Македонски рели возачи

Член од
21 мај 2009
Мислења
876
Поени од реакции
466
Сите го пратиме врц шампионатот,формула 1,втцц и слични случувања во авто мото спортот,ги знаеме сите возачи кои се натпреваруваме.Што е со домашните рели возачи,дали нив ги познаваме доволно?Јас сеуште го памтам(милосавлевски мислам дека беше)во националната класа пред укинување со својата бравурозна вожња на водно(120км/ч низ кривината лажи вере),вуле јуниор други што ми оставиле впечаток.Постирајте ако имате информации и по некоја фотка за да бидеме во тек.

^^Smiley^^

Broo Tal Smy Lee
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.045
Поени од реакции
25
А сигурно дека со 120 на саат на лажи вере прошол хаха:tv:

Член од
21 мај 2009
Мислења
876
Поени од реакции
466
А сигурно дека со 120 на саат на лажи вере прошол хаха:tv:
сеуште си млад да разбереш некои работи.Ако имаш комшии поооостари од тебе а се по автомобилизмот нека се обидат:tapp:да те вразумат малце:pos2::pos2:.Секој кој ја има возено водно од нашите автомобилисти знае само кој и со кое возило може да ја помине таа кривина.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Мало потсетување на трагично загинатиот другар....

...ех..колку пати се имам возено во чудоно на сликата....

Славчо Георгиев - Чавле активно настапуваше во македонскиот автомобилизам до 1997 година. Во тој период успеа да постигне забележителни резултати - на два пати ја освои шампионската титула (1993 и 1994 година на ридски патеки), а исто така два пати (1997 година на ридски и кружни патеки) стигна до вицешампионската титула. Покрај настапите на домашните патеки, Георгиев учествуваше на натпревари и во соседните земји. Трагичната смрт го затекна на местото член на комисијата за рели при автомобилистичката федерација на Македонија. Како зависник од брзината, Георгиев долги години беше активен и во спортското воздухопловство во Македонија.

Почивај во мир Чавле!

^^Smiley^^

Broo Tal Smy Lee
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.045
Поени од реакции
25
сеуште си млад да разбереш некои работи.Ако имаш комшии поооостари од тебе а се по автомобилизмот нека се обидат:tapp:да те вразумат малце:pos2::pos2:.Секој кој ја има возено водно од нашите автомобилисти знае само кој и со кое возило може да ја помине таа кривина.
хахаах да пунеш ме насмеа. Како прво татко ми е бивш рели возач, не е познат на јавноста, како второ (како што се бара на темава нели) имам другар кој добро му оди иако не е многу искусен, последно зема 2ро место на водно мислам Џукац му е прекар, за Никола Карев вози. Како трето Пожарекно ако си слушнал за него ми е куќен пријател исто многу блесав возач (постарите го знаат). И како четврто никој на светов не може да ме убеди дека со 120 на саат некој ќе влезе на лажи вере. Тој може да се обиде ама каде ќе заврши е друго прашање.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Ама и ти не си ми многу бистар џукле неможе предпоследно место да земе а не па второ со кој памет си ја писал таа глупост.
Инаку за ваша информација во Македонија нема рели туку ридско брзински натпревари и кружни натпревари.
Сеа за сеа незнам да ставам слики кај и да е ке научам и ке постирам некој слики од трката сто се возеше вчера во крушево :salut:

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725

Добро е ке ме биде фала Александар утре ке има слики.

Член од
1 јули 2008
Мислења
165
Поени од реакции
19
Еее вака сеа значи. Пред трошка време ја зедов возачката дозвола, и не сум нешто најискусен, два пати паднав, него друг ми е муабетов. Значи сум зависник од возбуда, остај то и сакам да пробувам нови работи. Финтава ми е сеа, доколку јас сакам да возам на тие ваши тромеѓа, рели или незнам што, сакам да знам кои коли се возат во македонија на рели патеките,како оди пријавувањето и сите тие нишани.

C

cige

Гостин
Еее вака сеа значи. Пред трошка време ја зедов возачката дозвола, и не сум нешто најискусен, два пати паднав, него друг ми е муабетов. Значи сум зависник од возбуда, остај то и сакам да пробувам нови работи. Финтава ми е сеа, доколку јас сакам да возам на тие ваши тромеѓа, рели или незнам што, сакам да знам кои коли се возат во македонија на рели патеките,како оди пријавувањето и сите тие нишани.
Прво земи искрши неколку Застави 101, неколку Рено4, па за неколку години почни да размислуваш на темава:uvo:

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Се сложувам со постот погоре земи малце стекни искуство оди посети некој од овие натпревари види за што се работи рели кај нас нема ама има ридско брзински и кружни трки и од оваа година се вози и автослалом. За кружни и ридски трки ти треба комплетно тркачко возило со ролбар со осигурачи на хауба и на гепек да има можност колата да се изгаси од надвор со када седиште каиши со четри места на стегање портивпожарен апарат тркачки комбилизон ракавици кацига и подкапа со хомологација не постара од 7 години и мн други работи. А за авто слалом можеш да учествуваш и со стандардно возило ама нема многу возбуд цела стаза со втора се вози ама интерсно е и тоа да се проба :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom