв Bottom